Test: Dell XPS One 27

Komplet System d.  19. februar. 2013, skrevet af unnamet 14 Kommentarer.  Vist: 12300 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 13990,00
Produkt udlånt af: Dell
DK distributør: Dell

Konklusion

 

Det har været en super fed oplevelse at have denne maskine til test. Rigtig flot og stilrent design. Kvaliteten er også helt i top og det meste af indmaden er super. Jeg savner dog meget mere grafikkraft, hvis der skal spilles. Og specielt med en så høj opløsning, som denne PC kan levere. Men hvis man bare skal have en 7-kabale/internet maskine til at stå i stuen eller en kontor maskine, så klarer denne sig ganske fint, man kunne måske argumentere for, at en i5 processor så havde været nok. En anden ærgerlig ting er, at man ikke har mulighed for at skifte disk og ram i maskinen, for en SSD havde virkelig gjort underværker i denne.

 

Innovation/Teknologi - 3
Der er ikke noget vildt nyt i maskinen, som man ikke har set før. Det eneste, der virkelig springer i øjnene, er touch skærmen, som endda er kapasitiv.

Bundle/Tilbehør - 3
Der følger ikke så meget med til maskinen, et strøm kabel samt en mus og et tastatur. Dell skal dog til deres forsvar have, at det er et ganske glimrende tastatur, dog er musen ikke det bedste. Men igen hvad mere kunne man tænke sig, måske en pudseklud til skærmen, da den ret hurtig bliver fedtet.

Design/Layout - 4
Jeg er helt vild med designet, super clean og stilrent, hvis Dell skulle have løbet med en 5'er, skulle bagsiden have været lavet i aluminium og forsiden i glas. Maskinen er i forvejen mega tung, så lidt ekstra vægt havde ikke gjort noget for mig.

Ydelse - 3
Det er en lidt splittet personlighed, denne maskine kommer med. Hardware i denne maskine er efter min mening helt i vejret. Enten skulle man have gået efter en billigere udgave med en i5 processor og samme grafikkort, som havde gjordt det eminent på et kontor eller i stuen som internet maskine. Ellers skulle man have sat et langt kraftigere grafikkort i, så maskinen kunne bruges til at spille på.  

Pris - 4
For 14.000 får man næsten også en PC med et æble bag på, men den har så også en svagere processor, mindre harddisk og ingen touch skærm. Der er ikke så mange andre alternativer, så jeg synes faktisk, at det er et ganske godt bud på en AIO maskine, hvis man står og mangler sådan en.

 <adbanner>id=1</adbanner>



 

UK summary

It has been a great experience having this machine in for a test. It's a beautiful and clean design. The quality is also in the high end og the most of the hardware is just super. I do miss a more powerful graphics card, if you wanna be able to game on it. And especially with this high resolution. If you just want a solitaire or internet computer for the office or the living room, this is more than enough, but then again I would say an i5 processor would have been enough for that. Another annoying thing - you can't change or upgrade the memory and the hard drive and a SSD would have been perfect for this machine.

 

Innovation/Technology - 3
There is no big news about the computer that we haven't seen before. The only great thing is the touch screen that is also capacitive.

Bundle/Accessories - 3
There is not a lot of accessories for the computer. You get a power cable, mouse and keyboard. I have to say that the keyboard is pretty good, but the mouse ain't that good. The only thing I would say we really need is a cloth for the screen to keep it clean.

Design/Layout - 4
I love the design, super clean and stylish, but if Dell should have had the figure 5, they should have made the back aluminium and the front glass. The computer is already really heavy, so that extra weight wouldn't have changed a thing.

Performance - 3
I'm a little confused of what we get here. The hardware in the machine is kinda stupid in my opinion. You should either have gone with an i5 procesor and the same video card or a much more powerful graphics card to fit the i7 processor, unless you only want it as an office machine.

Price - 4
For the price of 14.000 DKK you could almost have got an iMac from Apple, even though it would have had a slower processor, smaller hard drive and no touch screen. There is not a lot of alternatives here, so I actually think, this is a pretty good AIO machine, if you need one.

 




Test: Dell XPS One 27
Innovation / Teknologi3
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Ydelse3
Pris4
Samlet68%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
19-02-2013 09:57:29
Svar/Indlæg:
853/71
Til 14 jern ville jeg helt sikkert vælge en iMac.
Fin test, og faktisk rart med lidt konkurrence til nævnte iMac.


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
19-02-2013 10:08:58
Svar/Indlæg:
5258/240
Ja men hvis man vil prøve noget andet så er designet langt hen af vejen imo lige så flot som på en imac


Ferns
 
Korrekturlæser
Tilføjet:
19-02-2013 10:31:00
Svar/Indlæg:
1442/81
Det var en fornøjelse at læse testen, men der var nogle spørgsmål der dukkede op som en lettere undren.

Du skriver i afsnittet om Porte på siden, under Porte:

- Lydstyrke (understøttes kun under Win 7).

og i afsnittet Berøring, under All-in-one-design:

- Kapacitiv berøring (10 fingre) kræver Win 8

Skal man så undvære det ene for at få det andet?

Derudover undrer det mig også at du skriver "Super lækkert med kun USB 3.0 stik."

Da jeg vil mene at der mangler Firewire for at kunne være et virkeligt alternativ til MAC. I hvert tilfælde for nogen mennesker.

Det skriver jeg fordi jeg har måtte erfare at hvis et HD videokamera skal tilsluttes til direkte optagelse til en HDD/SSD, er USB 3.0 ikke optimalt da det sender data i bursts og derved opstår der hop i optagelserne. Dette forekommer ikke ved brug af Firewire, da der her bliver sendt en konstant strøm af data.

Dine kritikpunkter omkring gfx og manglende mulighed for ssd er helt sikkert på sin plads. Det trækker en anelse ned for en ellers fed maskine som har et virkelig spændende potentiale med skærmens bevægelige muligheder.


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
19-02-2013 10:42:59
Svar/Indlæg:
5258/240
Jeg må faktisk være dig svar skyldig, de ting der står på specifikations siden er taget fra Dell selv.

Jeg fandt ikke nogen kontrol til lydstyrke på siden?

Jeg vil dog også skynde mig at sige at Dell's specifikcitations side er noget at det dårligste jeg nogen sinde har oplevet, det står næsten intet.

Mht Firewire så er det jo selvfølgelig en smags sag, personligt har jeg aldrig ejet et produkt med denne port.


Ferns
 
Korrekturlæser
Tilføjet:
19-02-2013 11:17:35
Svar/Indlæg:
1442/81
Det er da ikke særligt salgsfremmende for Dell må jeg jo så konstatere - Hvorfor smide mange kræfter i design, udvikling og produktion, hvis der ikke er energi til at komme helt i mål?

Jeg nævner også kun Firewire, fordi det er en af Mac's styrker som mediemaskine på både lyd- og videooptagesiden. Der findes uendeligt mange producenter af lydudstyr til både amatør og hjemmestudier (Mikrofoner, mixere, forstærkere, videokameraer osv.), men kun meget få laver løsninger til USB.

Det virker, med specifikationsoplysnigerne in mente, som om Dell har udviklet en maskine til den samme type Hr. og Fru Danmark, der køber en computer i Aldi, for at kunne tjekke mail, udprinte opskrifter, lave indbydelser og spille på kom og vind. En maskine som de ikke lægger den store stolthed eller egentlige interesse i.

Det er lidt ærgeligt - For nogen.

(Redigeret for et par stavebøffer)


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Ferns d. 19-02-2013 11:21:46.


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
19-02-2013 11:32:23
Svar/Indlæg:
5258/240
Ja, og det er også det jeg undre mig over at de så har sat en så kræftig CPU i.

Men sådan er det.


Gerner
 
Moderator
Tilføjet:
19-02-2013 11:56:06
Svar/Indlæg:
589/101
Måske den skulle have været sammenlignet med en iMac 🤡
At sammenligne den med mini-pcer giver nu ikke så meget igen, men det er nok bare min mening?

Hilsen
Gerner


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
19-02-2013 11:59:56
Svar/Indlæg:
4741/1690
#5

Nu kunne det være at Dell, havde målrettet denne AIO som præstige til chefen på kontoret, - eller til dem som benytter meget cpu tunge programmer i jobbet.
Jeg tror faktisk ikke, at der er tænkt så meget på alm. slutbruger som "gaming maskine"..


unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
19-02-2013 12:23:44
Svar/Indlæg:
5258/240
#7

Jeg ligger ikke lige ind med en desværre


Ferns
 
Korrekturlæser
Tilføjet:
19-02-2013 12:34:06
Svar/Indlæg:
1442/81
#8 Jeg tror du rammer rigtigt Boss, det er en maskine til den prestigiøse (chef) som skal bruge Windows fordi det er det man kender.

Det skal lugte lidt af øh... blær! 🙂

En 27" gør den da bestemt programmør-venlig, da folk der sidder med flere vinduer åbne for at kode, vil have stor fornøjelse af samtidigt at have en kraftige CPU.

Men at en computer, med så stærk en CPU, hvor en arbejdshest i form af et ATI Firepro-gfx ikke kan puttes i, udelukker desværre mange andre CPU-slugere. Her i blandt CAD-brugere som ellers ville have et ideelt marked at bevæge sig ind på samtidigt.

Sammenlagt med førnævnte kritik og som du også selv skriver, er dette ikke er en "gamer"... Men det er iMac jo heller ikke og hvad er der så tilbage at blive kendt for?

- Et Aldi-produkt til den prestigiøse kodenørd med eget firma?


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
19-02-2013 12:42:35
Svar/Indlæg:
4741/1690
#10

😉


koenigimus
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-02-2013 13:03:51
Svar/Indlæg:
202/9
+1 for skærm med en brugbar opløsning

-1 for touch - ufattelig ubrugeligt på en desktop PC...


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-02-2013 14:22:04
Svar/Indlæg:
23132/740
Den ser rigtig fed ud - men det virker ikke til, at der er nævnt noget om støjniveau?



unnamet
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
19-02-2013 14:37:46
Svar/Indlæg:
5258/240
Jeg synes da at jeg nævner at den siger noget ved spil og tung grafik brug, ellers har jeg ihvertfald gjort det nu.

Men ved internet browsing samt office brug siger den intet