Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Skydigital
DK distributør: n/a

Installation og i brug

EZSAVE Lockdock fungerer grundliggende som enhver anden dock til harddiske, man sætter disken i, tænder for docken og når styresystemet har genkendt disken har du et nyt drev. Hvis man ønsker at benytte krypteringsfunktionaliteten, skal harddisken lige initialiseres først. Enten spørger den om dette første gang du sætter disken i, hvis ikke skal du lige en tur i menuen. 

 

 

Når disken initialiseres slettes eksisterende partitioner, og disken krypteres. Dette fortæller displayet dig også, så der er ingen undskyldning hvis du lige havde noget data der ikke skulle slettes. Inititaliseringen er egentlig ikke stort andet end at vælge et password og og trykke ok. Når dette er gjort vises en særlig recovery kode, som man kan tage med til en af Skydigitals værksteder, og få dem til at redde ens data, hvis man skulle være så uheldig at docken går i stykker - så den skal man huske at skrive ned. 

 

 

 

Når disken er sat op første gang genkendes den af Windows, men før man kan lægge data på disken, skal man lige en tur ind og oprette en eller flere nye partitioner. At man skal gøre dette, kan for nogen måske være lidt forvirrende, men det er fint beskrevet i den medfølgende manual, så det burde ikke være noget problem. 

Så er opsætningen på plads, og man kan bruge disken til at læse og skrive fra og til. Når man ikke skal bruge disken mere, slukker man bare for docken. Når den startes op igen efter at have været slukket, indtastes password og efter få sekunder kan disken tilgås - nemmere kan det næsten ikke blive. Hvis man ikke taster password kan man ganske simpelt ikke få adgang til disken, og hvis man sætter den til en computer via et SATA kabel eller en docking station, fremgår den som uden partitioner og data kan hermed ikke tilgås. 

Det indbyggede display og tastatur, giver lidt flere muligheder end bare at taste password. I menuen har man lidt yderligere funktioner, som jeg vil gennemgå her nedenfor. 

 

 

Et par af menupunkterne, giver mulighed for at se diverse informationer om disken of forbindelsen. Blandt andet harddisk temperaturen, hvor lang tid disken har været aktiv og om det er en USB 2.0 eller 3.0 forbindelse den er tilsluttet.  

 

 

 

Da der jo er en indbygget højtaler i bunden af docken, er der selvfølgelig også to menupunkter, der har med lyden at gøre. Når der er oprettet forbindelse til en computer, så kommer der en lille lyd der indikerer at dette har fundet sted. Man kan her vælge om denne lyd skal være den klassiske Windows lyd, der kommer når noget nyt er tilsluttet, eller en stemme der simpelthen siger "connected" - så er man da ikke i tvivl om hvad der sker. 

Når man betjener de trykfølsomme taster på det nummeriske tastatur, kommer der en lille klik-lyd hver gang, og den kan man så justere hvor høj skal være, eller slå helt fra. 

 

 

 

Som man måtte forvente, er der også mulighed for at skifte password og for at sætte harddisken op på ny (reset). Der ud over kan man også skrivebeskytte disken, og taste navn og telefon nr. ind på ejeren. I menuen kan man endvidere sætte det op således, at de personlige informationer vises i displayet - også når disken ikke er låst op. På den måde kan man finde ud af, hvem der har passwordet, hvis man nu er flere der deles om en dock og diske. 

 

KeeZor
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-01-2012 15:47:16
Svar/Indlæg:
1063/54
Hvilken kryptering benytter docken?


E2X
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-01-2012 15:12:47
Svar/Indlæg:
4018/217
Lidt synd at den blev testet med en så langsom disk. kunne være fedt hvis der blev smidt en SSD i docken så man virkelig kunne teste hastigheden.

Ud over det så var det en fin test af et virkeligt lækkert produkt 😉


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
26-01-2012 17:46:40
Svar/Indlæg:
5363/442
#1 Det er en AES 256 bit kryptering, det er en algoritme de har købt andetsteds og så modificeret.

#2 Havde desværre ikke lige en SSD liggende, og det er nok også de færreste der bruger en SSD som eksternt lagerdrev 😛