Test: Bitfenix Shinobi

Kabinetter d.  06. september. 2011, skrevet af Swayde 0 Kommentarer.  Vist: 11082 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Komplett.dk
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

Front :

Fronten og toppen er lavet i en plastic der føles rigtigt lækker, lidt som velour. Kabinettet er meget diskret, med sit underspillede look, det eneste lys der er når computeren er tændt er HDD-LED & power-LED. 

 


 

Fronten er indrammet af et metalnet. Det er det samme der er brugt til at lave støvfiltre med. På billedet ser støvfiltret bukket ud - og det er det også !  Men mere om filtrene længere nede. Værd at notere sig er at 5 1/4" metal pladerne ser ud til at kunne skrues på igen (i modsætning til næsten alle andre kabinetter).

 

 

 

På fronten sidder der bitfenix' logo. Hvis man tager fronten af kan man se at det er udskifteligt. Det eksisterende ser godt ud, men det er da fint med flere muligheder. Logoet kan fås i hvid og sort udover det medfølgende sølv. 

 

 

Toppen:

Forrest på toppen har vi frontpanelet. Dette indeholder 4x usb 2.0 og en audio in & out. Power LED'en ser lilla ud på billedet, men den er blå i virkeligheden. Jeg synes godt der kunne have været en usb 3 port, og måske en esata port.

 

 

Længere bagude på toppen finder vi de to blæserhuller. Der kan sidde en 120mm eller en 140mm blæser i hvert hul. Det net der er "over" hullerne er det samme som det er kantet med, det ser lækkert ud at det er det samme materiale der går igen.

 

 

 

Skal man montere blæsere i toppen af kabinettet gøres det ved at fjerne toppen. Måden man fjerner toppen og fronten på er simpelthen at hive, dette bøjer plastic delene og jeg er urolig for om det er en langtidsholdbar løsning. Jeg tror også at de plasticdele der sidder i spænd bliver slidt med tiden.

Når så toppen er revet af kommer man ind til monteringshulllerne. For at montere blæserne skal fronten drejes væk, drejer man den væk hænger den kun i USB/frontpanel kablerne, med tiden tror jeg godt kablerne/stikkene kunne blive møre og tage skade. 

 

 

 

Siderne udenpå:

Siderne af kabinettet er helt blanke, der er ikke engang en udskæring til montering af en blæser. De mærker der kan ses øverst på kabinettet er mine fingre, dette ses langt fra så tydeligt i virkeligheden. Jeg kiggede efter fingeraftryk inden jeg tog billeder men kunne ikke se nogle, det kunne kameraet åbenbart.

 

 

Siderne Indvendigt:

Tager man siderne af får man det sortlakerede indre at se. Det er super lækkert at hele kabinettet er udført i sort, alt fra skruer til kablerne til frontpanelet. Det første jeg lagde mærke til er den dejligt store udskæring til montering af cpu'en. Det ser ud til at der kunne blive pladsproblemer med lange kort og hardiskene, det tester vi senere.

 

 

 

Bagsiden:

Bagsiden er helt traditionel: 7 udvidelses pladser, to gennemførsler til vandkøling og plads til en 120mm eller 140mm blæser. Man kan vende PSU'en begge veje. Man kunne godt have ønsket sig at der var en ekstra udevidelsesplads, hvis man ønsker at have et dual/tripple slot kort i de nederste porte.

 

 

 

Bund:

Når man modtager kabinettet er fødderne ikke monteret. Det synes jeg ikke er en super god idé, hvis man glemmer at få monteret fødderne og monterer psu'en med blæseren nedad kan den hurtigt blive varm.Fødderne sættes på med dobbeltklæbende tape, det er også noget jeg simpelthen synes er for skidt, fordi dobbeltklæbente tape bliver blødere/mere flydende over tid, og så ender det altid med at man får skubbet til det. Problemet med at få fødderne til at "glide" ned af metal-toppene bliver også forstærket af at toppene er relativt glatte, og fødderne står rigtigt godt fast på underlaget.

 

 

Støvfiltre:

Støvfiltrene er ALT for bløde til at være monteret som de er.  Monteringssystemet består i bunden af nogle flapper af kabinettet der holder fast på støvfiltrene. Hvis man løfter i kabinettet sker det tit (for mig) at jeg får løsnet et eller flere støvfiltre. De burde have en ramme, eller et bedre monteringssystem.

 

 

Foran på kabinettet er støvfiltret monteret med én skrue,med 4 brede metalflapper til at holde det på plads. Der er dog ikke noget der holder det fast i toppen, så der buer filteret ud, og hjælper i virkeligheden intet. Helt oppe i toppen er der ca. 1 cm mellem filter og kabinet.

Blæser:

Blæseren virker udmærket. Den er ret stille og flytter en del luft. Hverken værre eller bedre end andre standard blæsere.