Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: @ngler

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2249,00
Produkt udlånt af: Huawei
DK distributør: Huawei

Dagligt brug


Da U9500E har et stort batteri, havde jeg egentlig forventet at den var kæmpe stor og tung. Jeg er normalt til en Galaxy S3 og U9510E er faktisk mindre på næsten alle måder. 6,7mm i højden, 5,7 mm i bredden. Vægten er dog 17 gram mere og tykkelsen er 0,3 mm tykkere. Fair nok, skærmen er da også 0,3" mindre. Designet gør da også at skærmen er ekstra tæt på kanten i forhold til f.eks. Galaxy S3. Dette gør at den f.eks. er mindre end Motorola Razr MaXX, der endda har en endnu mindre skærm. Sagt på en anden måde, man får rigtig meget skærm i en mindre telefon.

Skærmen kan man lade styre automatisk ud fra dens lyssensor. Det betyder desværre i praksis at især udendørs er skærmen noget mørk. Man kan så glæde sig over at batteriet er så stort at man kan sætte  det til maks. Den er dog ikke så lysstærk som f.eks. Galaxy S3 eller Lumia 820.

 

Huawei har brugt en teknologi de kalder EarSmart , som dækker over en aktiv støjreduktion. Det virker i mange tilfælde rigtigt godt. Vi testede under flere forhold , indenfor, udenfor , i en bil på motorvejen i toget og i bussen.  Egentlig var lydkvaliteten rigtig god, selv på motorvejen med 130 i timen (som passager) , bedre faktisk end min gamle Galaxy S3. Desværre oplevede vi en noget dårligere kvalitet hvis man brugte håndfri (bluetooth) og enkelte gange også øretelefoner. Det virker til at telefonen stadig bruger noisereduction fra telefonens mikrofon. Men da telefonen ligger i lommen, i midterkonsollen eller lign. så reducerer den faktisk noget af ens egen stemme , da den så bliver noget af baggrundsstøjen.  Det skal dog siges at Huawei har aldrig hørt andre have dette problem, så det kan skyldes vores testmodel.

Huawei har gjort meget ud af at fortælle hvor god Ascend D1 Quad XL (eller rettere K3V2) er til at holde på strømmen og de har faktisk ret. Under testperioden blev min Galaxy S3 skiftet ud med  Huaweien. Normalt så består en dag af surf og email i små pauserne i løbet af dagen, 1 times musik, 1-2 timers film eller netflix, 0-2 timers tale og sociale medier. Det plejer at betyde at min Galaxy S3 skal i laderen i løbet af dagen på arbejdet for at holde hele dagen. Derfor var det næsten underligt at Huaweien faktisk kunne holde 1-2 dage på batteriet.

I indstillingerne kan man sætte hvor meget den skal prøve at spare på strømmen, men i praksis oplevede jeg ikke at det gjorde den helt store forskel.

Kamera

Venstre: Huawei D1 Quad XL - Højre: Samsung Galaxy S3 i9300

 

Billedet af haven , der er noget mere kontrast i Huawei billedet og farverne har fået lidt ekstra pift. Tag f.eks. himlen den er en tand mere blå. Skarpheden er egentlig rimelig, men de små detaljer som murstenene mangler lidt. Umiddelbart fordi at komprimeringen er en smule for hård.

 

Venstre: Huawei D1 Quad XL - Højre: Samsung Galaxy S3 i9300


Skruerne der er faktisk farvene en tand lysere på Huaweien, men f.eks. bordet er en tand mørkere og lidt mere farveløs, grålig.

 

D1 har også en god makrofunktion.


Generelt så er billederne godkendt