Test: ATi Theater 550 PRO

Tilbehør d.  09. april. 2005, skrevet af K1lroy 6 Kommentarer.  Vist: 19304 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.ati.com
Produktet distribueres i DK af: www.ati.com
Link til producentens website: www.ati.com

Kortets design



Sådan ser kortet så ud



Tilslutnings muligheder


Bag på kortet findes stik for tilslutning af TV og Radio, kortet er normalt født med antennetilslutninger af skrue-typen, men i de lande hvor IHC er standart er skrue-stikkene erstattet med denne type, det giver dog det problem at det inderste i stikket har let ved at følge med ud, når man afmontere antenneledningen fra TV-kortet. Hver gang af de fem gange jeg tog stikket fra for at sætte det i mit TV igen, måtte jeg have fat i en tang for at fjerne hun-delen fra han-delen på antennekablet.


Input-dongle


Det nederste stik bag på TV-kortet skal bruges til at tilslutte donglen, via donglen har man så mulighed for tilslutning af SVHS, composit og lyd via 2xphono stik.





Installation / software


Efter at kortet var blevet installeret, lagde jeg cd'en i drevet og fik installeret driver og den medfølgende software - Cyperink PowerCinema, som navnet siger er det et program til at afspille alskens mediefiler. Programmet starter op med at skulle opsættes, kanalerne indstilles automatisk, og så er man ellers klar til at se noget TV.


Hovedmenuen


Programmet er bygget op omkring 6 dele, selvfølgelig en TV og en Radio del - de to ting som kortet understøtter. Ud over dette er der også funktioner for følgende: Musik, Video, DVD og muligheden for at vise billeder.


TV-funktion



Radio-funktion



Musik-funktion



Video-funktion



Billede-funktion


Hele designet af programmet minder utroligt meget om myHTPCs, dog er der i myHTPC mulighed for at udbygge og selv lave funktioner ved hjælp af plugins. PowerCinema giver ikke de store muligheder for tilpasning, fx ville jeg ikke selv bruge web funktionen - men kunne godt tænkte mig en funktion, som kunne vise vejret, det har man muligheden for i myHTPC, men da PowerCinema medfølger på cd er det da et forsøg værd - smag er som bekendt forskellig.

Programmet har en settingsmenu, hvor der er mulighed for indlæse kanaler på ny, og/ellers finjustere de allerede indlæste. Der er desuden også mulighed for at døbe kanalerne, så kanalens navn fremkommer når man vælger kanal. I settingsmenuen finder man muligheden for at henvise til de mapper hvor musik, film etc. er gemt. Dog er der ingen mulighed for at bestemme en anden mappe til de gemte TV/radio optagelser, dette vil for nogle, mig selv inkl., være et problem, hvis man ikke har meget ledig plads på sit c-drev.
#1
BL
 
Overclocker
Tilføjet:
10-04-2005 20:33:55
Svar/Indlæg:
4/0
øøh?? din maskine strejker og eneste udvej er reinstall?????? øh hvor utjekket er det lige? og at gleme dine screenshots på dit c-drev ?? måske du sku overveje at lade nogle andre om at teste - også fortsætte med det der ellers kræver mest af din tid , undskyld ,men jeg tror ,alle vil være bedst tjent med det! helt ærligt!! :l



K1lroy
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-04-2005 22:19:19
Svar/Indlæg:
767/119
<i><b>Nu taler jeg som personen Kim Schmidt, og ikke som crew-medlemmet k1lroy</i></b>


#1 jeg siger tak for din konstruktive kritik..

Synes bare du skal lade være med at brokke dig, jeg ved sgu da udemærket at det er noget pis det, der er sket - men sådan en artikel bliver jo ikke bare posted uden at nogen læser den, og ja - jeg har snakket med Lars (Lockheed), og ja - vi ville da begge have at det var bedre..

Men ser du - når man modtager et kort til test 4 dage før det skal sendes retur, så er der sgu ikke meget tid til at skrive sådan en test! Og når man så også har en producent prustende i nakken fordi produktet skal videre - så bliver det ikke meget nemmere.. Endvidere gør jeg (og alle andre i crew) dette ulønnet - så der skulle altså også være tid til andet de dage hvor kortet var hos mig..

Men hr. Larsen - du skal være velkommen til at skrive en mail til Lars så kan du måske komme med i crew og skrive nogle fantastiske tests/guides/artikler - i stedet for bare at stå og brokke dig over en service du desuden ikke betaler noget for, du kan til en hver tid bare klikke over til en anden HW side!

Beklager mit vredes udbrud..

<b> <i> På med crew hatten!! </b> </i>

Velkomme til siden, og ja - jeg skal nok lige stramme mig an næste gang, for det gik sgu ikke synderligt godt denne gang.. Men mon ikke det hjælper at have mere tid til testen.. Plejer desuden også at holde mig til produkter, der ikke kræver det vilde, da jeg ved at der findes mere kompetente mennesker i crew, som kan lave bedre tests end jeg..

Bare lige så du ved det - så er det ikke noget mod dig personligt - har bare fået nok..



K1lroy
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-04-2005 13:42:40
Svar/Indlæg:
767/119
#3 - takker for kritikken..

I forhold til det TV-kort jeg før har kørt med, et pincale PC-TV Stereo, så er kvaliteten langt bedre, farverne står klarer, og der er heller ikke "mudrede" områder, som man fx kender det fra komprimerede film. Jeg har her for nyligt skiftet til at hauppage 150MCE kort, og da er kvaliteten meget lig ATi kortet.



Winz
 
Superbruger
Tilføjet:
13-04-2005 14:38:52
Svar/Indlæg:
2/0
Hvor kan dette kort købes i dk ?

Kiggede på ati.com men de sender ikke til Europa.






Andy.
 
Superbruger
Tilføjet:
15-04-2005 06:31:30
Svar/Indlæg:
1536/33


Winz
 
Superbruger
Tilføjet:
15-04-2005 12:04:48
Svar/Indlæg:
2/0
#6

Den havde jeg fundet - jeg ledte nu mere efter et sted hvor de rent faktisk har den på lager.

Men tak alligevel ;)