Test: Deepcool Gammaxx S40

Køling d.  25. juni. 2013, skrevet af Lyngze 4 Kommentarer.  Vist: 11571 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 231,00
Produkt udlånt af: DeepCool
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

 

Deepcool's Gammaxx S40 er i størrelse en af de lidt mindre towerkølere på markedet. Højdemæssigt måler den kun 143mm, hvilket er 17mm lavere end den Coolermaster Hyper 412 Slim, vi har med til sammenligning i dagens test. Ligeledes er den kun små 13mm højere end Scythes Kabuto II, som ellers er en top-flow køler, der er noget af det lavere i højden indenfor luftkøling. Ligeledes er den også utroligt tynd og måler uden blæser kun godt 56mm, som er 14mm tyndere end Coolermasters Hyper 412 Slim. 

 



Køleren er lavet i, hvad ser ud til at være forniklet aluminium og kobber, hvoraf selve køleblokken og kølefins er lavet i aluminium og de 4 stk Ø6mm heatpipes er lavet i kobber. De 4 heatpipes er lavet med den såkaldte Core Touch Technology, som i bund og grund "bare" er en direkte kontakt mellem CPU'ens heatspreader og de 4 heatpipes. Dette øger varmeudvekslingen mellem køler og CPU og har i mange tilfælde vist sig at være en rigtig fin metode at gøre brug af. Køleren gør også brug af Deepcool's Double Airflow Channel, som er de små huller, der ses i bunden af køleprofilen. Disse gør, at luft fra køleren bliver ledt ned på bundkortets komponenter for at køle MOS og lignende på bundkortets overflade. Jeg må dog sige, at jeg ikke umiddelbart mærker meget til luften, hvis jeg fører hånden ind under disse huller.

 



Kølerens medfølgende blæser er en 120mm blæser. Denne er dog en lille af slagsen med 90mm montering og hvis man ser på billederne, kan man også nemt komme til at tro, at der er tale om en 140mm blæser på en stor køler. Blæseren yder op til 1600RPM og kan kontrolleres via PWM helt ned til 900RPM. Blæseren er tilmed rimeligt støjsvag og er rated til maksimalt at støje 21dB, hvilket ikke ligefrem er alverden. Dette forhindrer dog ikke blæseren i at kunne yde sin del, og den er rated til at kunne levere hele 55.5CFM, hvilket er rimeligt pænt taget blæserens hastighed i betragtning.

 



På næste side går vi til testen og køleren bliver sat på prøve.

VojenZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-06-2013 14:57:04
Svar/Indlæg:
331/7
Interessant lille køler. Kunne nu være rart hvis I fik mulighed for at måle lyd-udvikling engang, og sætte det mere systematisk op med kølere i har testet overfor hinanden.


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
26-06-2013 15:53:00
Svar/Indlæg:
686/80
Helt sikkert, jeg har overvejet at bruge nogen af de smartphone apps der findes til at måle lydniveau, jeg synes dog bare at forskellen på hvor man placerer den og på hvordan telefonen vender har for meget at sige i forhold til det der bliver målt, ellers kunne det være rigtigt spændende at se på også.


McCleod
 
Superbruger
Tilføjet:
18-08-2013 11:48:17
Svar/Indlæg:
2470/41
Det kunne være mere spændende at se CPU-kølere testet med CPU'er der ikke tåler så meget varme - kan de stadig klare opgaven eller falder de igennem?


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
18-08-2013 12:23:44
Svar/Indlæg:
686/80
Det kunne det, det kræver dog en opdatering af test-setupet, hvilket jeg ikke ved om Bossen er villig til at sponsorere 🤡
Dog ville jeg ikke tro det er noget problem, de nyere CPU'er der ikke holder til så megen varme er ofte også med et mindre strømforbrug og generer derfor heller ikke nær så meget varme som denne gør.