Test
Systemet bliver testet på følgende hardware:
-
Gigabyte GA-X58-UDR3
-
Intel i7 920 D0
-
Inno3D 560Ti
-
3x1GB Corsair Dominator 1600mhz 8-8-8-24
-
Enermax 1000W
Det hele er samlet i et Corsair Carbide 500R kabinet
XSPC Raystorm 750 RX360 bliver sammenlignet med XSPC Rasa 750 RX240 og Corsair H100 ved høj blæserhastighed.
Testprogrammer:
-
Prime95 (Large FFT’s)
-
Realtemp
-
CPU-Z
Alle tests er udført ved en rumtemperatur på 23-24 grader. Alle tests er desuden udført ved std. hastighed og to forskellige overclock settings.
Idle testen er lavet ved at lade systemet stå uden nogen arbejdsopgaver i 15 minutter. Herved får vi en temperatur for processoren i hviletilstand.
Ved standard clocks ser vi et lille forspring til det store XSPC kit, der er dog ikke den helt store ydelsesforskel at hente, da fordelen med en større radiator ligger i bedre køleevne af vandet. Så længe der ikke er så stor varmeudledning fra de kølede dele bliver forskellen også lille.
Overclocking
Vi har desuden testet systemet ved to forskellige overclocks, ved 3.6GHz ved 1.2V samt ved 4GHz ved 1.408V her burde der være en større forskel mellem de to XSPC kits, da varmeudledningen nu er større og den store radiator burde klare den større varmeudledning bedre end den mindre.
Ved 3.6GHz er løbet det samme mellem de to XSPC kits, 3 graders forskel i load og 2 i idle. Der er dog lidt større forskel mellem XSPC kitet og Corsairs H100 end før, samtidigt med at der selvfølgeligt er en tydelig forskel i ren ydelse, men her går vi også fra 8 grader i forskel til 9 ved 3.6GHz.
Ved de 4GHz er billedet nu et lidt andet, det store XSPC kit ligger sig nu foran med hele 6 grader i forhold til lillebroderen. Nu begynder varmeudledningen fra systemet at være tilstrækkelig til, at det store kit klarer opgaven noget bedre end det lille. Det samme fænomen er at se i forhold til Corsair køleren.
Alt i alt klarer XSPC's Raystorm 750 RX360 sig rigtigt godt i tests, det er den klare vinder i alle tests og forskellen til konkurrenterne bliver kun større jo mere pres, der ligges på køleren, samtidigt med at systemet ikke siger alverden. Hvis man ønsker at have grafikkort, bundkort og andre stykker hardware med i køleloopet er en stor radiator ikke at komme udenom. En dual ville nok kunne klare opgaven også, men ingen tvivl om at en trippel gør arbejdet bedre, især hvis systemet samtidigt skal overclockes.
På næste side konkluderer vi på dagens test.