Test: AData Dash Drive Elite HE 720

Harddiske d.  11. november. 2013, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 10996 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 646,00
Produkt udlånt af: AData
DK distributør: EET Danmark A/S

Test

Testene er afviklet på min egen maskine med Win7 på en Sata-II harddisk. Ved den fysiske test kopierede jeg til/fra en WD Green 1TB Sata III Harddisk.

Jeg har som sædvanlig afviklet testene på Windows 7 HP fuldt opdateret.

 

Programmer:

Atto
CrystalDiskMark 3.0.1 x64
HD Tune Pro 5.00
Virkelighedstest udført med tålmodighed og et stopur.
 

Testfiler
MP3 og rarfiler: 1189 filer og 55 mapper 10 GB
Videofil: 1 stk. Blu Ray film i MKV format 10,1 GB


ATTO
Vi kører først en tur med Atto i standardsettings, så får man et nogenlunde indtryk af, hvad man kan forvente af dette drev.

 

Her ligger læse og skrive hastighederne ikke specielt langt fra hinanden, som de ellers plejer. Lige under 100 MB/s begge veje, og det er bestemt en hastighed, der er til at leve med.

 

CrystalDiskMark

 

I CrystalDiskMark læsetesten følger AData HE 720 rimelig godt med. Den når kun over ADatas HV 610 i 512 MB/s og slår heller ikke Intenso disken. Men retfærdigvis skal det da understreges, at det slet ikke er nogen dårlig score. 

 

 

Her i skrivetesten lægger den sig i midten af feltet ved den sekventielle test og hopper fint op på en andenplads ved henholdsvis 4K og 512 testene. Det ser ud som om, denne disk er rigtig glad for små filer, for det klarer den rigtig flot.


HD Tune

 

 

Her i HD Tune klarer disken sig helt fint med en jævnt faldende kurve ned til de 500 GB, her er ydelsen så til gengæld også nede på det halve. Kurven udviser dog ingen pludselige udslag så ydelsen er jævn hele vejen over disken.

 

 

Skrivetesten ser også helt fin og jævnt faldende ud. Læse- og skrivehastighed ligger her rimelig tæt på hinanden og igen er ydelsen faldet til ca. 50 %, når de 500 GB nås. Begge foregående kurver i HD Tune er typiske for mekaniske harddiske generelt, da data læses og skrives hurtigere til de inderste spor frem for de yderste.

 

Virkelighedstesten

 

Så nåede vi igen frem til "virkelighedstesten", hvor der fysisk skrives og læses til og fra AData HE 720. Kun i skrive testen, hvor der skal kopieres 10 GB MP3 filer til disken, har den det lidt hårdt med de mange små filer. Ved læsning af de mange filer går det straks meget bedre og den er kun et mule hår efter ADatas HV 610, men stadigvæk er det Intensoen, der har førstepladsen også i skrivning/læsning af Videofilen, dog klarer ADatas HE 720 opgaven ganske udmærket og placerer sig midt i feltet.


Vi fortsætter på næste side med Konklusionen.