Test: Silverstone Tundra TD02

Køling d.  28. august. 2013, skrevet af Lyngze 3 Kommentarer.  Vist: 8003 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 674,00
Produkt udlånt af: SilverStone
DK distributør: n/a

Installation

Alt hvad der kræves til at installere køleren i computeren er med. Det eneste du selv skal sørge for er en skruetrækker til at fæstne de forskellige skruer og møtrikker. Hvis bare man følger installationsmanualen er der ikke meget, man kan gå fejl af, og alt forløber nemt. Hvis jeg endelig skal nævne nogen ting, der kunne være bedre, så er det at slangerne der er brugt til Silverstones Tundra TD02 er hårde plastikslanger. Dette betyder, at det er rimelig svært at få bøjet dem på plads, og det kan i nogle tilfælde næsten virke som om det er nødvendigt at knække slangen for at få den helt på plads, især hvis pladsen er trang. En anden ting er at gevindet i radiatoren var temmelig stramt til de medfølgende skruer. Det betyder at når du prøver at skrue skruen i, går dette meget stramt på trods af at skruen ikke er isat skævt eller lignende. Dette betyder at det er temmelig svært at vurdere hvor langt skruen er kommet, og hvor meget det er "tilladt" at spænde den.


 

Test

 

Testmaskinen består af :
Gigabyte GA-X58-UDR3
Intel i7 920 D0
Inno3D 560Ti
3x1 GB Corsair Dominator 1600 MHz 8-8-8-24
Enermax 1000 W


Det hele er samlet i et Corsair Carbide 500R kabinet.
Til at sammenligne med har vi Corsairs H100i samt H80i og Antec H2O Kühler 920V4.
 
 
Testprogrammer:
Prime95 (Large FFT’s)
Realtemp
CPU-Z
 
 
Der testes i Prime95 stress test i 15 minutter, hvorefter den kerne med den højst målte temperatur aflæses.
Rumtemperaturen under alle tests har været på 23-24 grader celsius og testene er udført ved std. clocks og to forskellige overclock profiler.
Testene køres desuden med et par referenceblæsere, nærmere bestemt 2 stk Noctua NF-F12, for at give en bedre sammenlignelighed med lignende kølesystemer.
 
Idle testen er lavet ved at lade systemet stå uden opgaver i 15 minutter, hvorefter temperaturen aflæses.
 
 

 

Vi starter lidt blødt ud med at køre testene ved std. hastighed på CPU'en. Silverstone falder her lidt bagud, og jeg må sige at jeg egentligt havde håbet på bedre. Dog er det bestemt ikke noget dårligt resultat, og der er kun et par grader ned til kombattanterne.



 
Vi skruer lidt op for hastigheden. Ved 3,6 GHz ser vi et noget lignende billede, Silverstone har dog her lagt sig på samme niveau som Antecs køleløsning ved load. Ved idle ser vi dog en rigtig fin indsats. Her ligger Silverstones køler faktisk i fronten sammen med de øvrige kølere i testen.

 

 
Vi fyrer helt op for kedlerne og presser CPU'en op på 4,0 GHz. Billedet er her ikke ændret meget, og Silverstones leverer faktisk samme temperaturer som modstykket fra Antec.
 
Alt i alt leverer Silverstones debutkøler et ganske godt resultat. Den følger temmeligt godt med topkølerne fra både Corsair og Antec. Dog er der lidt vej igen til at komme helt op på deres niveau, eller bedre endnu slå dem. Hvis man på den anden side tager et kig på Corsairs H100, som var deres debut inden for all-in-one køleløsningerne, så er temperaturerne her faktisk et par grader bedre. Det hjælper dog selvfølgeligt ikke noget nu hvor der er kommet nye produkter på markedet.
 
Støjniveauet på Silverstones Tundra TD02 er faktisk ganske acceptabelt. Det er en kende højt ved fuld tryk, men slet ikke i nærheden af f.eks. Corsairs H100i eller Antecs Kühler 920.


Nu er det sidste ved at være overstået, og vi er nu nået til konklusionen.
xkalibur
 
Superbruger
Tilføjet:
28-08-2013 10:28:24
Svar/Indlæg:
739/62
komplett har den til 949

http://www.komplett.dk/k/ki.as...

naturligvis dog ikke på lager endnu ;)


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af xkalibur d. 28-08-2013 10:29:00.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-08-2013 22:34:54
Svar/Indlæg:
5874/1287
Hmmm, jeg troede, at en af fordelene ved vandkøling var mindre støj i forhold til luftkølere, men med de blæsere der er med her, larmer den da noget mere end min luftkølede med 2 X 120mm Noctua blæsere. Er det virkelig nødvenligt med så meget luft gennem radiatoren? Og så er den i testen ikke engang koblet sammen med GPU'en.

Da jeg kan køre 4,3ghz med min 3570K, med en stille PC (max omdr på mine fans er 1500omdr, og jeg har endnu ikke set dem over 1200 omdr) selv ved torture test i prime95 (71 grader CPU), hvad vil jeg så kunne vinde ved vandkøling?? Det er i et kabinet magen til det i denne test.


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
06-09-2013 11:49:33
Svar/Indlæg:
686/80
Korrekt, med disse blæsere larmer den en del ved fuld tryk, hvilket er tilfældet med mange All-in-one systemer. Det er selvfølgeligt muligt at mindske hastigheden eller skifte blødereu ud, man kan sagtens nøjes med langt mindre hastigheder og stadig få god køling,højst ssandsynligt også bedre end din luftkøler.

Fordelene ved vand kontra luft er den potentielt bedre ydelse (og/eller støjniveau), samt at man kan undgå en enorm køleprofil inde i kabinetet, hvor pladsen kan være trang.

Muligheden for at komme GPU også er ikke umiddelbart en mulighed med all-in-one systemer, de fleste systemers garanti bliver faktisk ugyldig hvis du roder med den slags. Vil man have vand på GPU også må man op i et custom eller finde et af undtagelserne, hvor man er tilladt at lave lidt om på systemet.