Test: Dropad A8 tablet

Bærbare d.  10. september. 2011, skrevet af @ngler 19 Kommentarer.  Vist: 27303 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: @ngler
Oversættelse: @ngler

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1495,00
Produkt udlånt af: Evotec Electronic ApS
DK distributør: Evotec Electronic ApS

Test

Vi har testet Dropad A8 i godt to uger for at få en fornemmelse af hvad det er for noget vi har imellem fingrene.
Det store spørgsmål man kan stille sig selv er, hvad skal man egentlig bruge en tablet til?

Indrømmet jeg pendler meget, ca. lidt over 3 timer hver dag med ca. omkring 2 til 2,5 timer i tog og resten i bus og det er uden de vante forsinkelser man ofte møder på turen. Til dagligt har jeg brugt en Samsung Galaxy s smartphone til musik i toget og film (f.eks. podcast) i bussen samt lidt forum, mail og surf. Den 4" skærm er ikke verdens største, men den kan gå an især da den bærbare er for klodset at bruge i bussen. I toget så bruges den bærbare primært til surf og arbejde (excel mm.).
Det store spørgsmål er om en forvokset smartphone uden telefon kan klare nogle af opgaverne. Da Dropad A8 er baseret på Android 2.3 som smartphone også besidder, er de gængse programmer lettere at finde og selve styresystemet er lettere at bruge hvis man allerede kender til Android.

Surf / internet

Den større skærm giver noget mere overblik kontra telefonen og da de begge kører Android er forskellen ikke særlig stor. Ulempen med Dropad A8 er at der ikke er indbygget 3g modem. Godt nok kan man bruge en USB dongle, men det er ikke pendler optimal løsning, da det skal hænge i kablet. Vi testede med et Huawei e180 USB modem og det var hurtigt sat op (APN blev sat manuelt op da den ikke kunne kende Oister automatisk).

 

Det virker faktisk ganske godt, men det blev ikke den primære løsning. Min Galaxy S fungerede som WiFi access point for vores Dropad A8, hvilket dog trækker på mobilens batteri. De fleste smartphones kan bruges som access point eller man kan købe modems med WiFi og batteri. Ellers blev der brugt WiFi hotspot i toget og hjemme.
Emailen er nem at sætte op, især når man bruger Gmail og integrationen med mail, Facebook, Google+ etc gør det endnu nemmere.

 

Medie

Afspilning af video foregik nemt og smertefrit. Man kunne enten overføre dem til et microSD kort eller direkte til enheden. De to indbyggede afspillere virker fint, men hvis man vil bruge sin favorit afspiller kan det være en god ide at man kan justere volumen nemt ved touch, da Dropad ikke har fysiske volume knapper. Mplayer er et rigtigt godt alternativ da den har mange features, som f.eks. resume play.

 

Lyden er rimelig uden øretelefoner med en ok volumen. Med øretelefoner er lydstyrken nogenlunde hvad man er vant til fra en telefon, endda en smule højere end min Galaxy s under afspilning af musik.

 

Skærmen er godkendt, men sammenlignet med ipad og Galaxy s AMOLED skærme kan man godt se at farverne er noget mere matte. Hvid klarer den omvendt rigtigt godt. Betragtningsvinklen er rimelig, men lang fra det bedste man har set, men finten er at allerede ved ca. 45 grader kan man se en forskel, da den hvide får et rødligt /gulligt skær, men det er ganske lidt. Faktisk kan skærmen vippes helt ned i 180 grader og man kan stadig se hvad der står. Lysstyrken er ret god, men i sollys kunne den godt bruge lidt mere, især da farverne ikke er så intense.

 

Tekst står generelt klart, men med den største zoom aktiveret, kan det godt fremstå en lille smule uklart/gråt, formodentlig fordi skærmen lige er en tand større end en telefon. Hvis man bare zoomer lidt ind står det rigtigt skarpt.

 

HDMI virker faktisk rigtigt godt og står klart (billedet taget med min Galaxy har dog en "flimmer" stribe, ikke noget man kan se på det 51" samsung plasma tv vi testede med). Lyd kan den også overføre, man skal bare huske at sætte det til under lydindstillinger. Sammen med en trådløs mus, så kan man godt bruge det som et mini mediecenter.

 

Tastatur


Min Galaxy s synes jeg er for lille til at rigtig skrive længere tekster på som f.eks. lange forumindlæg. Jeg havde egentlig forestillet mig at når Dropad A8 med sit 16:9 widescreen format (well helt 16:9 er det nu ikke, men tæt på) så ville det være nemt at skrive på den brede led.

 

Som det også er set på en iPad så er det svært at holde og skrive samtidigt, medmindre man kan ligge tabletten på noget. Omvendt er Dropad A8 godt og vel lige så bred på den smalle led som en Galaxy s 4", men med meget mere læse plads.

 

Det gør faktisk at man nemt kan skrive længere tekster. F.eks. er denne test primært skrevet i toget på Dropad A8. Standard keyboardet virker godt, men det gratis skandinaviske keyboard virker bare lidt bedre, da den retter mange af de slåfejl man hurtigt kommer til at lave og T9 ordbogen er nem at bruge. Man kan selvfølgelig finde sine personlige favoritter på Android market. Når man skriver meget opdager man faktisk også at touch skærmen er ret præcis.

 

Markering og copy paste virker som andre Android 2.3.1.

 

 

Apps


Dropad A8 bruger Android 2.3.1 som er en af de nyere versioner af Android. Android tablets har generelt været skældt ud fordi at android 2.x bare ikke har været særligt optimalt til tablets, men under testen er det ikke noget som vi har oplevet. Noget som android.3.x skulle gøre noget ved - desværre en version som generelt kun er tilgængelige på de dyre android tablets såsom transformer, Galaxy tab , xoom m.fl.

 

Ikke alle apps virker med Dropad A8,men det har nok mere at Dropadden ikke har telefondel, men det er lidt uklart hvad der gør at de ikke virker. Eksempelvis Flash 10.3 kunne ikke installeres via market, men hvis man hentede det på min Galaxy S, tog en backup af det med Astro File Manager, så var det muligt at installere det.

 

Det lykkedes at roote vores Dropad A8 med GingerBread 1.2. Root er i korte termer, administrator adgang til hele android systemet, som gør det muligt at ændre ting som normalt ikke er muligt. Nogle programmer kræver root, f.eks. ScreenShoot som vi har brugt til at lave screenshots med.

 

Under testen var der ikke tidspunkter hvor man sad med et app som ikke rigtigt virkede, når det var installeret . Den indbygget Android market er rimelig nem at finde ud af, selvom jeg er vant til den gamle. Man kan også bruge browseren på sin pc (market.android.com), der genkendes Dropad A8 dog som verizon mid. Så installeres programmerne automatisk når der er netforbindelse, nemt og hurtigt.

De små minusser

Dropad A8 koster en tredjedel af en Galaxy tab og iPad, så det er logisk at der må være nogle minusser.... under testen opdagede vi da også nogle enkelte ting som drillede lidt.

Det virker til at når der skrives store mængder data, så kan man høre en sagte klikken som om der skrives til en harddisk. Det er ikke særligt højt og særligt ofte, men ikke lige en lyd man forventer, især ikke når der er flash hukommelse (såvidt vides).
En anden ting er at Dropad bliver varm på bagsiden i den ene ende, når man bruger den intenst. Ikke at man brænder sig, men godt lun som det kendes fra bærbare, dog påvirker det ikke stabiliteten. Selvom skærmen er lysstærk, så mangler farveintensitet. Ikke noget man virkelig opdager hvis man bruger den, men sammenlignet med Galaxy s er det tydeligt. Samtidig så kan den, hvis man trykker meget hurtigt, godt være svagt upræcis, men det er kun hvis der  trykkes meget hurtigt i bedste kungfu stil.

Vi havde lidt problemer med at hotplug ikke altid virkede med vores Kingston 4gb USB stik, da det primært virkede hvis det sad i imens enheden blev tændt. Andre har dog ikke haft dette problem.
Hvis man bruger WiFi og sætter sin Dropad A8 på standby i længere tid, så slukker den for WiFi. En lille sluk og tænd widget af WiFi, fikser det dog nemt.

Efter cirka 2 ugers test, kan en tablet som Dropad A8 erstatte en smartphone og en bærbar?

Til nogle ting, så er det rart med den større skærm kontra en smartphone, især film i bussen eller toget. Faktisk også til surf og tekst fordi at Dropad A8 med sine 7 tommer kan holdes på højkant og på den led kan den bruges uden at den skal ligge ned på noget.Det gør at f.eks "svare på forumbeskeder" faktisk kan gå ret hurtigt.

I de to uger brugte jeg dog også min smartphone, da en tablet simpelthen er for stor til at smide i bukselommerne når man skal på bussen. Man kan dog bære den rundt, men så skal man nok find en taske til den. I forhold til den bærbar så er den ikke kommet op i toget til lidt hyggesurf, dog når der skal skrives meget eller laves arbejde med f.eks. Excel, så kommer den frem, selvom der findes programmer til Excel, samt mulighed for at lave remote af en PC , f.eks. med TeamViewer eller Citrix.

Det største minus er nok at den ikke har indbygget 3g modem, for det tager strøm på telefonen hvis den skal dele det og det er ikke altid man har adgang til et hotspot. Der er indbygget sensorer der får billedet til at vende når man vender enheden og det virker rigtigt godt og hele vejen rundt.

Selve standard browseren virker fint og flash virker egentlig også fint, selvom man godt kan mærke at det trækker en del kræfter når man f.eks. ser TV fra dr.dk. der findes andre browseren som har lidt bedre features når det gælder tabbrowsning.

 

MuhammadMJensen
 
Overclocker
Tilføjet:
10-09-2011 10:06:16
Svar/Indlæg:
1019/39
God test, også smart at få lidt video af review syntes jeg også der burde være generelt på alle anmeldelser :yes:


Bims
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2011 11:04:44
Svar/Indlæg:
2599/378
Godt lavet! 🙂

Tror faktisk jeg vil købe en, men hvor kan jeg få den billigst? Synes ikke lige jeg kunne finde noget på edbpriser.


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
10-09-2011 11:43:09
Svar/Indlæg:
4741/1690
#2

Kig på http://www.meanquality.com/


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af The Boss d. 10-09-2011 11:43:35.


Balanovic
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2011 11:57:46
Svar/Indlæg:
654/36
Vil i sælge jeres eksemplar? 😛


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
10-09-2011 13:30:42
Svar/Indlæg:
4741/1690
#4

Desværre nej..


Remin
 
Superbruger
Tilføjet:
10-09-2011 16:03:39
Svar/Indlæg:
42/4

Godt lavet! 🙂

Tror faktisk jeg vil købe en, men hvor kan jeg få den billigst? Synes ikke lige jeg kunne finde noget på edbpriser.

Bims skrev d. 10-09-2011 11:04:44


Man kan også finde den på Ebay til 119 pund, hvis man "tør" at bestille fra Hong-Kong. 🙂


ZubZer0
 
Superbruger
Tilføjet:
16-09-2011 08:28:11
Svar/Indlæg:
22/0
God og fyldig anmeldelse.

Jeg kunne dog godt tænke mig at vide hvordan den klarer afspilning af MKV-filer i HD. Der står jo i specifikationerne at den understøtter MKV :)


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
16-09-2011 08:31:51
Svar/Indlæg:
4033/364
#7

god pointe - jeg har kun testet med MP4 /h.264 + noget divx HD..

jeg tjekker det lige inden jeg sender den retur..

nogen der har et link til testfiler ??


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af @ngler d. 16-09-2011 08:32:33.


da9els
 
Chefredaktør
Tilføjet:
16-09-2011 10:39:33
Svar/Indlæg:
4437/91
.mkv er vel bare containeren som oftest indeholder netop mp4 eller h264. Men ellers er Sintel tit brugt til den slags.
http://ftp.halifax.rwth-aachen...

Der er også Big Buck Bunny, som er i flere forskellige formater - dog ikke .mkv. Men der vil i hvert fald være grundlag for sammenligning af H264, MP4 og Ogg.


Lunatic
 
Overclocker
Tilføjet:
18-09-2011 12:46:18
Svar/Indlæg:
20/8
#3 The Boss

er det et site du kender / handler med ?


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
18-09-2011 13:48:30
Svar/Indlæg:
4033/364
Jeg har testet den sintel mkv og nogle af de andre divx HD klip fra http://www.divx.com/en/electro...

Jeg må sige at helt flydende kørte de ikke, men meget tæt på. Gi kørte fint, men den er 720p. Ironman kørte flydende, men den var ikke så kompleks mht lydspor.

Men da mkv ikke er et format, men et container format, så kan en anden firmware (testet med evolution 2.0 r2), og især lyd og video format som understøttes i hardwaren kan gøre en forskel...

Jeg kan dog sige at afspillersoftware også gør en forskel, da mvideoplayer kørte det næsten perfekt.

Da den alligevel ikke kan vise 1080p på skærmen skal det være via hdmi..

Tror den midlertidige konklusion er at med den rigtig video / Audio indstilling på sin mkv, rigtig afspillersoftware og evt en anden firmware så kan man godt afspille 1080p, men der er ikke nok CPUkræfter hvis dette ikke er opfyldt kan det knibe..

#10
firmaet er et firma som jeg kender igennem mit arbejde, da ejerens mand er direktør for en af vores leverandører havde taget et par Dropad med vi sad og legede med. Da jeg havde set en del historier om dårlige tablets og jeg synes at iPad, Galaxy tab er noget dyre, så fik jeg aftalt at jeg kunne låne en til test...og jeg kommer til at savne den når jeg sender den tilbage...


Lunatic
 
Overclocker
Tilføjet:
18-09-2011 19:12:59
Svar/Indlæg:
20/8
#11
rigtig mange tak for svaret, nu er jeg ikke så mistænkelig for at bestille den da det ikke bare er et "random" firna, men se det fra min side, det ser godt nok mistænkelig ud at eneste hardware de sælger er den dropad. =)
derfor jeg spurgte, flere ville nok have gjort samme som jeg.


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
18-09-2011 19:35:05
Svar/Indlæg:
4033/364
Det kan jeg godt forstå, deres side er måske ikke den mest fancy.


Lunatic
 
Overclocker
Tilføjet:
23-09-2011 13:38:57
Svar/Indlæg:
20/8
yay, sad lige og ville bestille, de vil have betaling med paypal.
det gider jeg ganske enkelt ikke.

er der et sted i DK hvor man kan handle med DANKORT og købe den pad ?


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
23-09-2011 14:53:42
Svar/Indlæg:
4033/364
Paypal er da stort set det samme, så er det bare paypal der hæver pengene og ikke butikken...

Især på ebay handler jeg kun med paypal


Anonym202158143552
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-09-2011 15:16:31
Svar/Indlæg:
3671/66
PayPal er egentlig meget nice og simpelt.


Trolden123
 
Overclocker
Tilføjet:
11-10-2011 09:39:36
Svar/Indlæg:
23/1
"Faktisk kan skærmen vippes helt ned i 180 grader og man kan stadig se hvad der står" 😢

Lyder som om det er en, der kan noget udover det sædvanlige.


hjemloes
 
Superbruger
Tilføjet:
15-01-2012 08:02:10
Svar/Indlæg:
25/9
meanquality.com virker ikke for mig, nogen der ved om der er et sted inden for eu hvor man kan bestille den?


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
15-01-2012 09:44:03
Svar/Indlæg:
4033/364
de har skiftet navn til evotec

http://www.evotec.dk/evotec-el...