Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Skydigital
DK distributør: n/a

Layout / Design

Vi har her på siden før testet docking stationer til harddiske, og disse har været ret ens designmæssigt. Uden at fornærme nogen, har de før testede produkter, været en kende anonyme at se på, og man kunne godt ønske at der var gjort lidt mere ud af det på den æstetiske front. EZSAVE Lockdown skiller sig designmæssigt ret meget ud, både på grund af tastaturet i fronten, men også på grund af formen.

 

 

Ud over tastatur og display, finder vi i fronten også en blå tænd/sluk knap. Det er ganske praktisk at denne knap sidder i fronten, specielt sammenlignet med min egen dock, hvor samme knap sidder bag på. Ved siden af tænd/sluk knappen finder vi desuden en lille lysdiode, der indikerer om docken er tændt eller slukket.

Man kan sige at dockens grundform er en slags pyramide, til forskel fra mange andre tilsvarende produkter, hvor det nærmere er en aflang "klods". Designmæssigt synes jeg en hel del bedre om denne form, der i mine øjne fremstår pænere og mere moderne end konkurrenterne. Farverne er desuden hold rimelig neutrale i lyseblå og sort.

 

På bagsiden findes de obligatoriske tilslutninger af datakabel og strøm. Som før nævnt, er der tale om en USB 3 forbindelse, men hvis man ikke har en sådan kan man sagtens bruge en USB 2 port til tilslutningen, dog med en lavere overførselshastighed som følge.

Hvis man vender docken om, finder man endnu et punkt, hvor dette produkt adskiller sig fra konkurrenterne. Her sidder der nemlig en lille højtaler, der blandt andet kan bruges til at afgive klik-lyde samt informere brugeren når harddisken er forbundet eller afbrudt. Om dette er specielt brugbart kan diskuteres, men anderledes er det i hvert fald.

 

 

 

 

Som man måtte forvente, passer docken både til 2,5" diske og til 3,5". Ved brug af docken med en 3,5" disk tages et blåt stykke plastik op for at gøre plads til disken. Ved brug af en 2,5" disk fungerer plastikstykket som en slags holder, der gør at disken ikke bevæger sig for meget. Et kritikpunkt kunne være, at docken ikke har en skub-op mekanisme, som mange af konkurrenterne har. Personligt gør jeg dog aldrig rigtig brug af sådan en mekanisme, så egentlig synes jeg ikke en sådan er nødvendig - SkyDigital har tydeligvis haft samme tanke. 

 

 

 

KeeZor
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-01-2012 15:47:16
Svar/Indlæg:
1063/54
Hvilken kryptering benytter docken?


E2X
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-01-2012 15:12:47
Svar/Indlæg:
4018/217
Lidt synd at den blev testet med en så langsom disk. kunne være fedt hvis der blev smidt en SSD i docken så man virkelig kunne teste hastigheden.

Ud over det så var det en fin test af et virkeligt lækkert produkt 😉


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
26-01-2012 17:46:40
Svar/Indlæg:
5363/442
#1 Det er en AES 256 bit kryptering, det er en algoritme de har købt andetsteds og så modificeret.

#2 Havde desværre ikke lige en SSD liggende, og det er nok også de færreste der bruger en SSD som eksternt lagerdrev 😛