Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

I brug

 

Som nævnt kører mobilen rigtig godt og flydende, trods operativsystemet ikke er nyeste version 4,0. GALAXY beam har på intet tidspunkt crashet eller andre mærkelige ting - og det er en fornøjelse at bruge den til hverdag, om end telefonens design er et, man enten elsker eller hader. Selvom skærmen er en TFT - og ikke en AMOLED - er den klar og levende i farverne. Opløsningen kunne godt være højere - men de telefoner der byder på de helt høje opløsninger koster som regl også en sjat mere.

 

Kamera

Jeg snuppede et par billeder af den solfattige danske sommer; alt på auto. Har man kamera-app'en kørende i baggrunden tager det ca. 2 sekunder fra man klikker på "Kamera"-app'en til billedet er taget. Jeg har desværre ikke noget større arsenal at sammenligne med - så direkte sammenligning er svært. Men min subjektive vurdering er, at kameraet er af den standard, man kan forvente af et kamera i en 3-4000 kroners mobil nu til dags.


Klik her for original størrelse                                                    Klik her for original størrelse

Det er muligt, at indstille en del på kameraet - heriblandt hvidbalance, ISO, "blink detection" samt meget mere, hvis det er det man ønsker. Man kan også vælge, hvilke genvejstaster man vil have direkte på skærmen - og det virker bare. Nedenstående billeder er taget med Macro fokus.


Klik her for original størrelse                                                   Klik her for original størrelse

Overordnet set klarer kameraet sig udmærket, efter min mening - bedøm selv.


*Trommehvirvel*: Projektoren

Projektoren er som sagt GALAXY beams helt store kæphest. Sjældent har jeg været så begejstret for, at få en gadget til test - for hele idéen med projektor og mobil i én er noget, der kan få legebarnet frem i enhver.

Den kan indstilles til vertical eller landscape, hvor man for det meste vil bruge landscape, da dette gør billedet så stort som muligt. Da selve startskærmen ikke kan gå i landscape mode, ligger startskærmen ned. Dette betyder dog ikke det store, da man som regel allerede er inde i fx. en billedserie, inden man tænder projektoren på den dedikerede knap. Når projektoren tændes, bliver man bedt om at justere fokus - og man kan sætte en mus(Quick Pad) på, hvis man vil det.

   

 

Den lille lampe blev sat i 3 situationer, i et rum på 25-30 kvadratmeter med 3 store vinduer, med en afstand til væggen på ca. 1 meter(~22" billede på væggen):

  • Dansk-sommervejr-dagslys(Dagslys)
  • Et enkelt rullegardin gardin trukket for, foran væggen billedet blev vist på(Dæmpet dagslys)
  • Alle rullegardiner trukket for(Meget dæmpet lys)


      
          Dagslys                                           Dæmpet dagslys                                  Meget dæmpet lys


Det står hurtigt klart, at en projektor på 15 lumens ikke er den mirakelmager, der smider en landskamp op på din væg, når TV'et pludselig er gået i stykker en sommeraften, hvor alle vennerne er forbi for at se bold. I fuldt dagslys er projektoren kort sagt værdiløs. Men så snart lyset bliver dæmpet lidt, går det straks meget bedre med visningen, hvor billedet faktisk er rimelig tydeligt, når billedet begrænses til de ca. 20"(1 meter fra væggen). Men først når alle gardinerne er for, kommer billedet rigtig til din ret, som står tydeligt på væggen - selv når billedet er oppe i 25-30 tommer.

Der er ingen tvivl om, at projektoren først virkelig kommer til sin ret, når solen er ved at gå ned. Når det er ved at blive mørkt, kan man uden problemer smide billedet op i loftet, eller på væggen fra et par meters afstand, så man får en kæmpe lærred. AWESOME! Jeg prøvede at smide et par billeder op i loftet til noget familie tam-tam, hvor folk var ret begejstrede - og jeg kan forestille mig, at projektor-funktionen er glimrende til at bestille sjusser på en bodega, hvor bodega-mutter nødigt bevæger væk fra fadølsanlægget. Scenarierne er dog lidt tænkte - og realistisk set er der for mange "hvis'er" til at en indbygget projektor er rigtig fed at have: Hvis solen er gået ned, hvis man lige har en hvid væg ved siden af sig og så videre. Men det er et sindsygt fedt stykke legetøj. 
 

Batteritid

Batteriet på GALAXY beam er på 2000 milliamperetimer - hvor kapaciteten på batterier ofte ligger omkring de 16-1700 mAh. Dette gør, at mobilen holder rimelig længe på batteriet - og det er intet problem at komme igennem en hel dag uden lader, selvom man surfer løs på nettet, hører musik mv. Streamer man en masse video og bruger projektoren en del, medfølger der et ekstra batteri - selvom de fleste nok vil finde et batteriskifte forstyrrende.

Man løber dog ikke tør for strøm på et øjeblik. Et kvarters videoafspilning med både skærm og projektor tændt æder ~7% af batterikapaciteten, mens videoafspilning uden projektor i samme tidsinterval spiser ~3%. Man kan altså afspille video på væggen i ca. 3,5 time, inden telefonen går kold.

Reno
 
Overclocker
Tilføjet:
27-08-2012 10:39:05
Svar/Indlæg:
256/15
Er der andre end mig der får en ustyrlig lyst til at købe den? 😀


Vest-AALB-DK
 
Superbruger
Tilføjet:
27-08-2012 12:26:50
Svar/Indlæg:
247/2
tror den ville fungere godt til kørende sælgere som evt skal lave e hurtig præsentation!


Don
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-08-2012 18:26:51
Svar/Indlæg:
644/8
Da sony kom med deres nye camcordere med indbygget projektor, var min første tanke, at den kommer snart på deres mobiler.

Den skulle bare side på siden, så du kan side med telefonen som et joypad og se på vægen foran dig. Så bliver det sjovt at game mens man sidder på toilettet ;)


Balanovic
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-08-2012 18:30:23
Svar/Indlæg:
654/36
#3 Elsker din tankegang.


Reno
 
Overclocker
Tilføjet:
27-08-2012 19:00:05
Svar/Indlæg:
256/15
#3 hørt hørt! !


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-08-2012 20:09:58
Svar/Indlæg:
2957/206
#3 - Så længe man som mig ikke sidder og drejer på joystikket når man f.eks. spiller et bilspil ;D
Måske med noget gyroskop for stabilitet? ^^


Andyboy
 
Erfaren rotte
Tilføjet:
28-08-2012 23:43:24
Svar/Indlæg:
16/0
Projekter med skærm i den ene ende og projektor med tastatur i den anden enden - så funker det ;)