Test: Corsair Carbide 330R kabinet

Kabinetter d.  22. august. 2013, skrevet af Renissen2 1 Kommentarer.  Vist: 12711 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 675,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: Coferrodetail

Layout / Design

 

 

Så gennemgår jeg lige kabinettet fra A til Z, så vi kommer godt rundt om produktet.

Herover ses kabinettet lidt skråt forfra. I følge min mening ser det jo ganske stilfuldt ud i den sorte farve og det er et kabinet uden mesh hverken på fronten, toppen(uden blæsere) eller sidepladerne. Et ganske "rent" udtryk synes jeg faktisk. Logoet på fronten fremstår i hvidt, så man er ikke tvivl om, hvem producenten er. 

Så er det af med sidepladerne og fra venstre side ser der sådan ud internt i kabinettet. Man kan udfra indretningen i dette kabinet roligt sige, at det ligner Carbide 300 på en prik. Kun især fronten og toppen er ændret. Det har sort finish både udenpå og indenfor. I højre side ses de tre 5,25" drev pladser og længere nede de fire pladser med holdere til 3,5" harddiske eller 2,5" SSD'er eller 2,5" harddiske. I toppen på indersiden ses det mesh gitter, som bruges hvis man eventuelt installerer en 280 mm radiator i toppen. Det skal dog være af typen med kun en blæser monteret, da der ikke er plads til en push / pull løsning i toppen. I venstre side ses 120 mm blæseren, som ikke har nogen specifikationer påtrykt, men som kører med 1000 omdrejninger pr. minut. Bundkortets støttepunkter / stag er op pressede buler i bundkortpladen. Staget / støttepunktet i midten er en tap man skubber bundkortet ned over og som så holder det på plads, i mens man i sætter skruer i de andre huller.

På bagsiden af bundkort pladen ses et lækkert stort hul til bagpladen fra en CPU køler. Der er fire store huller til at trække ledninger i. Desværre er der ingen gummi tyller i dem. 

Så kom vi frem til fronten. Det er en stor plastik låge som er vendbar, så man bestemmer selv hvilken vej den skal åbne. Dette gøres ved at skrue nogle beslag af og vende lågen, samt spænde den fast igen. Foroven på fronten ses dens I/O stik.

 

Fra venstre er det først 2 stk. USB 3.0 stik, dernæst Audio ud (headset) og audio in (mikrofon) til sidst er det en kontakt til henholdsvis reset og start.

  

Åbner man frontlågen kommer man ind til frontfilteret og de tre 5,25" drevpladser. Filteret er fremstillet i plastik og kan derfor tåle en tur under vandhanen. Det afmonteres ved at man trykker ind foroven på det og derefter kan det udtages af holderen. Til højre ses en af dækpladerne til 5,25" drevene. De har store huller i fronten og så er der et plastnet bagved. De er udstyret med to lange udløser tappe, som man nemt kan trykke sammen ind mod midten, når de skal tages ud af frontens dækplade.

  

Her har jeg afmonteret hele fronten som sidder fast med 6 stk. klem sammen låse i metal. Den afmonteres ved at trække kraftigt i bunden af hele fronpladen, det er dog kun nødvendigt hvis man vil installere en blæser mere. Der er plads til enten 2 stk. 140 mm blæsere eller 2 stk.120 mm blæsere. Kabinettet har som standard en 140 mm 1000 rpm blæser installeret. 

Her er de tre 5,25" drev pladsers låse system. Man trykker bare drevet i, indtil låsen falder i hak og det var det. Når drevet er låst står låsepladen som vist i den øverste drev plads. Når det skal afmonteres trykkes der på denne låseplade hvor der står "push" og drevet kan trækkes ud igen.

Her er det PSU'ens plads vi kigger nærmere på. Der er store huller i bunden af kabinettet som den kan suge luft ind ad og der er op presset 4 punkter / buler som PSUen kan hvile på. Umiddelbart ser det ud som om der skulle have været et beslag med til at montere på det hjørne der ville vende ud mod sidepladen og harddisk holderen, for der er et antal huller i forskellig afstand alt efter PSUens længde i bundpladen. Eller også bruges samme bund til flere kabinetter. Højere oppe ses de 7 PCI udvidelses pladser med metal dækplader og de har alle fingerskruer, så det er nemt at sætte grafikkort i. (Jeg nævner det, fordi man i dette kabinet rent faktisk kan få fat i disse skruer og bruge dem med fingrene (der er plads nok) og det er jo rigtigt lækkert).

  

På toppen er kabinettet forsynet med en dækplade med påmonteret støjdæmpning og den skal naturligvis ikke fjernes med mindre man vil have blæsere eller en radiator monteret i toppen. Der kan monteres enten 2 stk. 120 mm / 140 mm blæsere eller en 280 mm radiator. Den fjernes ved at man løfter op i det forreste "hak" til fingrene og sidder fast med 8 plastlåse der passer ned i hullerne til 140 mm blæserne. 

  

I bunden finder vi et stort filter som dækker for PSU'ens indsugning. Det sidder fast med 6 magneter. Til højre ses en af plastik støttepunkterne / benene tæt på. De er fremstillet af relativt hård plast og er derfor ikke specielt støjdæmpende. Jeg havde personligt hellere set nogle bløde gummifødder her.

 

 

Lad os så få smidt noget hardware i kabinettet.

bopenstoft
 
Overclocker
Tilføjet:
26-08-2013 12:30:55
Svar/Indlæg:
18/1
Hmm det er corsairs forsøg på at lave et alternativ til fractal designs refine...: synes godt at de kunne ha gjort det lidt mere lækkert. Kan se at fronten er direkte fra antec 300 kabinettet, men sæt det dog i toppen :-S. Nogle gange virker det lidt til at det er indere og kinesere der styrer deres R&D. Nice anmeldelse!