Design og Layout
Asus har formået at få en masse lækkert hardware ned i en rimelig størrelse telefon uden at gå på kompromis med designet. Bagsiden er i plastik, og har mønster, som vi har set på Transformer Tablet seriens bagside. En designer, der har tænkt det hele igennem, og det kommer jeg mere ind på lige om lidt.
Selve telefonens bagside buer ganske lidt til kant, som for mig gør, at jeg føler den ligger helt fantastik i min hånd. Lidt i stil med min gamle iPhone 3GS – og helt klart bedre end min nuværende iPhone 4S. Selvom størrelsen er en kende større end min 4S, synes jeg stadig, det er nemt at nå hele skærmens areal uden at skulle anstrenge mig med at holde godt fast i telefonen, samtidig med jeg skal nå et hjørne. Lidt ærgerligt, at de har valgt tænd/sluk knappen i toppen, da en placering i siden, havde gjort det endnu nemmere at bruge telefonen i én placering i hånden.
Fronten er sort med 4,3” AMOLED skærm, beskyttet af Gorilla Glass 2. Gorilla Glas 2 er tyndere og mere berøringsfølsom end mange andre typer glas, samtidig gør den det nemmere at bruge telefonen i lys, så man bedre kan bruge den udenfor.
Bagsiden har det store 8MP kamera med LED-flash, samt højttaler. Bagsiden kan afmonteres, og man får adgang til batteriet, samt sim-kort og micro-SD kortlæseren.
Venstre side:
På den venstre side er der microUSB og microHDMI stik – en mindre detaljemisser må det være, for det kan være svært at bruge telefonen med ledningerne sat til, da de ikke kan sidde helt godt nok fast. På grund af designet kan stikkene ikke komme helt ind i porten. Lidt ubekvemt, hvis man vil fremvise noget, og signalet så kommer og går, lidt som man står og fumler med den. Dog sælger Asus et særligt HDMI kabel - alternativt kan man skære lidt af sit HDMI kabel.
Helt til højre er en connection port til den tablet (PadStation), som vi kommer ind på inden så længe.
Højre side:
Der er en volumen down og en volume up knap - små, men ikke til at tage fejl af. Det er en fin detalje ikke at smede dem sammen, så symmetrien passer på telefonen – de to volumenknapper er placeret i samme højde som lader og HDMI udgangene.
Toppen:
Der er 3,5mm Jack stik samt tænd/sluk knappen. Tænd/sluk knappen er også genvej til genstart, fly-tilstand samt ”total” lydløs, vibrator og almindelig lyd. En fin knap med nogle gode brugbare genveje.
Bunden:
Et mirkofon hul var, hvad der var brug for i bunden.
Til slut vil jeg lige nævne lidt mere om den famøse PadStation. PadStation er ikke en tablet, som vi kender det fra Tablet markedet i dag, for den har ingen CPU, hukommelse eller noget andet ”top-of-the-line” komponenter bortset fra et 10,1” WXGA 1280*800 TFT panel med Gorilla Glass og et stort batteri.
Det smarte er, at man tilslutter sin Padfone i PadStation, og så håndterer Padfone alle handlinger i telefonen, men viser det på PadStation.
Top:
Til venstre er tænd/sluk knappen, og lidt til højre for den er lade indikatoren, - en funktion, der ikke var tilgængelig på selve Padfone, så her har vi en lille lækker detalje, der er tilføjet PadStation. I midten er slisken for åbning af Padfone holderen på PadStation bagsiden.
Bund:
I bunden er der samme type stik, som vi har set på samtlige Tablets fra Asus - et 40pins stik til Dock’en fra Asus, samt 2 hængler til at fæstne i Dock’en. Der findes en keyboarddock, der passer til PadStation. Den gamle keyboard dock til TF101 kan bruges ifølge Asus, selvom den er en tand for smal. Desværre ingen USB eller HDMI port i selve tabletdelen.
Venstre:
I toppen af venstre side er der et 3,5mm Jack stik, og lige under er der en stor volumen knap, hvor både op og ned er integreret. En design detalje jeg måske havde håbet, de var gået uden om, og havde forsat i samme stil som på Padfone, hvor det er 2 separate knapper.
Højre:
Som på bunden af Padfone er der på højre side af PadStation et mikrofon hul.
Fronten:
10,1” WXGA 1280*800 med Gorilla Glass. 1,3MP frontkamera.
Bagsiden:
Holder til Padfone samt højtaler.
Det smarte ved PadStation er den integrerede holder til Padfone, hvor man hurtigt kan tilslutte sin Padfone, og vupti - så har man en 10,1” Tablet.
Det dynamiske display har den fine funktionalitet at tilpasse det viste display på telefonen til at se bedre ud på PadStation. Det kommer mere eller mindre til at se ud som, når man sidder på en computer. En rigtig fin detalje, der gør det meget nemmere og mere behageligt at arbejde på PadStation.
Det blev min klare favorit at have telefonen siddende i PadStation det meste af tiden, for jeg synes, det var sjovere og mere brugbart end at sidde med telefonen alene.
På næste side ser vi på software.