Layout / Design
Her ser vi CM STORM MECH tastaturet forfra, og som altid så er smag jo forskelligt. Designet er simpelt og pænt, dog noget anderledes end jeg er vant til, men jeg kan lide det.
Vi starter i venstre side og ser, at CoolerMaster har tænkt på gameren, der kommer omkring til LAN og derfor har de arbejdet et håndtag ind i designet. Det føles robust og solidt bygget og det er bogstaveligt talt lige til at tage med i hånden. Her i venstre side finder vi også de 5 M-taster, der er blevet plads til på MECH, og personligt er jeg glad for, de tænker på de gamere, der har brug for lidt ekstra.
Vi bliver i venstre side og bevæger os her ned til bunden af MECH tastaturet. CoolerMaster har lavet et meget diskret design på aluminiums pladen og den indbyggede håndleds støtte. Det kan give ideer til, hvad man ellers kunne lave af design på aluminiums pladen. Det er lavet, så man faktisk ikke kan mærke det, hvilket må siges at være godt klaret.
Jeg har valgt at bruge dette billede her for at vise den indbyggede håndleds støtte samt give et ekstra kig på det design, de har lavet i venstre side. Her får man også et bedre kig på hele den aluminiums plade, der udgør designet. Håndleds støtten virker rigtig solidt bygget og giver sig ikke, hvis man vrider i den.
Her ser vi bagsiden af CM STORM MECH tastaturet og her finder vi også grund til, hvorfor håndledsstøtten ikke rokker sig. Hele bunden, både under tastatur og håndledsstøtten, er støbt ud i en stor plade, som helt klart gør den solid. Vi kan også se, at de har fået plads til gummi fødder i hvert hjørne, så MECH står helt fast på dit skrivebord.
Her ser vi de første 4 F-taster, som også har en funktion nummer 2. Det vil sige, du holder FN knappen nede og kan så bruge funktion nr. 2 ganske, som man er vant til på en laptop. Her på de første 4 taster kan vi styre alt lyset i MECH og det er ligetil at komme igang med og ganske simpelt at styre.
Her ser vi de næste 4 F-taster og det er her, vi finder medie styringen, igen er det simpelt lavet og alle burde kunne finde ud af det.
De sidste 4 F-taster er til at styre volumen på, op/ned og mute knap, igen rigtigt simpelt. På F-12 knappen ser Windows lås knappen, som ganske simpelt låser Windows, så man ikke ved et uheld kommer til at ramme den midt i en kamp til døden.
Lige over de sidste F-taster finder vi små tegninger af, hvor du kobler henholdsvis headset/mikrofon til og hvor du finder de 2 USB 3.0 stik, der også er i MECH tastaturet.
Her ser vi tilslutningsstikkene og finder også en ekstra mini USB port primært til opladning.
Lige til venstre for de andre stik finder selve USB tilslutningen til tastaturet. Det fungerer sådan, at du kan tage stikket helt af og ikke er nødt til at rulle det rundt om tastaturet. En fin lille detalje, synes jeg.
Her ser vi MECH tastaturet i fuldt lys og personligt synes jeg, det ser rigtig flot ud i fuldt lys. Der kan vælges mellem 3 forskellige lys opsætninger og lysstyrken kan styres i 5 forskellige niveauer. Jeg vil lige nævne én til af de lys indstillinger, der kan vælges. Det er med fuldt lys som her, men hvor det tænder og slukker roligt, som en der trækker vejret. Vi ser også lyset nederst i billedet, som er en lille stribe lys mellem tastaturet og håndledsstøtten. Yderst til højre i bunden ser vi også noget, som jeg ikke har set før, nemlig lysene til numlock, caps lock og scroll lock, placeret i bunden i stedet for i toppen.
Her ser vi gaming lysindstillingen og her er det kun gaming tasterne, WASD, piletaster og de 5 M-knapper, der bliver aktivt oplyst.
På næste side kigger vi på softwaren til CM STORM MECH.