Test: Deepcool M6

Køling d.  11. juli. 2013, skrevet af Lyngze 2 Kommentarer.  Vist: 7677 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 298,00
Produkt udlånt af: DeepCool
DK distributør: n/a

Test

 

Testmaskinen består af :

MM-Vision NB2590
Intel Core i7-2630QM
Radeon HD6990M 2GB
8GB 1600MHz DDR3 ram
Momentus XT 500GB SSHD 7200RPM

Køling:

Deepcool M6

Programmer:

Furmark
Prime95
RealTemp
GPU-Z


 

Temperatur

En bærbarkøler er, som navnet antyder, beregnet til at hjælpe din bærbar med at komme af med varmen, derfor er det selvfølgelig også væsentligt at undersøge hvor meget, den rent faktisk hjælper.

I testen er temperaturen ved idle, altså hvor systemet er i hvile og ikke har nogen egentlige arbejdsopgaver udover Windows, samt i load som her er Prime95 til at stresse bundkort samt Furmark til at stresse grafikkort. Disse er kørt samtidigt for at maksimere varmeudviklingen. Temperaturen er målt over en periode på 15 minutter og derefter aflæses den maksimale temperatur.



Temperaturen på CPU'en er ikke ændret forfærdeligt meget. Blæserne på både bærbar og køler kørte ved 100% hastighed og forskellen i temperatur med og uden brug af bærbarkøleren er ikke mere end 1 grad ved load og 2 grader ved idle. 



På grafikkortet ser det nogenlunde ud på samme måde, her er der vundet 2 grader ved både load og idle ved brug af bærbarkøleren. Ikke den mest overvældende forskel, om ikke andet er den mærkbar.


Støjniveau

I den rene temperaturtest kørte både bærbarens egne og kølerens blæsere på fuld tryk. En af de ting en bærbarkøler skal kunne gøre, er desuden at sænke bærbarens blæserhastighed, så den når et mere udholdeligt niveau.
Hertil satte jeg bærbaren til at køre med automatisk blæserstyring og bærbarkøleren blev varieret mellem lav og høj for at undersøge, hvor meget vi er i stand til at få ud af  køleren. Hertil blev der kørt nogen forskellige spil, heriblandt World of Warcraft, Left 4 Dead 2 samt Battlefield 3, hvoraf Battlefield 3 må siges at være den største prøvelse af de tre.

Jeg må sige at testen her viste et lidt skuffende resultat, blæserhastigheden blev ikke nedsat specielt meget, der var en svag lydhør forskel, men intet nævneværdigt i forhold til når bærbarkøleren forblev slukket.


Højtalere

Deepcools M6 bærbarkøler har som før nævnt indbygget et 2.1 højtalersystem, som kan tilsluttes bærbaren for at give en bedre lydoplevelse, men hvor god? Under hele testen var lyden selvfølgeligt kørt ud igennem bærbarkølerens højtalere.
Til spil fungerede lyden ganske udemærkedet og det samme til musik. Så længe lydniveauet blev holdt nede på et "normalt" niveau var lydsiden ganske glimrende, skruede man en smule længere op, synes jeg dog, at lyden blev for "hul" og kasse-agtig, selv i forhold til bærbarens egne højtalere virkede lydkvaliteten ved de højere lydniveauer ringere. Det skal dog siges, at højtalersystemet i bærbarkøleren kunne spille væsentligt højere end bærbarens egne højtalere. Ved samme lydniveau virkede lydkvaliteten faktisk en smule bedre end bærbarens egen, især basgengivelsen ved Deepcool M6 var rigtig god.
 

Alt i alt virkede lydsiden lidt skuffende og medmindre din bærbars højtalere er ringe eller i stykker eller bare godt måtte kunne spille lidt højere, så er der nok ikke specielt meget at komme efter der. Temperaturmæssigt var der en smule forskel, men ikke det vilde og om det ville kunne gøre forskellen mellem, at en computer brænder sammen eller ej tvivler jeg på.


På næste side tager vi konklusionen på dagens test.

Gazivodo
 
Overclocker
Tilføjet:
15-07-2013 23:45:26
Svar/Indlæg:
190/4
OK DET VAR DET!!

Jeg er hermed blevet for gammel til hardware, gadgets etc. og det endda uden at eje et parcelhus..



freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
15-07-2013 23:59:54
Svar/Indlæg:
6368/477

OK DET VAR DET!!

Jeg er hermed blevet for gammel til hardware, gadgets etc. og det endda uden at eje et parcelhus..

Gazivodo skrev d. 15-07-2013 23:45:26


Say what?