Test: Noontec Zoro HD

Lyd d.  02. maj. 2013, skrevet af Bonghætte 2 Kommentarer.  Vist: 12421 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Bonghætte
Oversættelse: Bonghætte

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 699,00
Produkt udlånt af: Noontec
DK distributør: DCS

Test




 
Testen udføres med følgende hardware:
 
Lydkilder:
  • Asus Xonar DS med OP-Amp LM4562NA
  • Samsung Galaxy S2
Har erfaringer med følgende lydenheder, som jeg sammenligner med:
  • JBL TLX-8 (gulvhøjtalere) - Stereolyd, god til sammenligning i især basområdet og scenebredde.
  • AKG K-240 Studio (monitor-headset) - Mit udgangspunkt for, hvordan lyd cirka skal lyde, dog lidt rund i diskanten.
  • AKG K-512 (budget headset) - Ny i samlingen, godt til sammenligning af budgetprodukter.
  • Noontec Rio (in-ear headset) - Andet produkt af Noontec, samme producent som i testen.
Før vi går i gang med testen vil jeg gerne pointere at Noontec, i manualen, nævner brug af ordentlige lydkilder. Et uddrag af manualen lyder således: "It is recommended to use audio file with compression ratio higher than 192k or the lossless one to enjoy more perfect sound experience". Ser man bort fra det ringe engelsk i manualen er jeg forbløffet over at man, i noget som virker som en hurtig kopivare, altså et kinaprodukt, vælger at informere forbrugere om ordentlige lydkilder.
 
Musik
Rock/Metal
Traditionen tro starter jeg ud med min favoritgenre. Grunden til dette er at jeg kender lydene ind og ud, har en idé om hvordan scenebredden er i lyden og hvad jeg skal forvente. Det er altså her jeg har mest erfaring, og højst sandsynligt vil fange de mest åbenlyse fejl hvis der skulle være nogen.
 
Jeg starter ud med at smide et nummer på jeg efterhånden har hørt alt for meget i dets korte levetid ved navn Trust af bandet DGM. Her har vi et stykke musik der er optaget, mixet og masteret svagt 'moderne', forstået på den måde at diskanten er rask og tydelig, og bunden er en smule tyk da dobbeltpedalen også skal have lidt scenetid uden at lyde tam.
 
Headsettet gengiver dette nummer med fest og farver. Der er en anelse mere bas end der burde, men det er en kontrolleret, ikke-'boomy' bas. Guitarerne ligger perifært hvor de burde; musikken er altså ikke påklistret ens ansigt. Da headsettet er lukket, og ikke gør noget for at gøre op for dette, mangler det dog en lille smule luft i lyden, dog ikke meget. Diskanten lyder svagt afrundet, men virkeligt behagelig. Diskantens svage afrunding gør også at det på ingen måder er et headset jeg bliver træt i hovedet af at lytte til. Jeg må ærligt indrømme at jeg er meget positivt overrasket over lydkvaliteten. Headsettet klarer også en relativt høj lydstyrke uden at blive ubehagelig med denne type musik.
 
Igennem hele perioden har jeg været meget glad for at lytte til min favoritgenre på dette headset. Igen, det mangler lidt luft i lyden, men dette stammer nok mest af alt fra headsettets fokus på bas. Det er dog virkeligt ikke slemt. Jeg har på ingen måder haft behov for at rette lyden til, hvilket er et kæmpe plus.
 
Electro/Dance/Dubstep
Jeg prøver igen med nummeret Alive af kunstneren Virtual Riot, for at sammenligne med Noontecs egne Rio in-ear høretelefoner fra en tidligere test.
Sammenlignet med Rio har dette headset knap så meget bas. Bassen her er dog stram og langt mere præcis. Lisa Rowes stemme går rent igennem og bliver ikke ubehagelig. Diskanterne leger flot med og mellemtonen er livlig. Nummeret er virkeligt en fest at lytte til på dette headset.
 
Jeg skruer op for bassen og lydstyrken på mit anlæg, bare for at høre hvor meget dette headset kan tage. Jeg kan med sikkerhed sige at du ikke når grænsen for lydstyrke og bas på dette headset før du, eller din afspilningsenhed selv siger stop. At mærke headsettet vibrere på mine ører, helt og aldeles kun fremprovokeret af membranbevægelser, er noget af en oplevelse.
 
Musikalsk er det altså både et headset der spiller flot og klart. Det har dog lidt fokus på bas, hvilket farver lyden og gør den svagt varmere, ja måske endda tungere, end den burde være. Dette forlænger dog på samme tid mængden af tid jeg personligt kan holde ud at lytte til dette headset i. Som fritidsheadset fungerer dette sæt helt sikkert.
 
Film
Film er en god oplevelse på dette headset. Grundet dets fokus på bas får du en god 'biograf' oplevelse. Stemmer går fint igennem, og actionscener bliver ikke ubehagelige selv ved høj lydstyrke. Der er ikke så meget andet at sige her end at det virker efter intentionen.
 
Samtale
Præcist som med Rio har dette headset også en mikrofon et par centimeter nede på ledningen. Denne fungerer ganske udemærket. Vær dog opmærksom på at den umiddelbart kun virker med mobiltelefoner, da lydkort i computere normalt kun er med 2 ledere. Kan man finde en splitter der deler kablet op i lydudgang og mikrofon vil det dog virke.
 
Sammenlignet med Beats?





De fleste der kan finde interesse for dette headset har nok også tjekket Beats Solo ud. Derfor har jeg fundet det relevant at låne et sæt Beats Solo til sammenligning.
 
Min umiddelbare oplevelse er at dette headset er langt mere fast og bestemt i lyden. Beats Solo har utroligt meget bas og, i mine ører, en svagt mudret mellemtone. De spiller som sådan fint, og lydsignaturen passer jo nok rigtigt godt til det musik Dr. Dre laver, dog synes jeg Noontec Zoro spiller mere musikalsk. Musikken i Beats Solo bliver overrumplet af bas, og jeg oplever nærmest at miste detaljer længere oppe i lydspektret.
 
Beats Solo har dog bedre byggekvalitet. Plasten der er brugt føles tykkere, og puderne til ørerne er en del mere behagelige. Kablet er rundt, men til gengæld virker det mere robust end Noontec Zoros flade kabel. Det er altså en kamp mellem byggekvalitet og lydkvalitet. Jeg ville klart foretrække at have 2 Noontec Zoros og knap 200kr til at ligge, end jeg ville erhverve mig et Beats Solo. Hvis du er på udkig efter et headset og ikke går op i dit 'image', eller brands som sådan, vil jeg klart anbefale at give Noontec Zoro en lytter før du bestemmer dig!
 
Vi danner en konklusion på næste side.
Anzelz
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-05-2013 08:59:39
Svar/Indlæg:
2343/272
God test og nice reference :)

Prøvede du dem med din galaxy s2? For den har af en eller anden grund et kæmpe problem med 32ohms ørebøffer, det lyder simpelthen bare skidt.


Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-05-2013 15:01:36
Svar/Indlæg:
1271/38
Jeg har intet problem på min GS2, hverken med 16, 32 eller 55Ohms headset.

- Det er dog sandt at den ikke kan spille de helt tunge sæt ordentligt op, og begynder at forvrænge og 'hisse' hvis man forsøger at tvinge den op på høj lydstyrke, men sådan er det jo med de fleste lommestørrelse medieenheder. Den spiller fint til formålet, og jeg har intet problem haft med Zoro sættet.

🙂