Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Capiz
Oversættelse: Capiz

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3616,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Benchmark

 

Da vi ikke tidligere har testet en Asus smartphone, vil vi bruge TF300TG til at sammenligne med, men der vil også blive taget de enheder med, som vi testede den op imod, nemlig Samsung Galaxy S3 samt HTX OneX.

Til sammenligning har vi testresultater fra følgende produkter:

Samsung Galaxy SII - Exynos dual core 1,2 GHz
HTC One X - Tegra3 1,4GHz Quad-core
Samsung Galaxy SIII - Exynos Quad-core 1,4GHz
Asus Transformer Pad - NVIDIA® Tegra® 3 T30L Quad-core @1.2Ghz

Internet:
Som vi har gjort en del gange før, vil jeg starte med nogle benchmarks af Internet delene. SunSpider, HTML5 og Browsermark. De skal give et billede af, hvordan telefonen arbejder, når den skal gå på nettet.

SunSpider 0.9.1

I SunSpider testen er den klare vinder stadig Samsung Galaxy S3, men Padfone er altså godt med. Padfone ligger lige imellem S3 og OneX. Så det er absolut godkendt af Asus, men lad os prøve at gå videre, og se om den klarer sig lige så godt fremadrettet. (Jo lavere score i grafen, jo bedre er resultatet)

HTML5

En lidt speciel test, hvor resultatet afviger meget fra gang til gang, men alle telefoner og tablets ligger meget jævnt lige, så det er svært at navngive en rigtig vinder, men det giver et fint indtryk af telefonernes/tablets evne til at håndtere "billede" ændringer via HTML5. (Jo højere score i grafen, jo bedre er resultatet)

Browsermark

S3 vinder med næsten 50% højere score. Men de resterende testprodukter ligger igen jævnt lige. Det er flot, at Padfone formår at holde med de store drenge på markedet.
(Jo højere score i grafen, jo bedre er resultatet)

Så springer vi fluks videre til hardware benchmarks. Det skulle gerne kunne give et nogenlunde realistisk billede af, hvor godt den performer i de forskelle del-komponenter.

 

Linpack

Padfone performer rigtig flot på enkelt kerne ydelse med næsten dobbelt så høj score. Det halter lidt, når det kommer til flerkerne (dual vs. quad -core) ydelse. Padfone er jo også kun en to kernet - en såkaldt dual-core processor. Det bliver sjovt at se, hvordan de første quad-core Snapdragon (Krait) yder, når de kommer på markedet. Stien er ihvertfald lagt, når man kigger på enkelt kerne ydelse. (Jo højere score i grafen, jo bedre er resultatet)

 

Antutu

Igen er Asus lidt bagefter pga. dens mangel på 2 kerner. Men på alle andre punkter følger den rigtig godt med de store drenge.

Quadrant

Processoren er det eneste, der halter lidt bagefter, men som nævnt tidligere er det også kun en dual-core. Hukommelses ydelsen er helt i top. Resten af testen er næsten som i Antutu - dog med den forskel, at Padfone er lige en tand bedre. På grafiksiden er det faktisk Padfone, der styrer, hvilket også var tilfældet ved Antutu testen. Det skal blive spændende om også, det går igen, når vi tester Smartbenchmark 2012.
(Jo højere score i grafen, jo bedre er resultatet)

Smartbench 2012

Som nævnt fra de to tidligere tests var resultatet for dem, at grafikdelen var ganske godt med, og faktisk en smule bedre end OneX og S3. Det bliver understøttet i denne del af testen, hvor vi får en væsentlig bedre score end nogen af de andre modeller i testen. Produktivitetsdelen halter, men forståeligt nok som vi tidligere har nævnt, er det jo kun en dual core. I forhold til S2, som også er dual core, er resultatet rigtig fornuftigt, også set i lyset af, Padfone selvfølgelig er af nyere dato end sammenlignede.

An3DBenchXL

En lidt mere detaljeret udgave af forskellige typer af grafisk materiale. Der er både gode scores, og knap så gode scores, og det gælder for alle telefonerne. Det bliver igen umuligt at nævne en bestemt vinder. Det er dog flot klaret af Padfone, som ikke har den hypede Tegra3(OneX) eller Exynos(S3).


På næste side er der selve testen.

Vest-AALB-DK
 
Superbruger
Tilføjet:
25-09-2012 10:14:02
Svar/Indlæg:
247/2
jeg vidste ikke at man lavede bundkort i 1990 eller at asus overhovedet eksisterede dengang!


rodder
 
Superbruger
Tilføjet:
25-09-2012 14:07:48
Svar/Indlæg:
155/34
#1 Det der med at kaste med sten når man selv bor i glashus... (du har skrevet et 9tal for meget i forhold til artiklen) Men Asus blev grundlagt i 1989, så jo, de var der dengang


Freedom
 
Superbruger
Tilføjet:
25-09-2012 19:45:58
Svar/Indlæg:
978/63
Siden 1900? Den skal vist rettes :P


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
25-09-2012 21:15:23
Svar/Indlæg:
440/3
"Det giver telefonen en taletid på lidt mere end 8 timer. Næsten halvdelen af hvad man får på mange nyere telefoner i dag."

Hvilke telefoner er det, du her hentyder til?
8 timer lyder meget normalt på 3G, og ifølge gsmarena.com skulle den faktisk overgå både iPhone 4S og iPhone 5 på det område, hvis vi tæller 2G med.


Capiz
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-09-2012 21:29:27
Svar/Indlæg:
1498/226
Det er selvfølgelig helt forkert skrevet, for det jeg mener, er at de 1520mAh er lavere end hvad vi ser på eks. S3-2100mAh, og samtaletiden er også lavere, 8 på padfone, og knap 12 på S3... ca. 50% mere power i eks. S3..

Så jeg skulle have skrevet % og specificeret at det var S3 jeg holdt op imod.. 😳


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
26-09-2012 13:24:41
Svar/Indlæg:
440/3
#5
Okay, nu giver det lidt mere mening. Tak. 🙂