Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: @ngler

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2999,00
Produkt udlånt af: Motorola
DK distributør: Motorola

Test


Vi har testet Morotola RAZR som hverdagstelefon, hvilket i dette tilfælde er som underholdning under pendling (ca 3 timer dagligt) og som arbejdstelefon.

Samtalekvalitet er ganske god. Motorola har da også to mikrofoner for at minimere omkringlæggende støj, men desværre ingen understøttelse af HD Voice.

Hvis man bruger GPS meget, så kan Motorola RAZR blive lidt halvlun, men ikke noget kriminelt.

XT910 er en rimelig bred telefon, hvilket selvfølgelig gør det til en udfordring hvis man har små hænder. Bulen ved kameraet gør at man faktisk får et godt greb, da pegefingeren hvilker på denne, samtidig er kevlar bagsiden lidt gummiagtigt hvilket gør den skridsikker.

Selve systemet virker rigtigt flydende og skærmen reagerer også hurtigt på touch. Skærmen står rigtig skarp og der er en god lysstyrke og farvegengivelse pga. Super AMOLED skærmen. Lysstyrken i Galaxy SII virker dog en tand bedre end på RAZR - der dog kan prale med en højere opløsning.


Om man decideret savner Ice Cream Sandwich, tja der er en del som har problemer med deres Galaxy SII og denne – og RAZR virker hurtig og generelt gennemtænkt.  Det eneste som måske er lidt øv, er at en del af Motorolas software skal man ramme felt i stedet for en bar i hele bredden. Det kan f.eks. være ved SMS når man skal lave en ny SMS.

 

Kamera

Vi har testet kamera, imod en anden android telefon som også har et 8Mpixel kamera, nemlig SonyEricsson Arc S. Som reference billede har vi taget samme billede med et Canon IXUS 970 IS (10mpixel) digital kamera.

 

udendørs billeder

 

Arc S 6mpixel

RAZR 6 mpixel

Arc S 8 mpixel

RAZR 8 mpixel

C970 10 mpixel

 

 

Canonen har overeksponeret himlen i baggrunden, hvor RAZR egentlig har fanget det godt. Ellers er RAZR billedet noget mere uskarpt, hegnet i højre øverste hjørne kan man ikke se, ej heller det grønne hønsenet i bunden af træhegnet. Med 6 megapixel billedet får man lidt mere skarphed, men ikke helt. Mod Arc S er RAZR faktisk godt med - men der er en tydelig forskel i farvenuancen. RAZR har et meget koldt billede. Desværre er fokus helt det samme, men RAZR får en god skarphed i fugerne i huset bagved, hvor omvendt trået er noget mere sløret.

 

Makro

Arc S

RAZR

C970

 

 

RAZR leverer et virkeligt godt resultat og selv med meget zoom er der ikke meget forskel på et decideret digital kamera. Arc S har ikke en makrofunktion, men laver et pænt billede alligevel.

 

Indendørs billeder

 

Arc S - beskåret

RAZR - beskåret

C970 - beskåret

 

Der er noget mere skarphed i 970eren, f.eks. er strukturen i væggen noget mere skarp, men alligevel ikke et dårligt resultat fra RAZR. Arc S billedet er desværre ikke i fokus, så det er svært at sammenligne.

Man kan bruge GSMArenas fremragende sammenligningstool for at få en idé om billedkvaliteten.

 

Billede med virkelig dårligt lys. Under koncert med Christian Brøns (fed koncert btw) og Patrik Isaksson blev der taget billede med Arc S og RAZR - og selvom ingen af billederne ligefrem kan siges at være gode - så var Arc S en klasse bedre end Motorolaen.

Så samlet set, så har RAZR et fornuftigt kamera, men det kan ikke hamle op med decideret kameratelefoner som f.eks. ARC S når lysforholdene bliver dårlige. Der mangler også lidt skarphed i billederne overordnet set. Macrobilleder er RAZR rigtig god.

 

Strømforbrug
Vi ville have testet telefonen med Antutu battery test, men Motorola har et program som advarer imod at et program bruger alt batteriet – hvilket jo egentlig er fint , men det gør at battery testen stopper.

Derfor afspillede vi en MP4 fil med hardware decodning og det tog 8 timer og 40 minutter før at den gik død. Alt efter netværk mm. Kan dette dog ændre sig, hvis man f.eks. ser film på vej på ferie.

Telefonen har dagligt været brugt til musik i 2 timer, video i 1 og opkald , sms, Internet surf og den holder cirka en dag til (meget) kraftigt brug , min daglige Galaxy S holder ikke engang en hel dag med samme brug. 

En dag med musik via bluetooth, samtale via bluetooth headset (cirka 1,5 time), samt navigation i godt 2 timer, så kunne RAZR ikke holde batteriet – så hvis man skal bruge den meget i bilen, bør man nok have en billader.

 

 

Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-04-2012 10:36:29
Svar/Indlæg:
4536/104
Ser super lækker ud, men syntes ikke jeg kan finde MAXX udgaven i Dk.. hvilket jeg nok er nød til at vente på.. Batt tiden får ikke særligt gode ord med på vejen fra div andre testsites. ☹


matt??
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-04-2012 12:09:05
Svar/Indlæg:
5600/32
#1, Telmore har den til 4269kr.
https://www.telmore.dk/t2/shop...

Synes bestemt også MAXX ser spændende ud.


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-04-2012 13:04:16
Svar/Indlæg:
4536/104
av for den 1000kr dyere..

så dropper jeg da vist lige den idé.

Syntes moske det er lidt små pepret mobil priser for nogle 2 år gamle cpu´er/gfx der sidder i dem. det er jo iphone 4 priser det skidt går for. ☹


funnyface
 
Superbruger
Tilføjet:
26-04-2012 13:12:27
Svar/Indlæg:
14/1
Jeg har lige købt den efter selv at have testet den for et andet site. Jeg synes godt nok den er lækker, og så fik jeg købt en 2 uger gammel en for 1850 kr. 😲


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
26-04-2012 14:31:56
Svar/Indlæg:
4033/364
enig maxx udgaven er ganske interessant - især da batterilevetiden på Android telefoner er lidt lav... og uden at man får en kæmpe klods i lommen..


#3
2 år gammel CPU ?? Ti OMAP 4430 er såvidt huskes lanceret i starten af 2011.. og prismæssigt ligger den lidt under Galaxy S2 som er en noget mere udbredt telefon (og derfor er der mere konkurrence på prisen) - tja PowerVR 540 - er jo i samme serie som PowerVR 543 som sidder i "ny iPad" / PS Vita som lige er frigivet - og 3D ydelse er ikke det vigtigste på en smartphone (i min optik)



nik.dk
 
Superbruger
Tilføjet:
26-04-2012 22:39:26
Svar/Indlæg:
196/6
Er det ikke muligt at smide en form for hverdags/holdbarhdes test ind. Tab da mobilen på gulvet minst en gang om dagen, prop den i lommen osv.
Jeg har en Iphone 3 gs på snart 2 1/2år. Den har altid ligget i min lårlomme i mine arbejdsbukser og skørmen glvier ned over velcro mange gange dagligt. Trods dette har den kun et par ridser, en af dem efter at være glevet af begagebagklappen på en bil og skærmen landede direkte på jydekrogen. For mig er holdbarheden af skærmen også noget som burde testest for jeg har set mange dyre fancy smartphones som efte 1 år ligner noget som er slebet med et korn80 sandpapir:D


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-04-2012 02:03:49
Svar/Indlæg:
4536/104
#5 har dog læst flere steder at CPU/Gpu combo´en har 2 år på bagen. Men ja ved godt at flere phone makers, laver smartphones med netop de cpu´er og gpu setups, men det er stadig langt fra ny tech.

#4 har du fået en RAZR MAXX for 1850kr ?..
for så har du da godt nok været heldig, trode dog ikke at MAXX var udkommet i dk i nu, Telmore har kun preorder på den, og ikke et eneligt salg i nu.


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
27-04-2012 05:10:46
Svar/Indlæg:
4033/364
#6
I den tid jeg har haft RAZR så har den været med i lommen hver dag - som min egen mobil er det. Desværre er mange af de enheder vi tester nogen der skal testes andre steder - så decideret -tabstest" skal vi have en accept af udlåner , især da enkelte steder er man erstatningsansvarlig hvis den lider overlast (heldigvis ikke noget jeg har set længe i en kontrakt)

Jeg har selv en galaxy s med Gorilla glas i snart 2 år - og der er kommet en lille ridse i, selvom den har været tabt på asfalt et par gange (da den er ret glat ). Da motorolaen bruger samme glas vil jeg tro den også er ret stærk - dog er glasset hævet, hvor det er sænket på min galaxy.. det kan måske gøre glasset mere udsat, men kanterne i plastik mindre udsat (min galaxy s er lidt af kanten i toppen slidt af - noget jeg vil tro er et mindre problem for razr)


funnyface
 
Superbruger
Tilføjet:
29-04-2012 23:38:26
Svar/Indlæg:
14/1
#7 Nej nej, det var bare den almindelige RAZR :)