Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: @ngler

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2249,00
Produkt udlånt af: Huawei
DK distributør: Huawei

Software

 

Huawei har som stort set alle andre producenter lavet småtuning til brugerinterfacet således at der er lidt finter. Ændringerne er ikke voldsomme, men Huawei har bl.a. forbedret låseskærmen. Faktisk er det ganske brugbart at man via låseskærmen kan få direkte adgang til kamera, telefon og SMS.

 

 

Huawei har lavet et 3D interface - som giver lidt mere "waouw", men man kunne lige så godt hente f.eks. Go Launcher. 

 

 

Huaweis PC Suite hedder HiSuite, som godt kan tage en del tid at downloade, da vi oplevede en del timeouts. Huawei skal have ros for at bibeholde de mange muligheder når man bruger USB, f.eks. USB lagerenhedsmode.

HiSuite er et rimeligt allround værktøj som bl.a. kan tage screenshots. Faktisk så virker det også med andre telefoner som f.eks. Samsung Galaxy S3. EmotionUI som er ment som noget temamanagement tool fik vi ikke helt til at virke.

 

 

Der var også andet software som måske virkede som om at Huawei ikke havde husket at fjerne det - f.eks. en decideret applikation installer som kan installere APK filer.

Tastaturet er Huaweis eget som giver et rimeligt indtryk og med en hel masse muligheder for smiley etc. men ordbogen er ikke super intelligent som f.eks. Swiftkey og lign.


 

Browseren var rimelig standard og godkendt. Vi havde dog lidt problemer med Chrome efter en opdatering, hvilket vi intet kunne finde på nettet om og Huawei havde heller ikke hørt om det.

 

 

Som vi kender det fra andre top telefoner er der også muligheden for lidt videoredigering.

Huawei har også lagt en sikkerheds-vagt app ind så man kan lave whitelists etc. .

Der var endda også en mulighed for backup etc. hvilket man må sige er en nice feature.

Kamera-appen var rimelig standard, men havde fået lidt sjove filtre som stor næse mm. HDR, Burst, anti rød øjne havde det også.

 

Overordnet ganske fornuftigt. Det skal dog nævnes at Huawei ikke ligefrem er super hurtige med opdateringer til Ascend D1 Quad XL, så vi snakker Android version 4.0 IceCream Sandwich - hvor konkurrenterne har Jelly Bean (4.1 og nogle endda nyere). Der findes heller ikke ligefrem det store udvalg af Custom Rom - hvilket for en normal bruger dog kan være underordnet. Det skal dog nævnes at Huawei har lagt kildekoden op til D1 Quad XL - hvilket er særdeles positivt. Der skulle være en 4.1 på vej, og der findes nogle påstået stable versioner på nettet - men ingen officielle versioner endnu.