Produktet er venligst udlånt af: www.asus.com.tw
Produktet distribueres i DK af: www.rosenmeier.dk
Link til producentens website: www.asus.com.tw
Layout
Det næste vi skal kigge på, er layoutet på bundkortet. Som jeg altid siger så kan man sagtens få et bundkort hvor ydelsen er i top - Men det hjælper jo det fedt, hvis layoutet er for dårligt.
Førstehåndsindtrykket af dette bundkort er, at det er den samme farve elegante mørke farve, som Asus har brugt et stykke tid på deres Premium bundkort. De enkelte komponenter ser umiddelbart ud til at være fornuftigt placeret. Hermed mener jeg, at der ikke er fare for karambolage mellem eks. et stort grafikkort og f.eks. RAM soklerne.
Lidt tættere på, kan vi se kortets Northbridge køler.
Nordbroen er passivt kølet i stil med mange af de øvrige 925XE kort på markedet, og i Asus kortets tilfælde lader det til at være tilstrækkeligt. Jeg målte i hvert fald ikke den ekstremt høje temperaturer på denne profil på Asus kortet, som jeg gjorde i nogle af de tidligere tests.
Som man kan se på det næste billede har vi meget naturligt øverst en PCI Express x16 port til montering af de nye grafikkort hertil. Umiddelbart nedenunder ser vi tre almindelige PCI slots og herunder to af de nye PCI Express PCI port til indstikskort.
På næste billede ser vi bundkortets Southbridge, indeholdende bl.a. High Definition Audio delen.
Lidt uvant er denne kølet af en passiv køleprofil, som indikerer, at der er kommet lidt mere "fart" på denne chip i modsætning til tidligere, hvor sydbroen ikke blev særlig varm.
Det er også her vi rigtig kan se hvor tæt pakket kortet her er med goodies. Vi kan ane de tre IDE stik og alle otte S-ATA stik, samt diverse USB 2.0 og IEEE1394 tilslutninger.
Det næste vi skal kigge nærmere er bundkortets RAM sokler.
Ikke noget himmelråbende revolutionerende her. Soklerne er adskilt med farver, sort og gul, og farverne er styrende for hvilken memory kanal man anvender. Derudover ser soklerne jo nærmest ud som de plejer. Eneste fysiske forskel er, at den lille styrepind sidder en smule mere til venstre, så man ikke ved et uheld kan komme til, at montere DDR RAM i disse DDR2 RAM sokler.
Som sædvanligt fristes jeg til at sige, skal vi da også kigge på CPU soklen og pladsen her omkring. Soklen i sig selv har jo ændret sig en del i takt med indførelsen af de nye chipsets.
Der er god plads rundt om soklen, så det skulle ikke være et problem at montere større mere eksotiske køleløsninger. Vi aner også lige bundkortets strømforsyning. Lidt tættere på ser det således ud.
En kobberblok til køling af de MOSFET's der har med spændingsreguleringen at gøre, har Asus valgt at putte på P5AD2-E kortet, og det er bestemt ikke noget ringe valg, efter min mening. Dog kan det undre at den kun dækker 2/3 af de tilstedeværende MOSFETS, men det må jo være de otte der bliver ekstra varme
På næste billede ser vi det trådløse netværkskort og antennens tilslutningsstik.
På bagsiden af bundkortet finder vi en specialitet, som Asus kalder for Stack Cool. Grundlæggende er det blot en køleplade der sidder på bagsiden af printet, som kan hjælpe med til at køle det varmefølsomme område omkring processoren.
Desværre må i vente med dette billede af Stack Cool til jeg kommer hjem fra CeBIT, men så lover jeg at ligge det op.
Den sidste ting, inden vi haster videre i testen, er bundkortets eksterne I/O Porte (I/O Back Panel).
Der er selvfølgelig 2x PS2 porte, en til mus og en til tastatur, 1x parallel port, diverse audio stik, 4x USB 2.0 porte, samt RJ45 port til 10/100/1000. Der er også SPDIF lyd ud og indgang på kortet, så man kommer ikke til at mangle noget på det kort her.
Så er det vist nok med snak om selve kortet. Lad os få noget strøm på dyret og se hvad det indeholder!