Test: Razer Kraken headset

Lyd d.  15. november. 2013, skrevet af neemos 7 Kommentarer.  Vist: 11327 gange.

Korrekturlæser: xt0m
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 575,00
Produkt udlånt af: Razer
DK distributør: Razer

Test



Til at starte med vil jeg gerne nævne, at jeg absolut ikke er lydnørd, så I får en anmeldelse af hvordan en normal bruger vil opfatte de forskellige ting. Testen er foretaget på et Asus ROG Gene V-bundkort med SupremeFX III-lydkort. Jeg har testet med Razers egen 7.1-software da det er den der anbefales. Der er blevet testet i tre forskellige genrer; klassisk musik, pop og rock, for at høre hvordan headsettet klarer sig. Der er også testet gaming: Counterstrike CZ og Marvel Heroes.

Musik
Jeg startede med at smide Mozart´s måneskinssonate på, for at høre hvordan headsettet klarer de lyse og høje toner. Og jeg må sige det ikke var en køn oplevelse, hverken de høje eller lave toner. Når de høje toner spiller lyder det næsten skingert og grundlæggende forkert gengivet. Når det så er de lavere toner, lyder det nærmest som om at lytte gennem skumgummi. Alt i alt lød det ikke særligt godt og er det diskant musik man hører mest, er der sikkert bedre produkter at vælge.

Næste skud var Avicii med nummeret Hey Brother for at høre hvordan Kraken Pro klarede pop/dance. Det korte svar er lidt bedre, men stadig ikke specielt godt. Da der er en del dybe toner og baseffekter, som headsettet simpelthen ikke kan følge med på. Det hele ender med at lyde mudret og det er svært at skille musikken ad og igen får man oplevelsen af, at lytte gennem et stykke skumgummi. På den positive side trykker bassen virkelig igennem, og det er der jo nogen der foretrækker.

Sidste skrig blev rockens verden, Demons med Imagine dragons. Igen er jeg desværre nødt til at sige at lyden var meget dårligt gengivet. Trommerne i sangen lyder nærmest som om der er dårlig forbindelse og man har virkelig svært ved at høre noget som helst. De lyse toner klarer det en anelse bedre, men jeg ville ikke vælge Kraken Pro, hvis det er musik der skal høres meget af.

Gaming
Efter de musikalske oplevelser med Kraken Pro var jeg nærmest bange for at bruge det til gaming, men heldigvis klarer Kraken Pro sig en del bedre på det felt. Når folk snakker in-game går stemmerne klart og tydeligt igennem. Det var faktisk så tydeligt og højt at jeg var nødt til at skrue gevaldigt ned for snakken fra andre. Men i det var der ikke andre problemer på det område. Når jeg snakkede til andre spillere var der heller ingen problemer, hverken med knitren, knasen eller styrke. Razers 7.1-surround-software gjorde det også til en fornøjelse at spille first person shooters, da man bogstaveligt talt kan høre præcist hvor folk er.

Det er noget der virkelig kræver tilvænning, især når man i begyndelsen tror de står lige bag sig. Men det er heldigvis et positivt problem. Til gaming klarede Kraken Pro sig altså rigtigt godt. Der er dog et tilbagevendende problem med headsetttet når man gamer: Lige når man går ind i et spil, får man stadig den mudrede lyd de første fem-ti sekunder. Det skal dertil siges, at det kun er netop som man starter et spil. Der er både testet med og uden Razers software. Det er næsten som om lyden lige skal omstille sig og gøre klar til at komme i gang, hvor dumt det nu end må lyde.

Daglig brug og komfort
Når Razer påstår at det skulle være det mest komfortable headset i verden, tror jeg ikke de er langt fra virkeligheden. Der er tænkt meget på gameren og det mærker man når man sidder fem timer i streg og spiller. De har formået at holde vægten godt nede uden at headsettet på nogen måde føles som noget billigt bras. Reelt føles det ganske robust og som værende af god kvalitet, når man har det i hænderne. Komfort på såvel ørekopper som bøjle er tilmed i top - det er et dejligt headset at have på i længere tid. Det trykker ikke på ørerne eller skærer hvor ørekoppernes kant møder huden.

Den eneste ulempe jeg har oplevet er, at sveden altså begynder at løbe en smule, når det bliver rigtigt varmt. Men det tror jeg samtidig de fleste vil opleve med alle headset, når vi taler rigtig sommervarmt. På komforten synes jeg dog Razer Kraken Pro klarer sig vældig godt.


Konklusionen er klar på næste side.

Bwana
 
Superbruger
Tilføjet:
15-11-2013 11:26:33
Svar/Indlæg:
132/3
Man kan ikke fremstille et headset der både kan klare musik og games til den pris.

Musik stiller store krav til headsettet og kun de allerfærreste kan leve op til de krav.

Skal man have et headset der kan klare det hele skal man til lommerne - til gengæld får man så også et headset der gengiver lyden i ens spil i en sublim kvalitet og som er en nydelse når man lytter til musik.

Efter at have igennem i årrække at have prøvet et utal af forskellige headset tog jeg sidste år konsekvensen og investerede i et par Sennheiser og det har jeg ikke fortrudt et sekund.

Jeg kan have dem på i timevis og ofte glemmer jeg at jeg har dem på og uanset om jeg gamer - ser film eller lytter til musik så er lyden altid i top.

Kvalitet koster og det er spild af penge med alle de plastik headset der er ulidelige at høre på i længden.



neemos
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
15-11-2013 12:10:35
Svar/Indlæg:
1129/307
jojo det er vi helt enige om, men det her var helt forfærdeligt og det er bare ikke iorden efter de standarder vi har idag.

Og nej jeg mener selvfølgelig ikke de skal kunne spille lige så godt som et par sennheiser, men at kunne klare musik uden at lyde som om det bliver kvalt skal et headset kunne klare.


Doolylol
 
Bruger
Tilføjet:
16-11-2013 10:02:47
Svar/Indlæg:
1/0
Jeg forstår ikke, hvordan du kan sige lyden er forfærdelig til musik? Men jeg er heller ikke den ultimative musik-nørd, så jeg vurderer givetvis ikke ud fra samme standarder som dig 🤣

Jo jo, de høje toner er da lidt vage - men bassen og mellemtonerne er da fine. Det er et udpræget gaming-headset, så det er klart, at de lyse toner ikke imponerer.


Bwana
 
Superbruger
Tilføjet:
16-11-2013 10:19:45
Svar/Indlæg:
132/3

jojo det er vi helt enige om, men det her var helt forfærdeligt og det er bare ikke iorden efter de standarder vi har idag.

Og nej jeg mener selvfølgelig ikke de skal kunne spille lige så godt som et par sennheiser, men at kunne klare musik uden at lyde som om det bliver kvalt skal et headset kunne klare.

neemos skrev d. 15-11-2013 12:10:35



Måske skulle folk overveje om ikke også at deres headset har samme kvalitet som deres skærm - skærm/mus/keyboard og så headsettet er jo de enheder vi benytter når vi er i kontakt med vores PC og der er i mine øjne ingen grund til at spare på her - for hvad er fidusen med at have et super grafikkort og verdens bedste processor og så bruge et gammelt hakkebrændt og et par plastik lyttebøffer?



#3

Hvis han mener de stinker skal han sgu skrive de stinker ;)

Seriøst - så er der nogen mennesker der ikke ligefrem er udstyret med verdens bedste hørelse når det kommer til musik og de skruer op for anlægget langt over grænsen til forvrængelse og hopper lystigt rundt i den saglige tro at de lytter til musik.

Der findes dog en kur som hjælper på nogen af dem - lån dem et super headset eller høretelefoner et par dage og giv dem så deres plastikcrap tilbage 🤣


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Bwana d. 16-11-2013 10:30:13.


neemos
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
16-11-2013 11:11:51
Svar/Indlæg:
1129/307
#3
Det er absolut ikke den oplevelse jeg har haft med det headset. Den lyd jeg havde når jeg havde musik på var ikke god, og slet ikke i nærheden af hvad du skriver.

Jeg tager selvfølgelig hensyn når det er et headset decideret til gameren, men ja, jeg skal også være ærlig så i brugere ikke føler jer fejl vejledt når i læser en anmeldelse 🙂


H4rdstyler
 
Overclocker
Tilføjet:
19-11-2013 11:50:19
Svar/Indlæg:
18/6
Grunden til at man kan kritisere dens musikalske ydelse så slemt, er at anstændige hovedtelefoner til musik giver dig lige så god lyd i spil som gaming headsets. Det er bevist.
Ergo, er det bedre at anskaffe sig goe hovedtelefoner og en seperat mikrofon!


Bwana
 
Superbruger
Tilføjet:
19-11-2013 12:23:20
Svar/Indlæg:
132/3

Grunden til at man kan kritisere dens musikalske ydelse så slemt, er at anstændige hovedtelefoner til musik giver dig lige så god lyd i spil som gaming headsets. Det er bevist.
Ergo, er det bedre at anskaffe sig goe hovedtelefoner og en seperat mikrofon!

H4rdstyler skrev d. 19-11-2013 11:50:19


Hvorfor dog det når man kan få kvalitets headset?