Test: Asus ROG Orion Headset

Lyd d.  12. april. 2013, skrevet af Gerner 9 Kommentarer.  Vist: 8395 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 519,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Test

Da det er svært at komme med en objektiv vurdering af headsettet, vil testen være baseret på min subjektive mening, så hvad der bliver skrevet i nedenstående afsnit er mine tanker og meninger om produktet. 

Der vil være fire kategorier af tests, som er følgende fire: GamingMikrofon, Musik og Film. Vi vil se på, hvor god lydkvaliteten er, og hvad de forskellige funktioner på USB-lydkortet gør af effekt.

 

Gaming

Der er blevet spillet lidt forskellige spil, så vi deler lige denne kategori op i to underkategorier, som er følgende: FPS og Andet.

FPS
Da der til headsettet medfølger et USB-lydkort med en FPS funktion, er denne slået til, da den skulle give en bedre fornemmelse af, hvor lydende kommer fra. Når man trykker på FPS funktionen kan man med det samme høre forskellen. Lydene bliver noget klarere, men jeg synes, at kvaliteten af lyden falder en smule. Når man så kommer ind i en kamp om liv og død, får man virkelig en fornemmelse af, at FPS funktionen giver en positiv virkning. Du får nemlig en bedre fornemmelse af, hvor dine fjender er, hvilket hjælper dig til, hvor du skal dreje dit aim hen, eller måske løbe i skjul væk fra fjenden. FPS-indstillingen gør et fint arbejde, men i forhold til et 5.1 eller 7.1 headset, så er det ikke en kæmpemæssig forbedring. Men den gør stadig et meget fornuftigt stykke arbejde. 
Man skal dog stadig have i mente, at man kan justere sine indstillinger, således at man både kan have FPS og f.eks. AMP indstillingen tændt på en gang. Dette har jeg dog ikke benyttet mig af i denne test. 

Andet
I denne test er der blevet prøvet lidt forskellige indstillinger, da det ikke er alle indstillinger, som fungerer lige godt med alle spil. Da man som regel i de fleste ikke-FPS spil ikke har brug for at vide, hvor ens fjender er, da man ser sin karakter fra en anden vinkel, er lydkvaliteten den vigtigste efter min mening. Jeg brugte her mest AMP-indstillingen, da Surround-indstillingen fik det til at lyde noget hult. Lydkvaliteten var meget fornuftig hele vejen igennem. Jeg synes dog ikke, at bassen er synderlig god, men det er nu heller ikke det, som bliver vægtet mest, når man sidder og spiller. Her klarede høretelefonerne sig godt, så ikke mere at sige herfra.

 

Mikrofon

Mikrofonen er blevet testet ved hjælp af Skype og intet andet. Mikrofonen er efter min mening kun middelmådig, da jeg har haft diverse problemer med, at mine venner har kunnet høre sig selv tale. Hvis jeg har haft ingame sounds kørende i høretelefonerne, har mikrofonen ikke kunnet udskille disse lyde. Det har derfor gjort, at personerne i de pågældende skype-samtaler har kunnet høre lyden fra spillet, hvilket jeg ikke synes er særligt fedt. Det skal tilføjes, at dette har været tilfældet uanset hvad indstilling jeg lavede i Realtek Driveren såvel som på Skype. Jeg vil dog stadig rose, at ASUS har valgt at gå efter en mikrofon, som rulles ind i selve hørebøffen i stedet for en, som rykkes op langs høretelefonen. 

 

Musik

Her i musik-testen har AMP-indstillingen været slået til, da både FPS- / Surround-indstillingen giver en negativ effekt på lydkvaliteten når man hører musik. 
Jeg har hørt lidt forskellige musik, hvor der var bl.a. Dubstep, Rock, Pop og andet sjovt. Lydkvaliteten er faktisk ganske udmærket. Man kan tydeligt høre sangeren og bandet spille. Med lydisoleringen op til 30 dB, så lever man sig virkeligt ind i musikken, og man får lukket stort set al anden lyd ude, hvilket er en utrolig lækker feature fra ASUS side. Jeg kunne godt ønske mig at bassen havde været lidt bedre, da jeg ikke synes, at man får de dybe toner med når man f.eks. hører Dubstep. Ellers er høretelefonerne fuldt ud acceptable til at høre musik, så de vil helt klart kunne bruges, hvis man skulle høre musik i det fri.

 

Film

I denne test har jeg faktisk ikke testet den særlig meget,.da vi ved fra øvrige tests, at lyden er i orden. Så her har jeg kigget lidt nærmere på Surround-indstillingen. Jeg har sat både AMP- og Surround-indstillingen til, for at få den bedste lydkvalitet, som tilfredsstillede mig. Jeg fandt derefter nogle tests, som kunne teste Surround-indstillingen, hvilket faktisk var utrolig ringe. Jeg synes ikke, at man fik en så klar fornemmelse af, hvor de forskellige lyde kom fra, udover højre og venstre. Surround funktionen er derfor efter min mening ubrugelig, så jeg ville hellere bruge stereo når jeg ser film, da oplevelsen blev bedre. 

 

På næste side vil vi konkludere på headsettet..

Ferns
 
Korrekturlæser
Tilføjet:
12-04-2013 06:02:48
Svar/Indlæg:
1442/81
Tak for testen - Jeg kunne godt se de "bøffer" komme til at rode på mange teenageværelser.

Du konkluderer at grundet den bløde læder er de behagelige at have på i længere tid, hvilket jo er en lækker ting. Men jeg er lidt usikker på hvad du i virkeligheden mener.

Hvor lang tid er "længere tid"?
Er de behagelige blot fordi de er bløde?
Er der mindre varmeudvikling end ved f.eks. stof eller andre lignende "bøffer" i det prissegment?
Er det ægte læder eller nappa?


VojenZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-04-2013 10:16:18
Svar/Indlæg:
331/7
Alle de headsets jeg har haft de seneste år synes jeg at fornemmelsen for at lokalisere fjenden i fps spil har været med bedst med jackstik fremfor USB, (de har haft begge muligheder).

Ved ikke om det er en gammel vane/fornemmelse fra de gamle dage hvor kun jackstik var en tilslutningsmulighed.



AliasGus
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-04-2013 13:43:56
Svar/Indlæg:
1300/30
vil også stadig holde på jackstik frem for USB, men det kan ha rykket sig på de sidste par år.

Det med bassen, der synes jeg lige man skal tage højde for at det højst sansynligt er et sæt der ikke er spillet til endnu du har testet. Headsets skal, ligesom højttalere, også lige spilles til før det fulde potentiale kommer frem. Mine PC350 var også meget stramme i starten, men er blevet bedre med tiden.


busser
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-04-2013 00:53:51
Svar/Indlæg:
1626/507
Jeg har dem, de sidder super godt, får ikke ondt i ørene 🙂 men jeg har aldriv været mere skuffet, dårlig lyd, kan slet ikke høre hvor mine fjender er i bf3, skal have et nyt, ved bare ikke hvad jeg skal købe, mas 1500.kr


AliasGus
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-04-2013 07:26:16
Svar/Indlæg:
1300/30
#4 kan varmt anbefale disse:
http://www.edbpriser.dk/hovedt...

Har prøvet dem i Hifiklubben, og de spiller hjernedødt fedt til prisen. Den trådløse KLEER teknologi, er også det eneste rigtige når det skal være trådløst. Stereolyden er fremragende, og derfor forventer jeg også at de gør det godt i spil. Bliver mit næste køb.

Ellers vil jeg anbefale disse:
http://www.edbpriser.dk/pc-hea...


busser
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-04-2013 22:39:29
Svar/Indlæg:
1626/507
Okay hvis jeg nu købte Sennheiser RS 170, hvad med mic,,,hvad er mine mulighedder der 🙂 skal jo snakke med mine gamer gutter 🙂


busser
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-04-2013 22:45:40
Svar/Indlæg:
1626/507
der er også en Sennheiser - RS 180 ved så ikke om den er bedre

http://reviews.cnet.com/headph...


AliasGus
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-04-2013 08:35:31
Svar/Indlæg:
1300/30
#6 Ja den har jo så ikke mic. Har RS 180 heller ikke, da de ikke er lavet som specifikke pc headsets.. Så vil jeg anbefale Sennheiser PC360. Rigtig fedt headset!


busser
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-04-2013 22:16:20
Svar/Indlæg:
1626/507
🙂