Test: QNAP TS-219P II - NAS

NAS Server d.  02. december. 2011, skrevet af rehan09 9 Kommentarer.  Vist: 22548 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: rehan09
Oversættelse: rehan09

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2566,00
Produkt udlånt af: QNAP
DK distributør: MMD

Konklusion

 

Så endte vi ud med en konklusion. Det har været en god oplevelse med QNAP TS 219P II og selvom det tager en rum tid at forstå og sætte NAS'en op, har det været en fornøjelse at lære om "NAS" teknologi. For at understrege min tilgang til denne opgave, havde jeg i starten kun prøvet at rode med en ekstern HDD som det eneste eksterne lager medie, og jeg vidste absolut ingenting om iSCSI eller brugeradministration. Men lære, det kan jeg og QNAP gjorde processen meget let. Ydelsen er rigtig god, men jeg tror at mine 2x Green diske er flaskehalsen for hastigheden på NAS'en. Smides der hurtigere diske i, sættes farten også formentlig op.


Innovation/Teknologi - 4
Med en Marvell 2.0GHz CPU er vi i toppen af enkelt kerne ydelsen, dog er det stadig en enkelt kerne og ikke to, som set i Intel's Atom serie. Understøttelsen for iSCSI, samt hotswap er virkeligt lækkert og NAS'en har rigtig mange features. USB 3.0 og dual LAN ville have givet 5 point, men det er ikke noget som er vildt nødvendigt. 

Bundle/Tilbehør - 3
Bundlen er god, lidt over forventet grundet de ekstra skruer. Men ikke noget vildt og ekstraordinært.

Design/Layout - 4
Jeg er glad for designet på denne enhed, dog synes jeg at boksen godt kunne være lavet i bedre materiale. Metal er altid en dejlig ting, men den hårde plast pryder alligevel det ydre og giver den nødvendige faste struktur. Åbne- og lukkemekanismen er lidt for skrøbeligt lavet og kunne med fordel også være lavet i metal, men ellers er placeringen af knapper, USB port og HDD bays god.

Software/BIOS - 4
Vi så i introduktionen at QNAP gør noget ud af deres sociale fællesskab og søger at gøre deres produkter meget brugervenlige. Det må man erkende at de har haft stor succes med, og jeg oplevede ikke et problem som deres indbyggede hjælpe funktion eller manualen ikke kunne løse. De mange features og muligheder giver næsten uendeligt mange løsninger i form at iSCSI, myCloudNAS osv. Det er lækkert at indpakningen på disse features byder på en god omgang brugervenlighed.

Ydelse - 4
Ydelsen svinger en del i de anvendte benchmark, men syntetisk ydelse holder ikke altid i den virkelige verden. Hverdags testen viste os omkring 60 MB/s, hvilket er rigtig fint for en 2.0GHz single core Marvell CPU. Jeg har en tendens til at se bort fra benchmark og se på selve oplevelsen af ydelsen og i min bog er den mere end godkendt. Hvis der blev anvendt Blue eller Black diske fra samme producent (WD) vil vi nok helt sikkert se højere overførselshastigheder.

Pris - 4
Prisen er omkring de DKR 2600,- uden diske og dette må menes at være fair, sammenlignet med andre typer NAS med nogle af de samme features. Du kan formentlig bygge en billigere hjemmelavet NAS server med opensource Linux NAS software, der har de fleste features set her, men vil du have en god out of the box experience, er QNAP TS 219P II et godt valg.

  

 

  


 

UK summary

 

So we came to a conclusion. It has been a good experience with QNAP TS 219P II and although it takes some time to understand and set up the NAS, it has been a pleasure to learn about "NAS" technology. To emphasize my approach to this task, I had only tried to mess with an external HDD as the only external storage media, and I knew absolutely nothing about iSCSI or user administration. But I did learn alot eventually, and QNAP made the process very easy. Performance is pretty good but I think that my 2x WD Green drives are the bottleneck for the potential speed of the NAS. If you throw faster harddrives in the NAS, the speed will most likely increase.

 

Innovation/Technology - 4
With a Marvell 2.0GHz CPU, we are in the top of the single core performance, yet it is still a single core and not dual as seen in Intel's Atom series. The support for iSCSI, and hot swap is really delicious and the NAS has many features. USB 3.0 and dual LAN would have given 5 points, but they are features which are nice to have and not need to have.

Bundle/Accessories - 3
The bundle is good, slightly more than expected due to the extra screws. But nothing wild and extraordinary.

Design/Layout - 4
I am pleased with the design of this device, however I think that the box could have been made of a better material. Metal is always a nice thing, but the hard plastic still function as a beatiful exterior and provide the necessary solid structure. The opening and closing mechanism is a little too fragile and could be made of metal, but otherwise the placement of buttons, USB connector and HDD bays are good.

Software/BIOS - 4
We looked at something remarkable in the introduction of QNAP, and that was their contribution in making something out of their social community and to make their products very user friendly. It must be acknowledged that they have had great success with this, and I every problem I bumped in to, was quickly solved, due to their built-in help function and easy to read manual. The many features and options allow almost a infinite number of solutions in the form of iSCSI, myCloudNAS etc. It is nice that the packaging of these features offers a good degree of usability.

Performance - 4
Performance varies somewhat among the benchmark used, but the synthetic performance does not always keep up in the real world. The common usage test showed us around 60 MB/s, which is really nice for a 2.0GHz single-core Marvell CPU. I have a tendency to ignore the benchmark and look at the user experience and in my view this is more than accepted. If there was a Blue or Black harddisk from the same manufacturer (WD) in the NAS, we would propably see higher transfer speeds.

Price - 4
The price is around the DKK 2600, - excluding harddrives and this is believed to be fair, compared with other types of NAS with some of the same features. You can probably build a cheaper home made NAS server with open source Linux NAS software that incorporates many of  features seen here, but if you want a good out of the box experience, the QNAP TS 219P II is a good choice.

 




Test: QNAP TS-219P II - NAS
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Software - BIOS4
Ydelse4
Pris4
Samlet76%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
tvixen
 
Overclocker
Tilføjet:
02-12-2011 12:37:39
Svar/Indlæg:
33/0
God anmeldelse

Ingen tvivl om at QNAP laver fede produkter, men at undlade at smide USB3 på en ny model er en stor fejl.

Jeg har selv deres 239 hvor der sidder USB2 på, og der er så langsomt at man ikke gider bruge det, men i stedet bruger netværksdelen til at få filerne ind i NAS'en.

En enkelt mere, og det er strømmen i standby. Den er ALT for høj.
Her burde forbruget ligge omkring 1W. Men igen, det viser bare at de ikke har puttet den nyeste hardware i dette produkt.

Udover det, er det et lækkert produkt at arbejde med, og der kommer hele tiden opdateringer :yes:

Tak for testen.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af tvixen d. 02-12-2011 12:38:56.


rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-12-2011 16:23:52
Svar/Indlæg:
1029/82
Ja USB forbindelsen er ikke særlig anvendelig, men formålet med porten, som jeg ser det, er til at få nogle hurtige feriebilleder over eller andet som lige skal have en backup.

Med henblik på strømforbrug i idle, mener jeg at det er et meget fair forbrug. Begge diske er jo i idle og er derved stadigvæk "aktive". En NAS + 2x1TB harddiske der stadig spinner rundt, giver da et højere forbrug end 1w.


Thums
 
Newbie
Tilføjet:
05-12-2011 13:44:25
Svar/Indlæg:
1/0
Nu kan det godt være jeg har sovet lidt i timen, men er det eneste nye ikke at de har sænket strømforbruget i forhold til TS-219P+?


rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-12-2011 21:59:51
Svar/Indlæg:
1029/82
#3 Ikke helt. CPU'en er steget med 400 MHz fra TS-219P+, se evt. her: http://www.qnap.com/images/pro...


apprenti
 
Superbruger
Tilføjet:
16-12-2011 14:21:40
Svar/Indlæg:
196/10
jeg har lillebroderen med kun én hdd-bay da jeg ikke har brug for ret meget plads (jeg kan nøjes med 1tb, freak, jeg ved det :P)

Eneste minus, for mig, er klart usb 3.0. Prisen synes jeg er lidt dyr, men ellers så er alt det andet helt i top.

Angående diske så fraråder QNAP i øvrigt selv at man undgår WD og Samsungs green serie(som i benytter i testen) pga deres ringe ydelse - jeg ved ikke om det er pga de 5400rpm...

Du må i øvrigt også gerne lave opdatering af testen med henblik på streaming af film til tv (evt bare gennem bærbar hvis det er)
Tak for en fin anmeldelse - personligt ville jog nok have givet den højere karaktere, men jeg fik den også "gratis" (bonus fra arbejdet)


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-12-2011 14:49:55
Svar/Indlæg:
7765/230
#5

Angående diske så fraråder QNAP i øvrigt selv at man undgår WD og Samsungs green serie(som i benytter i testen) pga deres ringe ydelse - jeg ved ikke om det er pga de 5400rpm...


Ovenstående giver absolut ingen mening. :no:
Du mener vel at QNAP anbefaler man undgår.. 😛 😳


apprenti
 
Superbruger
Tilføjet:
16-12-2011 15:35:51
Svar/Indlæg:
196/10
jep, det er lidt af en oxymoron, men jeg kunne ikke redigere i teksten...

Ikke desto mindre synes jeg stadig det kunne være interessant at så på streamingdelen... (også selvom det er med en disk QNAP fraråder man bruger ;) )


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
17-12-2011 08:19:55
Svar/Indlæg:
2672/468
Streamingdelen spiller fuldstændig. Dog streamer jeg kun til et apparat, men den æder 1080P uden at kny. Det er så første generation jeg har, altså 219 P

Men vil give ret i at man godt kunne have fortalt lidt om det. Dog er der så mange funktioner i de her NAS, at man aldrig kommer omkring dem alle.

God test ellers.


rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2011 09:11:32
Svar/Indlæg:
1029/82
Jeg har skrevet det i artiklen: "Derudover er NAS'en blevet brugt til at streame 720p og 1080p, hvilket den klarer uden delay eller hakken - dog kræves der en smule af computeren som afspiller filen."

Der er blevet afspillet en 1080p film via kabel.

Med henblik på diskene, ved jeg godt at der er en "note 5" hos QNAP, og de skriver: "reported unstable experience", fra flere brugere. Jeg har dog ikke oplevet nogen ustabilitet.

WD10EADS-00P8B0 skulle give dårlig ydelse men de testede diske er WD10EADS-00L5B1.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af rehan09 d. 17-12-2011 09:12:02.