Test: Xigmatek Venus XP-SD1266 køler

Køling d.  16. september. 2012, skrevet af Lyngze 0 Kommentarer.  Vist: 7793 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 446,00
Produkt udlånt af: PCB.SE
DK distributør: PCB.SE

Layout / Design


Xigmateks Venus XP-SD1266 køler er udarbejdet i kobber dækket af en aluminiumslegering og er ikke en af de helt små drenge. Med en højde på 159mm er det en af de større kølere og man skal måske lige måle efter om, den kan være i kabinettet, før man bestiller den hjem.


     


Der er ikke noget specielt at sige om opbygningen af køleren, da den er opbygget som de fleste luftkølere i dag er. Køleren har 6 heatpipes, hvilket også er at forvente af et high-end produkt, som dette er.


     


Noget af det lidt mere specielle ved denne køler er blæsermonteringen, da denne er lavet som en udskæring, hvor de medfølgende antivibrations (gummi) monteringer kan sidde i. Ved at indsætte gummi mellem køleprofilen og blæseren elimineres nogle af de vibrationer, som skaber ekstra støj, hvilket skulle gøre køleren mere støjsvag.
Dette er desuden ikke det eneste, Xigmatek har valgt at skære i køleren. De har nemlig valgt at lave et gennemgående "X" hele vejen ned igennem køleprofilens finner, hvilket også ser ganske fedt ud, men jeg tvivler på, at det gør køleevnen bedre med den mindre køleoverflade.


      

 

Køleren leveres med en 120mm blæser, som er lavet i gennemsigtigt plast med 4 hvide LED lys, som ser rigtigt fedt ud, når blæseren kører. Lidt ekstra "eyecandy" er altid godt.
Xigmatek har inkluderet et universalt monteringssystem med deres Venus XP-SD1266 køler. Dette gør det muligt at montere køleren på stort set alle platforme ved næsten kun at bruge det samme monteringsudstyr. Mere om det i installationsafsnittet.