Test: Corsair TwinXP1024-3200XL XPERT

RAM d.  01. juni. 2005, skrevet af Lockheed 1 Kommentarer.  Vist: 8948 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: .
Produktet distribueres i DK af: .
Link til producentens website: .

Software



Det er ikke så tit man ser en software bundle med et sæt RAM, men med Corsair's XMS Expert serie gør man.

Everest Home Edition



Everest er et lille program fra Lavasys, der minder om Windows Systemoplysninger eller andre lignende system info programmer - bare bedre.

Everest kan vise stort set hver eneste lille detalje omkring dit system og så findes det i en dansk udgave.


Corsair Memory Dashboard
Til at styre LED modulerne har Corsair sendt et lille program ved navn Memory Dashboard med.

Som standard er XPERT modulerne sat til at udlæse forskellige informationer om hastighed, spænding, temperaturer med mere. I nedenstående billedserie, kan i se nogle af de oplysninger, som bliver skrevet ved standard indstillingerne. De står i ca. to sekunder og ruller så videre til den næste.





Ved første øjekast ser programmer ikke ud til at kunne meget mere, end at vise de samme oplysninger som LED modulerne; hastighed, spænding, temperatur og modelnummer samt lidt ekstra småting såsom timings og størrelse.



I file menuen kan man dog finde menupunktet options og under fanen general kan man indstille visningen af hastighed og temperatur, hvor lang tid der skal gå mellem opdateringer af det viste og hvor meget processorkraft, der skal bruges på at holde visningerne up-to-date.



Under indstillingerne for de enkelte DIMM slots begynder det at blive lidt sjovere. Det første man bemærker, er de forudindstillede beskeder, som vises på LED modulerne fra standard. Alle disse kan selvfølgelig slettes eller modificeres.

Det sjove begynder dog først, når man tilføjer nye beskeder af typen "Custom message". Når denne type besked vælges kan man selv indtaste hvad der skal vises på LED modulerne. Hele alfabetet, bortset fra æ, ø og å, kan vises og de fleste tegn kan også vises. Der kan indstilles forskellige beskeder til hvert RAM modul, f.eks. kunne man vælge at vise følgende besked:



Som hardcore overclocker kunne man f.eks. også have følgende kørende:



Undertegnede blev faktisk så begestret for custom message, at det tog en lille smule overhånd med hvad man kan skrive af små sjove og underlige beskeder på LED modulerne.







En lille "tribute" til AMD Engineer blev det også til:



For de ikke indviede kommer forklaringen her: På årets CeBIT tur kom crew til at snakke om de her hersens forkortelser, som visse folk rundt omkring på Internettet bruger. En af dem var OMG, som AMD Engineer har et meget specielt forhold til. Det viste sig nemlig, at han i sine unge dage, havde set en masse folk bruge denne forkortelse diverse chatsteder, men stakkel som han var, vidste han ikke hvad den stod for. Dette resulterede i, at han prøvede at sige "ordet" højt for sig selv. Lidt dum må han have følt sig, men ikke desto mindre fortsatte han med at sige "ordet" og kom til den højst intelligente konklusion, at meningen med det måtte være, at det ganske enkelt lød sjovt, når man sagde det hurtigt et par gange i træk.

Ovennævnte anekdote udløste et massivt latteranfald med efterfølgende mavekramper til følge og en mindre del af crew, sagde stort set ikke andet end OMG OMG OMFG OMFG ROFL LOL LMAO ROFLMAO resten af tiden til CeBIT.

Oven på den historie kan man vel ikke gøre andet, end at sende sådan en lille en her i AMD Engineers retning:



For god ordens skyld skal det lige nævnes, at det kun er AMG Engineer, der siger OMG OMG fordi det lyder sjovt - vi andre siger det fordi vi ikke gider bruge tiden på at sige "Oh My God"..
Andy.
 
Superbruger
Tilføjet:
03-06-2005 01:18:41
Svar/Indlæg:
1536/33
Meget skæg/sjov test :e Meget sjove billeder du har taget :D

Enig med at prisen er måske lidt overdrevet