Software
Da en NAS ikke er tilsluttet en skærm, mus og tastatur, og den ofte er gemt væk, er det kun muligt at styre den via dens web-interface over netværket. Via browseren kan man fjernstyrer NAS'en, som via et remote desktop. Men lad os kigge lidt nærmere på mulighederne i operativsystemet.
Det første man møder når man taster NAS'ens IP ind i ens browser, er følgende billede. Det er en rulle menu hvorfra man kan vælge mellem NAS'ens funktioner.
Som man kan se på billedet er den første mulighed "administration" som jeg kigger på herunder.
Det første billede man møder når man går ind i administrations menuen, er en turbo wizard menu hvor man har mulighed for at opsætte burgere, grupper samt shares.
På billederne ovenfor kan man se alle NAS'ens funktioner, og det er ikke få der er at vælge imellem. For at nævne et par stykker kan man starte med "netværk". I den menu har man adgang til alle netværks indstillingerne. NAS'en kommer jo med 2 LAN porte, men selv om man sætter 2 netstik i begge, skal de først aktiveres herinde. Under disk management kan man bl.a. indstille sit RAID niveau. Under backup finder man forskellige backup muligheder, bl.a. kan denne NAS sættes op til at køre som en time machine og dermed virke sammen med Mac. Den sidste ting jeg lige hurtigt vil nævne er at denne NAS også kan bruges som print server.
En anden feature er NAS'ens "web file manager". I denne kan man administrere sine filer, uploade og downloade dem, samt rykke rundt på dem. Dog er det ikke den bedste funktion da man ikke kan bruge musen til at markere flere filer af gangen som man f.eks. kan i Windows Explorer. Derved bliver det hurtigt irriterende at rykke rundt på ting via "web file manageren".
Den sidste funktion jeg vil omtale er den indbyggede billede fremviser. Denne funktion virker ganske godt, og er da meget sjov hvis man skal vise nogle billeder hurtigt. Denne funktion kan ikke vise film, hvilket jeg synes er lidt synd.
Men læs med på næste side hvor jeg ser på hvad den store 2GHz processor kan klare.