Layout / Design
Asus TF201 er lavet i børstet metal, hvilket giver den et ekslusivt look og der er en del ligheder med Asus Zenbook, hvilket langt fra er en dårlig ting.
Docken ligner TF201 til forveksling en netbook hvor tastaturdelen er tyndere end skærmen, da tabletdelen indeholder det meste af hardwaren. Når den er åbnet så skal man kigge ekstra godt efter for at se at der er noget mystisk ved denne “netbook”. Tastaturet mangler de sædvanlige F1-12 taster og der er en del andre taster som ikke ser ud som de plejer som f.eks. “windowstasterne”. En touchpad er der endda også.
Tabletdelen har en buet / skrå kant som dels giver et bedre greb, men også får TF201 til at se endnu tyndere ud, selvom med 8,3mm tykkelse er det en af de absolut tyndeste tablets på markedet (Ny iPad er 9,4mm) . Den tynde kant gør dog at f.eks. stikket til ens øretelefoner kan ses når man kigger bagfra - det gør dog ikke noget i forhold til lyden.
Fronten er i sort og dækket med Corning Gorilla glas som beskytter imod ridser. På fronten står der Asus smart sat under powerknappen, så man altid er sikker på hvor den er. En lille trekant i bunden sikrer at man nemmere kan docke tabletten. Af mystiske årsager så er frontkameraet ikke i midten af tabletten, men lidt forskudt til højre.
Docken er også med buet kanter der får den til at se tyndere ud både docken og alene. Tasterne er samme størrelse som man finder på en 10,1” netbook hvilket må siges at være en rigtig god ting hvis man vil bruge sin TF201 til at skrive længere tekster. Touchpadden er rimelig stor og med to taster som kan konfigureres. Tasterne er lavet i lækkert gummi.
Der er masser af genvejstaster, endda en til at tage screenshots med.
Selve docking delen er beklædt med blødt stofagtig materiale i selve docking delen for ikke at ridse tableten når den dockes. I stikket er der også to stifter der stabiliserer skærme/tabletten. En låse mekanisme låser tabletten fast og det virker rigtigt solidt. Selve “hængslet” er dog noget svært at dreje uden tabletten er docket i. Når man drejer skærmen så er dockinghængslet rundt i bunden så docken hæves bagtil så tastaturet ligger mere skråt. Det giver en bedre arbejdsvinkel. Små gummi fødder sikrer at docken ikke ridser eller glider.
Tablet
Højre
Et 3,5” minijack stik til hovedtelefoner.
Venstre
Volume op/ned , MicroHDMI, MicroSD.
Top
Powerknap.
Bund
40 pins stik til dock / forbindelse.
Bagside
LED Flash , 8 megapixel kamera.
Front
1,2 megapixel kamera.
Det er lidt ærgeligt at man ikke kan bruge en almindelig microUSB lader, men omvendt så skal dockingstikket også bruges til en del andet end at lade og overføre data. Powerknappen som også bruges til at sætte i standby / slukke skærmen er ikke verdens største. Dog kan man altid kigge efter Asus logoet på tableten , da det er placeret lige under powerknappen.
Dock
Højre
USB 2.0 stik, SDkort læser
Venstre
40 pins ladestik , status LED.
Bag
40 pins dock stik.
En USB port er en ganske god ting at have - dog er det til mus, tastatur og lagringsenheder, så printer, webkamera og andre sjove ting skal man nok ikke forvente vil virke. Vi ser mere på dette i videotesten. Selve dockenhængslet er ret stramt uden tablet, så man skal bruge lidt kræfter for at slå det ned hvis man ikke vil have det "stritter" når man ikke bruger den.