Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3699,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

I brug

Motorola RAZR MAXX er testet over en uge, hvor min sædvanlige Samsung smartphone har måttet vige pladsen. Det første man lægger mærke til, er forskellen i fysiske dimensioner. Jeg har efterhånden haft fingrene i en hel del forskellige typer smartphones og RAZR MAXX er desværre ikke en af de mest handy. Selv om skærmen efter dagens standard ikke er voldsomt stor (men dog en fin størrelse efter min smag), føles den desværre lidt stor, når man har den i hånden. Byggekvaliteten er der dog ikke noget i vejen med. Kombinationen af ekstra holdbart frontglas og bagsiden i kevlar gør, at telefonen er ret modstandsdygtig over for støv og ridser.

 

 

Softwaremæssigt og ydelsesmæssigt fungerer RAZR MAXX rigtig godt, også selv om den ikke endnu er blevet opgraderet til nyeste version af Android (4.0). De fleste producenter af Android-baserede smartphones har det med, at ændre lidt på brugergrænsefladen og tilføje diverse ekstra funktioner. Det synes jeg bestemt Motorola slipper ganske godt fra. Med sin 1.2 GHz dual core processor er der desuden nok kræfter til, at brugergrænsefladen er flydende og at spil og andre programmer afvikles tilfredsstillende.

 

Batterilevetid

Da RAZR mAXX jo har et batteri på hele 3300MAh, er forventningerne til batterilevetiden skruet godt i vejret. Personligt betyder batterilevetiden en hel del, for der er jo ikke meget sjov ved en smartphone, hvis den er løbet tør for strøm. Motorola lover op til 17,6 times taletid på en opladning. Selv om jeg ganske givet kunne finde et hunkønsvæsen der snildt kunne tale løs for at teste om denne påstand holder stik, har jeg dog af hensyn til min telefonregning valgt at teste dem lidt anderledes. Batteritesten består således til dels af almindelig brug over flere dage, samt en test af hvor lang tid telefonen kunne afspille video.

Man må sige, at det opgraderede batteri giver en ganske god forbedring af batteriets levetid. Jævnfør vores test af Motorola RAZR, ku denne holde en dags tid på batteriet hvor den blev brugt meget, samt 8 timer og 40 minutter ved videoafspilning. Efter en dag hvor RAZR MAXX blev brugt ganske meget blandt andet til tracking med Endomondo, samtale, lyd-afspilning og surf på nettet, var der stadig 40% strøm tilbage ved dagens afslutning. Ved lidt mere moderat brug (lidt musik, surf og tale), kunne jeg faktisk få hele tre dages batterilevetid ud af telefonen, hvilket efter smartphone-standard må siges at være yderst godt gået. Batterilevetiden imponerer også når det kommer til video-afspilning, for her blev det faktisk til hele 14 timers uafbrudt afvikling.

Kamera

Det indbyggede kamera i RAZR MAXX er præcis det samme som i den almindelige RAZR, hvilket heller ikke er dårligt. Opløsningen er på 8MP og kvaliteten er ganske fin i de fleste situationer. Stadig er det dog et endog meget kompakt kamera, hvor kvaliteten fås bedre både i andre og bedre kamera-telefoner og elektronik som udelukkende har til formål netop at tage billeder.

Jeg har taget lidt forskellige prøvebilleder, så kan du jo selv bedømme om kvaliteten er tilfredsstillende:
 

 

Kamera app'en fungerer fint og nemt, men man skal dog sikre sig at billedet er ordentligt i fokus, før man tager billeder. Der skulle f.eks. flere forsøg til, for det lykkedes mig at få et skarpt billede af den røde cykel.

 

Bims
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-08-2012 10:04:17
Svar/Indlæg:
2599/378
Har haft den i nogle måneder efterhånden, er virkelig glad for det. 🙂 Synes den er rigtig lækker at stå med i hånden, og brugeroplevelsen er også i top, hvilket er noget der det vigtigste for mig.
Mellem den og Samsung SIII er jeg personlig stadig overbevist om jeg valgte den rigtige. 😉


Colgate
 
Superbruger
Tilføjet:
13-09-2012 23:59:33
Svar/Indlæg:
162/28
#1
Hvor meget batteritid får du i snit?


Bims
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-09-2012 11:02:44
Svar/Indlæg:
2599/378
Med Wi-fi på, og under normalt brug med lidt Apps osv. holder den gerne 48 timer. 🙂