Layout / Design
Motorola markedsfører Defy Mini’en som en ’lifeproof’ mobil, klar til at tage imod hverdagens udfordringer – og så lidt til. Denne ’can do’ attitude er desværre ikke smittet helt af på designet som mest af alt fremstår konservativt og grænsende til det kedelige.
Fra venstre til højre: Motorola Defy, Defy mini, Samsung Galaxy Xcover, Galaxy Nexus
Fra top til bund: Motorola Defy, Defy mini, Samsung Galaxy Xcover, Galaxy Nexus
Størrelsesmæssigt befinder vi os i kompakt-klassen blandt smartphones. Skærmen har kun 3,2” tommer at boltre sig i og tager man mere end et flygtigt blik over til storebror Defy undrer man sig hurtigt over hvor resten af skærmen blev af. Sammenligner man med Samsung Galaxy Xcover eller Galaxy Nexus fremstår de to Defy’er som fjervægtere, på nær i profil hvor Defy familien begge kunne barbere en eller to mm mave uden at virke anorektiske.
Rundt om mobilen finder man tænd/sluk og volumen knapperne. Til gengæld skal man kigge en ekstra gang efter portene til hovedtelefonerne og micro-USB’en. De har nemlig gemt sig bag nogle vandtætte skodder. I praksis kan det være lidt genererende at skulle få flapperne lirket af og på når man lader op eller tilslutter høretelefoner men det er en lille ulempe for at få en mobil der kan tåle vand og støv.
Set forfra ser man den ridse-modstandsdygtige Gorilla-skærm omgivet af en glossy ramme. Skærmen er med sin lommevenlige 3,2 tommer og sin opløsning på 480x320 nok ikke på nogen smartphone entusiast ønskeliste. Men den er bestemt brugbar – både indendørs og udendørs. Kontrasten er høj og farvemætningen er fornuftigt. Den står i kontrast til bagbeklædningen som er udført i noget soft-touch plast der sikrer at mobilen får svært ved at glide ud af hænderne på en, hvilket sikrer et sikkert greb.
Selve batteridækslet er et kapitel for sig. Det kræver vilje, tålmodighed og et sæt stærke negle at lirke maskinen op – samtidig med at man frygter for hvorvidt coveret nu også holder til behandlingen. At sætte det på igen er noget nemmere, man skal dog være opmærksom på at klemme coveret på plads hele vejen rundt for at sikre sig at mobilen forbliver modstandygtig overfør vand.
Selvom denne mobil markedsføres som værende vand-afvisende skal man ikke regne med at den er decideret vandæt. Det erfarede denne anmelder da der skulle tages nogle forside billeder af mobilen dunket ned i et glas vand. Efter ca 10 sek begyndte der at pible luftbobler ud af den. Kamera og stativ blev smidt fra hånden og mobilen blev reddet fra det våde element – men da var skaden sket: vand i elektronikken. Efter at have lufttøret i tre dage virkede den igen – men der er stadigt nogle spor af vand på skærmen som kan ses nedenfor. Efter yderlige 2 dages tørring er vandet nu tørret væk.
Et stk. våd skærm (vandet er mellem skærmen og digitizeren)