Software
Da Google lavede Android styresystemet gjorde de det åbent for at ændre i det. De forskellige producenter har i højere eller mindre grad valgt at tilpasse Android for at give en bedre brugeroplevelse. HTC er en af de producenter, som har udviklet meget i deres brugerflade. HTC kalder deres brugerflade Sense – versionen på One X+ er den stadig den nyeste Sense version 4, så ikke noget nyt der.
Sense er rigtige mange små forbedringer som man måske ikke lige ser, men gør hverdagen lidt nemmere. Det er f.eks. at man kan vende telefonen hvis den ringer med lyd, så bliver den lydløs. Eller når man tager telefonen op så ringer den lavere, for at undgå øreskader.
Sense giver også en anden og noget sejere jobliste så man kan se kørende programmer end standard Android.
En genial feature som de har ladet blive i One X+, er hvis man optager en video, så kan man tage billeder imens ( op til 6 MP ) og man kan da endda tage billeder når man afspiller den optagede film, dog ikke højere opløsning end filmen er optaget i. Der er endda mulighed for at få videostabilisator, så ens optagelser ikke bliver så rystet.
Da HTC One X+ er rigtig hurtig, så har HTC udnyttet det ved at telefonen kan tage op til 4 billeder i sekundet. For at man ikke skal have et hav af billeder har de lavet en ”bedste billede” funktion som vurdere om billederne er i fokus etc. Man kan samtidig redigere i billederne fra telefonen.
Galleriet giver en god oversigt og muligheder for at dele billeder etc. med sine venner via facebook, mail , dropbox eller mange andre muligheder.
Jeg er helt vild med galleriet "Del" funktion - og ikke forstået som en slet knap, nej, en dele knap. Alt er ligepludseligt blevet SÅ nemt at gemme/lave backup af sine billeder.
At smide sine billeder i Dropbox, eller på facebook, sende som SMS eller over en E-mail. Nemmere kan det ikke være. Fedest.
På HTC One X+ har man samlet musikprogrammerne i et samlet interface, så apps som spotify, TuneIn Radio, Soundhound og selvfølgelig en lokal afspiller af de filer man har på sin telefon.
Selve musikafspilleren er godkendt og den integrerer f.eks. soundhound med afspilleren , så man kan finde flere informationer om en sang man hører.
Browseren ligner meget stock browseren vi har set i de forrige Android udgaver , dog med nogle enkelte ændringer, der gør det hele lidt nemmere at surfe. Der er bl.a. kommet fanevisning til, så man nemt kan bladre mellem sine forskellige sites som man kigger på.
HTC Watch er HTC’s online film butik. Udbuddet er måske ikke super, men mest belastende er, at man ikke kan hente filmen via mobilnettet, da det kræver WiFi. Ellers er der mulighed for at købe og ved andre film også at leje.
En top fed feature, som desværre ikke var mulig at teste, er at HTC har et tilbehør, som man smider i HDMI porten på tv'et, og det hedder HTC-Media-LinkHD.
Med denne boks tilsluttet tv'et, kan man med tre fingre "smide" billeder og video over på tv'et, når man sidder og viser feriebilleder til familie og venner - rigtig ærgerligt vi ikke kunne teste det i denne omgang.
Der ligger også Polaris Office på telefonen som vi også har set på f.eks. Asus Transformer Prime – og det er en ganske fornuftig Office pakke til Android. Selvom 4,7” er en stor skærm, er den dog nok en tand for lige til at skrive en opgave på telefonen, men til lidt smårettelser i sidste øjeblik klarer den fint.
Tastaturet er ganske standard og virker fint. Der findes masser af andre tastaturer på Android hvis standard tastaturet ikke lige passer.
På næste side - benchmark