Test: Bitfenix Shinobi

Kabinetter d.  06. september. 2011, skrevet af Swayde 0 Kommentarer.  Vist: 11081 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Komplett.dk
DK distributør: n/a

Test

 

Testmaskinen består af :

Asus P8P67  WS Revolution
i7-2600K (stock køler)
2x5870 sapphire(rev 1 køler)/powercolor  (eyefinity 6)
8GB Corsair Veneance CL9
Coolermaster  Silent Pro M1000
Samsung F2 HD154UI 1.5TB

 

Førstehåndsindtryk:

Når siderne tages af kabinettet lægger man først mærke til markeringerne på den plade hvor motherboardet skal monteres. Der er opgivet i hvilke huller der skal monteres MB standoffs til de mest gængse størrelser/formater.  Ved modtagelse af kabinettet er to specielle MB standoffs monteret. De er specielle i den forstand at de har en lille forhøjning/krave der passer ind i motherboardet, hvilket betyder at det ikke glider rundt under installationen, og sidder let i spænd med backplaten.

 

 

Montering:

Installationen af motherboardet var dejligt da alle skruehullerne som nævnt  var markerede.  På nedenstående billede kan man se en dejlig kæmpe-udskæring til montering af cpu-køler.

 

 

Hvis man ønsker at montere vandkøling eller tykke blæsere i de to 120/140mm blæsere i toppen af kabinettet skal man ikke vælge dette kabinet. Der er ikke særligt meget plads, kun ca 30mm.

 

 

Kabelføringen er  let, det eneste rigtigt irriterende er at M1000 psu'en er designet til større kabinetter, så der er meget kabel tilovers alle steder.

Når videokortene er blevet installeret kan man med det samme se at der ikke kan monteres harddiske ud for hvor de lange kort sidder. De kort der er installeret  her er 2x5870 i reference design. Dette betyder i praksis at man bliver begrænset meget på antallet af installerede harddiske hvis man ønsker at installere 2-4 lange kort. Sådan som harddiskene monteres i forhold til kortene, er det kun muligt at montere 4 harddiske når der er to kort. Skal man have 4 harddiske kræver det at man bruger det nederste slot. Problemet med at bruge den nederste harddisk slot er at man kommer ind i kablerne fra PSU'en og er nød til at tage PSU'en/kablerne ud for at kunne komme til harddisken. 

 

 

Temperaturer:

Målingen er lavet ved at loope 3D mark Vantage 3 gange. HAF-X kabinettet er udstyret med én blæser i siden, 1 i fronten, og 3x120mm i toppen.

 

Der er desværre lidt forskydning imellem graferne, hvilket jeg ikke har kunnet fjerne. 

Den første test (indtil ca. 1700 sec) Er 3 loops med et enkelt kort aktivt. Der ses tydeligt at der er meget bedre temperaturer i HAF-X kabinettet, ikke så overraskende med tanke på at der er 5 blæsere, imod 1 i Shinobi.

Test 2 og fremad skulle være samme test, med to kort i Crossfire, det er desværre gået lidt galt i shinobi kabinettet. Man kan dog istedet se idle temperaturen i shinobi kabinettet ligger på omkring 43 grader på den nederste gpu, og 47 på den øverste.

I HAF-X'et er idle temp henholdsvis 36 og 43 grader (ikke vist på grafen).

CPU temp:

Der er kun optaget max temperaturer: For denne test havde cpu'en i shinobi kabinettet en max temp på 78 grader. HAF-X havde en max temp på 73 grader.

Cpu-køler blev ikke demonteret mellem test i HAF-X og Shinobi.