Test: HTC Windows Phone 8X

Smartphone/tablet d.  29. marts. 2013, skrevet af @ngler 3 Kommentarer.  Vist: 11398 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: 
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: HTC
DK distributør: HTC

Layout / Design


HTC Windows Phone 8X er lavet i et unibody design, dvs. det er støbt i et stykke og 8X føles solid. 8X ser umiddelbart meget tynd ud, men HTC har lavet et visuelt trick. Kanterne er meget skrå, hvilket gør, at telefonen ser meget tyndere ud end, den reelt er. Lidt over 10 mm tykkelse er i den tykkere ende. Længden er dog endnu værre, telefonen er 13,24 cm lang - det er 0,2 cm kortere end One X+, vi lige har testet, men den har en 4,7" skærm. Bevares den er en anelse smallere, men det er så også det. Så alt i alt er 8X en ret stor telefon taget i betragtning af det "kun" er en 4,3" skærm. Vi har lånt lidt billeder fra HTC.

 

Øverst Galaxy S3, 8X og Lumia 900

 

 

En rigtig god ting er, at plastikmaterialet har et gummifeel, hvilket giver et rigtigt godt greb. Samtidig så virker det mindre modtagelig imod ridser. Det dækker hele bagsiden og går om til fronten som en tynd kant omkring skærmfronten. Fronten er domineret af gorilla glass 2, som er endnu tyndere end dens forgænger. Glasset er hævet med en svagt afrundet kant, som selvfølgelig matcher telefonens form. Udover selve skærmen dækker frontglasset også de tre obligatoriske WP 8 touch taster (tilbage, windows hjem og søg). Ellers er der også frontkameraet.

 

 

Smag er subjektiv, men HTC har lavet et helstøbt design til 8X, som passer rigtig godt ind. Telefonen er noget mere firkantet end man er vant til fra f.eks. Android telefoner som One X og Galaxy S3.  Det kantet design minder om de tiles, som er en af grundstene i designet for Windows Phone 8X. De fysiske taster er meget smalle, hvilket også er medvirkende til at få telefonen til at se tyndere ud end den er. Omvendt kræver det lidt tilvænning, da de ikke er helt nemme at finde ved at føle sig frem, da de ikke er hævet specielt meget fra kanten.

 


Indrømmet, jeg har i mange år haft en telefon med powerknap på siden, hvilket gør den nemmere at ramme, hvis man holder telefonen med en hånd, nu da telefonerne er blevet ret lange. HTC har valgt at bibeholde powerknappen i toppen og det føles noget akavet, da jeg skal flytte telefonen i hånden for at tænde den, det virker ikke så gennemtænkt.

Kameralinsen på bagsiden er ikke særligt beskyttet som mange af konkurrenterne, det gør det omvendt hurtigere at taget et  billede - især da den dedikeret kameraknap gør det nemt at tage et hurtigt billede.

 

 

Højre
Volume op/ned, kamera tast og microSimkort slot

 

 

Venstre
Der er ingen knapper her

 

 

Top
Power knap og 3,5" minijack stik

 

 

Bund
microUSB data og lade stik

Front:
Front kamera og tre touch knapper er, hvad der er her.

 

 

Bagside
Kamera, blitz og højttaler

troopa
 
Overclocker
Tilføjet:
29-03-2013 10:03:01
Svar/Indlæg:
11/0
Altså den kan købes for under 2800.
http://www.pricerunner.dk/pl/1...

Så en 3er i pris i måske lige lavt nok skulle jeg mene, den lander på samme pris som en lumia 820, en lumia 920 koster over 4000.

Personligt synes jeg den burde få 4 eller 5 i pris. Det er klart den telefon i den prisklasse med bedste skærm, højest dpi, premium design mv.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af troopa d. 29-03-2013 10:05:57.


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
29-03-2013 11:37:48
Svar/Indlæg:
4033/364
#1
da artiklen blev lagt op, kostede den noget mere..

Lumia 820 har jeg lige købt på arbejdet til ca. 2500kr, men priserne ændrer sig virkelig meget..

Den manglende navigation synes jeg omvendt er et must for en highend telefon... + de 16GB bliver lyn hurtigt fyldt..


cornerrage
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-03-2013 17:32:29
Svar/Indlæg:
3532/303
Jeg har også fået købt mig en 820, selvom jeg sad og kiggede på de andre wp8 der nu var.
Jeg synes hele det der kamera show er overpromoveret og i mange tilfælde fuldstændigt ubrugeligt. Det samme med "beats" tricket. Hvis man er til god lyd kunne man jo aldrig finde på at høre det på en telefon, slet ikke en med "beats audio". Så begyndte galdemaskinen :D