Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2030,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: MMD

Test

Testmaskinen består af :
ASUS Maximus VI formula bundkort BIOS 0804
Intel Core i7 4770K CPU
AMD HD 6950 grafikkort
16 GB Corsair Vengeance PRO 2400 MHz 10-12-12-31 RAM


Corsair AX1200i PSU
Western Digital Caviar Black 500 GB
Microsoft Windows 7 professional x64

Køling:
CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920V4

Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/product.php?Per=144

Programmer:
SuperPI 1M
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
3Dmark11
Cinebench 10
Cinebench 11.5
Sciencemark
PCmark Vantage

 

Denne gang sammenligner jeg med Gigabyte's Z87X-OC og MSI's Z87 XPOWER.
Maximus VI Formula og Z87 XPOWER kører begge med fuld turbo på CPU'en, hvilket betyder at standard hastighed ikke er 3.5GHz, som CPU'en er sat til, men 3.9GHz som er CPU'en fulde turbo hastighed. Z87X-OC bundkortet er det eneste der ikke er skruet op til fuld turbo, hvorfor dette kan falde en smule bagud.

 

SuperPI 1M:
SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Tallet PI er formodet at være uendeligt. Rekorden blev lavet i december 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billion (1.241.100.000.000). Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom supercomputer at udregne dette, og programmet her går "kun" til 32 millioner. Jeg har valgt at udregne PI med 1 million, og programmet gør dette 19 gange. Resultatet i graferne er det samlede resultat efter at have udregnet PI med 1 million decimaler 19 gange.

Her ligger Maximus VI Formula sig lige i midten.

 

3Dmark:
3Dmark fra firmaet Futuremark er kendt af de fleste inde for dette fag. Programmet kører forskellige grafiske tests, hvor nogle af disse bliver kørt på kun CPU'en for også at teste den. Programmet udregner til sidst en samlet score, og det er denne der bliver vist i grafen.


I 03 går det rigtig godt for Formula kortet, men det kan ikke helt følge med i de andre programmer.

 

Cinebench 10:
Cinebench 10 tester, hvor hurtigt CPU'en kan lave et billede, både ved brug af en enkelt kerne/tråd og ved fuld udnyttelse af alle kerner/tråde CPU'en har. Der er også en grafisk test, der bruger OpenGL som render.

Her er der dog ingen af de sammenlignede bundkort der kan følge med Formula kortet.

 

Cinebench 11.5:
Version 11.5 af foregående test. Denne version tester kun CPU'en med alle kerner/tråde i brug, og bruger et lidt andet pointsystem end version 10 gør, som det nok kan ses på grafen. I OpenGL får vi gennemsnits FPS i stedet for point, og CPU'en får betydeligt lavere point end i version 10.

Formula bundkortet placerer sig denne gang i midten.

 

Sciencemark:
Sciencemark måler hvor mange Gflops CPU'en har ved at lave forskellige beregninger. Til sidst spytter Sciencemark en score ud, som er den der vises på grafen.

Her går det galt for Formula kortet, og det leverer en ret lav ydelse.

 

PCMark Vantage:
PCmark fra Futuremark måler næsten alle aspekter af et system, hvor der bliver testet hvor hurtigt systemet kan vise hjemmesider, hvor hurtigt der kan vises billeder, film og spilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, samt harddiskens hastighed bliver testet. Hver kategori får deres egne point, og en samlet score bliver udregnet. På grafen vises hver individuel kategori samt den samlede score, som Futuremark har valgt at kalde "PCmarks".

Samlet set ender Formula kortet med den laveste ydelse.

LooZypher
 
Superbruger
Tilføjet:
28-09-2013 20:08:51
Svar/Indlæg:
82/7
Det er lige bestilt 😀