Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: tatoo1956
Oversættelse: tatoo1956

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1378,00
Produkt udlånt af: Synology
DK distributør: n/a

Test

        


Testmaskinen består af :

NAS: 2 Seagate Barracuda ST31000524AS harddiske.

Stationær: Asus Crosshair IV Formula med en AMD FX-8150 @ 4.2GHz. 24 GB Corsair Vengeance 1333 Mhz RAM. Windows 7 Pro 64 bit.
Router: Linksys E3200 Dualband router.

Programmer:

ATTO Disk Benchmark v.2.46
CrystalDiskMark 3.0.1 x64
NAS Performance Tester 1.3


Testmetode

Alle benchmarks er kørt indtil de (i forlængelse af hinanden) - har genereret tre resultater, uden nævneværdig forskel.

Udover de ovennævnte værktøjer er NAS'en hastighedstestet ved at kopiere filer internt på NAS'en og frem og tilbage mellem NAS'en og den stationære for at give et ikke-syntetisk benchmark indtryk af ydelsen. Disse test er foretaget tre gange og timet med stopur og der er testet med:

4096 filer a 4 KB = 16 MB
1024 filer a 64 KB = 64 MB
200 filer a 10 MB = 2 GB
1 fil a 2 GB.

Der er testet som netværksdrev i filoverførslerne mellem PC og NAS.
 

        

Herover ses en graf over overførselshastighederne i sekunder for filstørrelser. Øverst til venstre ses Synologyen og til højre ses resultaterne for den, lidt stærkere Qnap TS220, som vi også har testet. Qnap'en har en CPU på 1.6 Ghz imens Synologyen er lidt svagere: 1.3 Ghz. Alligevel syntes jeg at Synologyen klarer sig virkeligt godt, man føler ikke at vi bevæger os i det mindre segment, Synology TS213J er hurtig i sin klasse.

Jeg har ikke følt noget behov for at teste hastighedsforskellene i RAID0 og RAID1, forskellen er så ubetydelig, at jeg ikke mener at det er relevant. Datasikkerheden ér normalt i første række, når man køber denne model NAS.

Herunder er skærmbilleder af Atto Disc Benchmark. Her ser man at Synology DS213J er lynhurtig i forhold til CPU'ens kræfter, godt gået i forhold til Qnaps TS220.
 

      

Synology                                           Qnap

Herunder ses CrystalDiscMark. Igen sammenlignet med Qnap TS220. Synologys DS213J opnår igen fornemme tider, imponerende.

           

Synology                                                                    Qnap


Herunder ses NAS Performance tester og igen et formidabelt resultat af denne lille Synology DS213J NAS.

       

Synology                                                                            Qnap

Den banker helt klart atter Qnappen, men husk nu at vi taler om forskelle, som i den sidste ende ikke betyder så meget. Dét, som er det primære med hensyn til en NAS i mine øjne, er brugerfladen og brugervenligheden. Om det tager 2 minutter eller 2,2 minut for et backup, er for mig ligegyldigt - hvis det hele "spiller sammen". Denne Synology DS213J virker bare, jeg er imponeret over at Synology får teknikken til at virke så godt, flot klaret af denne lille model.

På trods af sin processor-kraft, kan denne DS213J sagtens være med i den lille klasse på hjemmefronten. Den har "Time-backup", dvs. at den tager backup af de PC'ere, som man ønsker, på de ønskede tidspunkter (eller manuelt.)! Den kan selv hoste en hjemmeside - eller flere, den kan sørge for din webmail / mail med Mail-programmet. Streaming af musik og film er ikke det store problem, den håndterer fint mindst 1 PC, flere muligheder har jeg ikke testet. Du skal dog tilkøbe en streamingsmulighed (til visning på TV'et), se mere på Synologys hjemmeside. Fil-deling virker ubesværet med FTP, Torrent e.l. også.

Du kan oprette så mange brugere og mapper, delte eller andre mapper - og tildele brugerne rettigheder, som du ønsker det.EZcloud er en anden dejlig detalje. her kan du få (hos Synology bl.a.) din egen adresse, så du let kan tilgå din NAS med et navn i stedet for en IP-adresse. I en tidligere test har jeg udført en prøve af Survelliance Station / overvågningskameraer. Alt efter, hvilken model Synology NAS, som du har købt, har du automatisk licens til ét eller flere kameraer, som kan køre direkte med din Synology. Jeg testede et Icy-kamera, som fint kørte med min Synology - og nu kan de fleste applikationer også virke med din smartphone eller dit Apple-produkt.

På dette link, kan du se, hvor mange faciliteter at du kan få, med en Synology NAS og DSM 4.2: http://www.synology.com/dsm/dsm_app.php?lang=dan.


Ovenstående skærmbillede viser dog kun en lille bitte bid af alt tilbehøret i softwaren, man kan kun begejstres, når man oplever alle de muligheder, som man får med denne "NAS-pakke".

Jeg har svært ved at skjule min begejstring over, at teste NAS'er og Synologys produkter er altid i høj klasse.Konkurrencen er hård i denne gruppe af IT-udstyr og andre mærker er også kommet med. Efter min mening har Synology dog været en af de store pionerer indenfor brugerflader og deres udvikling.

Lad os give en bedømmelse på næste side:

Achim-Muma
 
Superbruger
Tilføjet:
30-08-2013 17:40:40
Svar/Indlæg:
65/12
hvornår har denne model ramt markedet? er den helt ny?


Kaipay
 
Superbruger
Tilføjet:
30-08-2013 18:52:11
Svar/Indlæg:
3/1
Nas'en kom tilbage i maj måned. Du kan læse mere om den inde på synology's hjemmeside.