Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: LlamaAgenten
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2599,00
Produkt udlånt af: Huawei
DK distributør: Huawei

Software

 

Ascend P2 er udstyret med en stærkt modificeret Android 4.1.2, der med deres egen grafiske brugerflade, kaldet EmotionUI, ændret en del. Den største og mest iøjnefaldende ændring er fjernelse af app-draweren. Dermed er alle apps placeret på hjemmeskærmene. 
 
   
 
Det er tydeligt at Huawei har kastet nogle lange intense blikke på Apple, og virkelig ladet sig inspirere af de tidligere udgaver af iOS.
Ganske givet, så er EmotionUI uden tvivl meget anderledes end den gængse Android udformning; men det fungerer rigtig godt, og føltes ikke (for undertegnede) generende eller som en hæmsko. Generelt opleves EmotionUI hurtigt og flydende, og yderst vellykket. 
 
 
Med telefonen følger en masse temaer, der ændrer på alt fra logoer til låseskærme. 
 
 
 
Alt følger den samme røde tråd i EmotionUI, med det sølv/blå tema. HUAWEI har valgt at lave to menuer for Indstillinger, hvor Generelt er med de mest anvendte funktioner. 
 
 
Låseskærmen kan også ændres via de medfølgende temaer. 
 
 
Tastaturet er en kende mystisk, bl.a. kunne jeg skrive en SMS med dansk tastaturlayout, hvorefter den automatisk skiftede til engelsk layout i browseren. Lidt mystisk, men heldigvis er der en genvejsknap til hurtigt skift. Derudover er der ingen mulighed for at skrive mellemrum når browserens omni bar benyttes - det er træls!
 
 
Browseren opleves som hurtig, og teksten tilpasses perfekt til skærmbredden ved dobbelt tryk på skærmen. Men:
 
 
Når man så zoomer ud, så er teksten stadig formateret til skærmvidden. 
 
 
Der er ingen incognito funktion. 
 
 
 
Desværre er der også nogle problemer med browseren. Den oplevedes til tider en kende ustabil. Det skete adskillige gange under testen, at browseren crashede helt uventet. Derudover har HUAWEI valgt at tilføje en mystisk scroll acceleration, hvilket betyder at siden man scroller igennem scroller hurtigere end fingeren. Dét føles mystisk. 
 
 
 
 
Kameraappen tillader brugeren selv at indstille ISO, hvidbalance, farvemætning, eksponering og understøtter også optagelse i HDR. Der er mulighed for at tage billeder med 5 forskellige indstillinger, Normal, Smart, Handling, Portræt og Landskab. Derudover kan man også selv vælge fokus ved at trykke på skærmen.   
 
 
 
 
Der er også mulighed for at vælge forskellige presets, der ændrer på motivets form, eksponering og farvemætning. 
 
 
På næste side ser vi nærmere på 13MP kameraet, samt de opnåede 4G/LTE hastigheder.