Layout / Design
Coolermasters Seidon 120XL er ligesom de fleste andre All-In-One vandkølingssystemer et færdigtsamlet system som er fyldt med kølevæske og forseglet. Coolermaster garanterer desuden at systemet kører uden vedligeholdelse i minimum 2 år, hvilket også er en pæn sjat, det er dog ikke helt så imponerende som nogen af de andre producenters 5 års garanti.
Radiatoren der er brugt til Seidon 120XL er en 38mm aluminiums radiator, hvilket skulle give godt med kølepotentiale til systemet. Som vi ser på billedet har Coolermaster valgt at bruge en form for "prop" til at lukke deres system. Dette virker lidt mærkeligt da det jo ikke ligefrem er meningen at man som forbruger skal åbne systemet, hvilket også er markeret med et klistermærke med ordene "Do not tamper with or remove", hvilket kort sagt oversættes til "Hold nallerne væk". Personligt havde jeg nok hellere set en mere "permanent" og mindre synlig løsning som man man ser hos mange de fleste andre producenter.
Coolermaster har desuden valgt at bruge de "gamle" FEP slanger, som på trods af at levere en suveræn uigennemtrængelighed og med høj slidstyrke lider af at være temmeligt stive, og kan derfor være en udfordring at få til at makke ret når man vil montere køleren. Som det også måske kan anes ud fra billedet var det i den afbillede position ligefør at slangerne kunne holde kølehovedets vægt over bordpladen, hvilket nok taler for sig selv. FEP slangerne er dog et sikkert valg og sikrer at slangerne nok skal holde til i lang tid.
Coolermaster har som nogen af de få rent faktisk designet deres egen pumpeenhed, hvilket har givet et helt godt resultat efter min mening. Pumpen holder sig i Coolermasters militær-agtige stil med den bunker-lignende udformning og den blå LED indikator. Pumpeenheden byder desuden på en pumpe med keramisk leje som har en lang levetid og kan tåle høje hastigheder og accelerationer hvilket også er med til at sikre pumpens levetid. Køleenheden er bygget op omkring en køleplade af kobber med mikrofinner som maksimerer kontaktfladen mellem vand og køleplade.
De medfølgende blæsere til systemet er et par af Coolermasters egne kreationer. Modelen er umiddelbart ikke noget særligt, men ydelsen er på 86,15CFM ved 2400RPM hvilket må siges at være en god sjat. Blæseren er med PWM styring og kan reguleres fra 600 til 2400RPM. De høje RPM resulterer dog også i at blæserne kan sige så meget som hele 40dB hvilket nok er i den høje ende for de flestes vedkommende. Coolermaster har dog været så gavmilde at vedlægge to vibrationshæmmere, som skulle hindre at vibrationerne fra blæseren forplanter sig i radiator/kabinet og på den måde nedsætte støj.
Den sidste lille detalje jeg vil nænve er den bagplade som Coolermaster har valgt at bruge til deres Intel montering. Denne er lavet med et "klik-system" så man kan variere hvilken socket bagpladen skal passe til. Dette er faktisk en ganske rar ting da det godt kan være en smule bøvlet at arbejde med et system som f.eks. Antecs, især hvis man vil skifte fra en socket til en anden.
På næste side sætter vi køleren på prøve i dagens test.