Software
Softwaren har taget et væsentligt løft siden vi første gang havde Sonos systemet mellem fingrene, i dag er det begrænset hvor mange mennesker der køber en Sonos Controller, ganske simpelt fordi Sonos har taget den fagre nye verden af tablets til sig. Ja man kan måske sige at Sonos var lidt forgangsmand, for deres Controller er jo også en slags tablet. Ikke desto mindre kan Sonos softwaren hentes til både Android og IOS enheder - jeg har kun prøvet IOS og om det kan kun siges en ting - Det virker. Man sidder og surfer på tableten i sofaen, og så kommer der et nummer man ikke bryder sig om, man hopper over i Sonos Appen, og skifter - måske vælger man en radiostation, eller man går måske på sin netværksharddisk og henter sin CD-samling, som man troligt har overført i de sene aftentimer, for til sidst at finde ud af, at man da vil høre det sidste nye nummer, som lige er landet på Spotify, Wimp eller en helt 3. streaming udbyder. Alt sammen direkte fra sofaen.
I vores tidligere review lavede vi en gennemgang af PC-softwaren, så dette vil jeg ikke bruge tid på, men blot linke til hvor denne findes:
http://hwt.dk/Test/15206/Sonos-Multi-Room-Music-System/Test
I dag behøver man ikke at installere en windows client hvis man skal have Sonos til at spille - man kan justere det hele på Ipad controlleren. Jeg installerede ny windows clienten, da det lige er lidt hurtigere, og jeg skulle også lige have indstillet min NAS (netværksharddisk) så Sonos kunne tilgå musikken herpå. Senere fandt jeg dog ud af at alt kunne være gjort fra Ipaden.
Billede af Start skærmen på en Ipad / Iphone
Sådan ser herlighederne ud når vi får startet op. Til venstre ser man hvilket rum man styrer lige nu, om de er koblet sammen, eller om de er hver for sig. Midt for er ens spilleliste, hvor man kan blande alle former for indput. Jeg kan f.eks. både føre musik fra Spotify over, og næste nummer kommer så fra harddisken på min netværksserver - Sonos er ligeglad, den spiller det bare. Til højre i billedet har vi valg af musikkilde, hvor musikbibliotek refererer til netværksharddisken eller ens computer hvis man har sådan en stående tændt. Så er der alle internet radiokanalerne, både danske lokalstationer og alle de udenlandske kan man finde. Sidst er der Spotify, eller Wimp hvis man er mere til det. Ekstern kilde er fordi jeg har koblet en sonos Connect til mit stereoanlæg i stuen, og Connect har mulighed for at tilslutte eksempelvis en CD-afspiller. Lyden fra denne CD-afspiller kan så streames rundt i alle de andre rum, selvom selve CD-afspilleren står i stuen - det er ganske godt lavet.
Et lille billede af nogle af de danske radiekanaler på Sjælland. Spotify kan indstilles til hvilken region, og så ligger kanalerne listet derinde efter lokation.
Som tidligere beskrevet har spotify muligheden for at sende lyd ud i alle de rum som man ønsker tilsluttet. Jeg har kun 2 enheder tilsluttet, en Connect til mit anlæg i stuen, og en Play 3 til køkkenet. Har man flere kan man sætte op til 32 enheder op - og disse kan kobles sammen på kryds og tværs til at spille det samme musik, eller hver sin musik, og i forskellige lydniveauer.
Volumenkontrollen virker sådan, at den øverste skruer op og ned for alle rum samtidigt, mens de individuelle giver lidt sig selv. Det er meget fikst at man kan skrue ned for radioen i stuen, mens fruen stadig hører musik i køkkenet.
Her har jeg splittet gruppen op, og der er nu 2 grupper, en køkken og en stue, og de kan nu høre hver deres musik.
Nok om software, selvom den er lækker - nu skal vi lytte til lidt musik.