Test: PRC Data - Gaming PC

Kabinetter d.  10. juni. 2005, skrevet af Lockheed 3 Kommentarer.  Vist: 16581 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.prcdata.dk
Produktet distribueres i DK af: www.prcdata.dk
Link til producentens website: www.prcdata.dk

Hardware & Software





Ud over selve computeren og de forud monterede dele finder man følgende:

  • 1 stk. Gaming PC
  • 2 stk. DVI til Analog konvertere
  • Diverse grafikkortstilbehør i form af kabler
  • 6 stk. driver CD.
  • 3 stk. S-ATA kabler
  • 2 stk. Molex til S-ATA power convertere
  • Diverse skruer
  • Diverse indstik til bundkortet, som USB 2.0 og Firewire
  • Strømkabel
  • ATA og floppy kabel
  • Manualer og testrapport



    Det ser temmelig voldsomt ud, men egentlig er det bare det indhold, som medfølger til bundkortet og de grafikkort som er monteret. Det lille ekstra som maskinen her fra PRC Data har, er efter min mening denne:



    Der medfølger simpelthen en testrapport, hvor i det kan læses at maskinen har været testet inden den forlader PRC Data. En rigtig god ide efter min mening, at sende en rapport med ud. Derudover medfølger også et lille velkomstblad til computeren, som kan hjælpe med at få afhjulpet enkelte problemer, som brugeren kan komme til at stå i, som f.eks. installation af S-ATA drivere inden installering af Windows.

    Et lille minus er dog, at maskinen ikke leveres pre-installeret med Windows. Det kan dog bestilles til en pris på 895.- for en XP Home Edition, men så kommer den også med alle drivere installeret, lige til at sætte i stikkontakten.





    Hardware


    Et kig på selve hardwaren skal vi da også lige have. Maskinen er konfigureret som følger:

  • Xion II Black Pearl kabinet m. sidevindue
  • Antec True Power 430W PEC PSU
  • Maxtor DiamondMax 10, 200GB, 7200RPM, 8MB, Serial ATA
  • AMD stock køler
  • AMD Athlon 64 3500+ 'Venice'
  • 2 x 512 MB Performance Memory (A-Data) DDR400
  • 2 x ASUS GeForce 6800 GT, 256MB DDR3
  • BTC DRW-1016IM, 16x DVD Brænder
  • ASUS A8N-SLi, nForce 4-SLI bundkort

    Maskinen kommer som nævnt ikke med et installeret styresystem, men det kan bestilles og leveres.

    Umiddelbart er det da en meget habil gamer maskine og det fryder mit øje at se, at man fra PRC data's side har valgt at montere maskinen med en strømforsyning af god kvalitet.

    Maskinen er som det ses udstyret med det næststørste nVidia baserede grafikkort, 6800GT, som vel burde være rigeligt til de fleste.

    Men lad os starte med et kig på maskinen udefra.



    Kabinettet er udført i en umiskendelig gamer stil. Med det mener jeg at det minder meget om bl.a. Thermaltake og andre meget populære kabinetter, som fra fabrikken er moddet med bl.a. lys og siderude.

    Xion kabinettet er holdt i sort med enkelte krom udseende indlæg på fronten. Overfladen er lakeret i en halvblank sort og generelt har kabinettet en flot finish. Om man kan lide designet er en smagssag.

    Kigger vi lidt på fronten af kabinettet ser vi at som på så mange andre kabinetter, har man valgt at skjule CD/DVD-ROM drev bagved en låge.



    Fronten kan åbnes og herinde bagved finder vi DVD brænderen, i sort, så den matcher de øvrige farver og floppy drevet. I bunden er der bag en lille låge blevet plads til 2 USB stik, 1 lydstik og 1 mikrofon stik. En god detalje er at powerknap og reset knappen ikke sidder inde bag lågen, så man kan tænde maskinen uden at skulle åbne for lågen.



    På bagsiden af maskinen er der ikke så mange overraskelser.



    Drejer vi lige maskinen en tand mere, ser vi at kabinettet er med plexiglas side, hvor man har lagt et stort X ind over, for lige at understrege navnet på kabinettet. I midten af X'et har man monteret en grønt lysende 80mm blæser med endnu et X i det cover som beskytter blæseren fra at kunne suge cykelstel og meget andet godt ind i maskinen.



    Skruer man to skruer ud og fjerner denne side af kabinettet mødes man af følgende blik.



    En ting der er værd at bemærke er hvor pænt ordnet alle kabler er i denne maskine. PRC data leverer efter eget udsagn alle maskiner i denne serie med "ordnede" forhold. Det er meget pænt lavet og der er ingen løse kabler, der ligger og roder rundt. Det er ikke blot pænere men også medvirkende til at skabe et bedre airflow rundt i maskinen og dermed lavere temperaturer.

    Et lille minus i denne forbindelse skal dog findes nede i bunden af maskinen. Da jeg pakkede maskinen ud, kunne jeg høre noget der raslede rundt derinde og jeg opdagede da også efterfølgende at der nede i bunden lå et PCI cover og rodede rundt.



    Det er ikke faldet af under transporten, da ingen af dem mangler i maskinen, altså må det være overskydende fra monteringen.

    Øverst bagude ser vi Antec strømforsyningen og læg igen mærke til hvor pænt man har stripset kablerne sammen.



    Lidt længere nede finder vi bundkortet med bl.a. CPU køleren.



    Og naturligvis nederst, de to Asus 6800GT grafikkort.



    Som tidligere nævnt er der altså ryddet meget flot op i denne maskine, med ordnede kabler over det hele. Dette er medvirkende til et rigtig godt airflow igennem kabinettet godt hjulpet på vej af to stk. 120mm blæsere i hhv. front og bagende.

    Ret meget mere i detaljer omkring selve hardwaren vil jeg ikke gå i denne test, da det er en komplet maskine vi fokuserer på og ikke enkelte komponenter.





    Software



    Spil:
  • 2 stk. Joint Operations - Typhoon Rising

    Programmer:
  • 2 stk. Asus DVD CD.
  • 2 stk. Asus Power Director CD
  • 2 stk. Asus Mediashow SE CD
  • 1. stk. Nero CD Burn program
  • 1. stk. Cyberlink PowerDVD

    Ikke umiddelbart nogen imponerende pakke, da det som tidligere nævnt blot er hvad der medfølger til grafikkort og bundkort.
  • DTU_XaVier
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    11-06-2005 11:51:13
    Svar/Indlæg:
    2786/120
    Hvorfor er det så interessant at teste færdigt samlede maskiner?? Det er jo ikke anderledes, end at teste de enkelte komponenter for sig, evt. lige kommentere lidt på firmaet der samler, og så designet på det kabinet de har valgt... performance og oc bliver vel ikke bedre end ved saml-selv, hvis det er de samme komponenter??
    Ellers rigtig god test, og bliver da ganske imponeret over, hvad de får presset i den for 14000... Set i lyset af, at det er hvad en 1.4ghz Tordenfugl med tilhørende Silverrado køler og GF3 kostede for 4 år siden.. :p

    MVH.
    Toke :)



    Woodgnome
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    12-06-2005 08:50:51
    Svar/Indlæg:
    1888/560
    Tjaa, det er jo ikke alle der gider eller kan samle en computer selv og så er det jo rart, hvis de kan læse tests af nogle samlede, for at se om det er noget der spiller.



    Emillos
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    12-06-2005 13:19:41
    Svar/Indlæg:
    14079/622
    God test.. :)

    Og det er sådan set en meget fin PC.. dog bryder jeg mig ikke om kabinettet, men det er jo smag og behag :)