Layout / Design
Bundkortet er blevet sort med lidt blå rundt omkring. Generelt er det et flot kort der holder samme design hele vejen igennem og vil sikkert ikke se helt dumt ud i et kabinet med et vindue i.
Her ser vi at det er muligt at sætte et 8-pin strømstik i til CPUen. Der ser ud til at være fint med plads til en køler, men som altid kunne jeg godt bruge lidt mere til min monster LMX køler.
Vi ser at der er mulighed for at sætte 8-pin strømstik til CPU strøm. Dette er meget normalt på de større bundkort i dag, og de fleste af os havde sikkert gættet det. Det er dog også muligt at sætte et 4-pin stik i, men hvis man kun bruger sådan et kan CPU'en ikke få ret meget strøm, og det vil derfor ikke være muligt at overclocke så meget.
I toppen er der 10 dioder, der lyser når de forskellige strømfaser er i brug, så det er nemt at holde øje med hvornår CPU'en virkelig trækker strøm. Når CPU står i idle bruges der kun to strømfaser, mens alle 10 er igang under fuld load.
Der er understøttelse for op til 2133Mhz RAM. Portene er blevet blå og sorte så det er nemt at skældne mellem kanal et og to.
Her ser vi nogle blå forbindelser i en række med navnet SuperPipe ved siden af. Det er her der kan bruges den medfølgende V check pakke der gør det nemmere at se præcise volt der løber igennem bundkortet.
Der er i alt 7 SATA porte på selve bundkortet (plus en på IO panelet). De 4 sorte kører SATA 3Gb/s, hvor de 3 hvide kører SATA 6Gb/s. De 2 hvide porte der sidder ved siden af de 4 sorte kører igennem chipsettet mens den hvide port der sidder alene og vender opad kører igennem en Marvel controller.
Vi ser 2 pci-e x1 porte, 3x pci-e x16 porte samt 2 almindelige pci porte. Lige over pci-e x1 port 1 er der et almindeligt pci-e strømstik i bundkortet. Dette er for at give ekstra strøm til grafikkort, da RAM på grafikkort i dag tager mere og mere strøm, og denne sluges for det meste via pci-e porten har MSI villet sikre sig at der er nok at tage af igennem denne. Som før nævnt i specifikations afsnittet så er det ikke meningen at der skal et grafikkort i den nederste pci-e port, da denne kun kører x4. Denne bliver også lukket helt ned hvis begge pci-e x1 porte bruges. Bruges den sidste pci-e x4 port vil der blive lukket ned for en del på grund af begrænsninger i chipsettet. Dette betyder at der faktisk lukkes helt ned for Marvel controlleren, så SATA 7 porten samt eSATA porten bagpå vil blive ubrugelig. Det vil heller ikke være muligt at bruge USB 3.0 front panelet, da det interne stik vil blive lukket ned, og sidst men ikke mindst, så vil firewire porten på I/O pladsen også blive lukket ned. Når der køres med to grafikkort vil begge pci-e porte til grafikkort kører x8.
I bunden findes der 3 knapper. En reset, en tænd/sluk og en OC Genie knap. De to første ved vi alle vist godt hvad gør, men den sidste kan man måske godt stille spørgsmål ved. Denne kan trykkes ned mens man er inde i windows. Når den er trykket ned lyser den rød for at indikerer at CPU'en er overclocket. Bliver det gjort mens windows kører, skal der genstartes, da BIOS skal aktiverer indstillingerne.
Liste over ind- og udgange:
- 1 x Optical SPDIF port
- 1 x PS/2 Mouse/Keyboard port
- 1 x Clear CMOS button
- 1 x IEEE1394 port
- 2 x RJ45 LAN Jacks
- 4 x USB 2.0 ports
- 1 x eSATA port
- 2 x USB 3.0 ports
- 1 x DVI-I port
- 1 x HDMI port
- 1 x 6 in 1 audio jack