Test: Asus Crosshair V Formula-Z

Bundkort, AMD d.  17. september. 2012, skrevet af unnamet 1 Kommentarer.  Vist: 11749 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: unnamet
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2095,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Techdata

Test

 

 

Testmaskinen består af :

CPU:           AMD FX-8150
RAM:           ADATA 2000 CL9 4GB
Grafikkort:   Sapphire Radon HD 5830
HDD:           Western Digital Caviar Black 500Gb
PSU:            Chieftec BPS-950C

Køling: 
CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920

Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/believe_it/

 

Programmer:
3Dmark Vantage
3Dmark11
PCmark07
Cinebench 11.5 64bit
Heaven Benchmark
SuperPI 1.5 XS 1M
wPrime

 

Da jeg har fået ny CPU til test setuppet, er der ikke så mange test med i denne omgang, men det kommer der. Jeg synes dog, at det giver et ganske godt billede alligevel, da det er et ældre topkort mod et helt nyt. Så er der noget at hente?

 

3DmarkVantage (højest bedst)
3Dmark fra firmaet Futuremark er kendt af de fleste inde for dette fag. Programmet kører forskellige grafiske tests, hvor nogle af disse bliver kørt på kun CPU'en for også at teste den. Programmet udregner til sidst en samlet score, og det er denne, der bliver vist i grafen.

 

 

I denne test vinder det nye ASUS bundkort i 2 ud af 3 test. Det er et ikke nogen stor sejer, der bliver hevet hjem, men den er der da.

 

 

3Dmark11 (højest bedst)

 

 

Igen ser vi samme resultat, dog er der lidt større margen i GPU scoren denne gang i forhold til 3Dmark Vantage testen. 

 

PCmark07 (højest bedst)
PCmark fra Futuremark måler næsten alle aspekter af et system, hvor der bliver testet, hvor hurtigt systemet kan vise hjemmesider, hvor hurtigt der kan vises billeder, film og spilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, samt harddiskens hastighed bliver testet. 

 

I denne test er der en klar sejer til ASUS's nyeste topkort. Denne test viser, hvad maskinen kan som helhed og derfor er jeg glad for, at der er kommet sådan en god score i denne test, da det viser, at bundkortet er bedre overall.

 

Cinebench 11.5 64bit (højest bedst)
Version 11.5 af foregående test. Denne version tester kun CPU'en med alle kerner/tråde i brug, og bruger et lidt andet point system end version 10 gør, som det nok kan ses på grafen.

 

 

I denne test vinder det nye ASUS desværre ikke, men forskellen er så lille, at man næsten kan kalde det en draw.

 

Heaven Benchmark (højest bedst)
Heaven er igen en 3D benchmark ligesom 3Dmark, dog får vi både en score, gennemsnit FPS, maks. FPS og min. FPS.

 

 

I denne test løber det nye ASUS kort med sejren i alle testens dele, og endda med stor margen i både scoren og max fps. 

 

SuperPI 1.5 XS 1M (lavest bedst)
SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Tallet PI er formodet at være uendeligt. Rekorden blev lavet i December 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billiard (1,241,100,000,000). Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom super computer at udregne dette, og programmet her går "kun" til 32 millioner. Jeg har valgt at udregne PI med 1 million, og programmet gør dette 19 gange. Resultatet i graferne er det samlede resultat efter at have udregnet PI med 1 million decimaler 19 gange.

 

 

Igen taber det nye kort. Men grafen snyder igen, det er under 0,1 sek der skilder de 2 kort fra hinanden i denne test. 

 

 

wPrime 32M (lavest bedst)
Til forskel fra Super Pi som er et, et tråds program bruger wPrime alle trådene i processoren. Og i stedet for at regne Pi regner den primtal.

 

 

I forhold til SuperPi hvor Gigabyte kortet vandt, er det nu ASUS kortet, der trækker sig sejerigt ud af denne dyst. Næsten et sekund hurtigere - det er ganske pænt.

 

Overclocking

 

Et ocerclock på hele 1800MHz synes jeg, er ganske godt klaret. Jeg er endda sikker på, at der kan hives meget mere ud af CPU'en, hvis den kommer under bedre køling. Under testen lå CPU'en med en temperatur på omkring 70 grader ved prime95 og derfor kunne jeg ikke gå højere. 

 

Læs med på næste side' hvor jeg samler det hele sammen til en konklusion.

rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-09-2012 11:51:29
Svar/Indlæg:
1029/82
ASUS leverer virkeligt features der vil noget! Jeg sidder selv med et ASUS Maximus Extreme V, som har alle de features man kan ønske sig.

Dog er de ærgeligt at man ikke kan få PCI 3.0 med AMD endnu, og som du selv påpeger, Thunderbolt på high end AM3+ modellerne.