Test: Logitech G7 musen

Styre-enheder d.  08. oktober. 2005, skrevet af B@NG 8 Kommentarer.  Vist: 21806 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.bbec.dk
Produktet distribueres i DK af: http://www.gss.dk/
Link til producentens website: http://www.Logitech.dk

Specifikationer


Det er ikke bare en mus med nyt design der er kommet fra Logitech denne gang. Specifikationerne og mulighederne er langt større end tidligere med G7 musen. Musen er bygget op på laser teknologien som blev introduceret med MX1000, den har en opløsning på 2000dpi som kan justeres op og ned via knapper på musen. Der er mange muligheder, og lad os lige stille det op på en overskuelig måde:

  • Opløsning på 2000dpi
  • Trådløs hastighed på 2,4GHz
  • Maksimal acceleration: 20 G
  • Maksimal hastighed: 114-165 cm/sekundet
  • Usb-dataformat: 16 bit/akse
  • Usb-rapporteringshastighed: 500hz
  • Dvaletilstand: deaktiveret
  • 5 programmerbare knappe
  • Tilt-wheel med yderligere knapper

    Flere specifikationer kan læses her: http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/DK/DA,CRID=2135,CONTENTID=10716

    Opløsningen på 2000dpi er en nødvendighed i dag hvis man vil være med fremme. Razer Copperhead kom også med denne opløsning for kort tid siden. Logitech henvender sig til gamer-markedet med denne mus, hvilket som regel giver store problemer når ledningen mangler. Mange mener at hastigheden (responstiden) aldrig vil være den samme via trådløs teknologi. Det er dog ikke tilfældet mere, og allerede med MX1000 skulle dette problem være løst. Musen her udnytter den fulde hastighed af USB og reagerer lynhurtigt, og kan man mærke forskel på en mus med ledning og denne trådløse kan det vist kun være i sit eget forbehold for den trådløse teknologi!
    Musen benytter 2,4GHz teknologi, og der burde ikke være chance for at den konflikter med andre mus. Skulle det ske vil musen automatisk hurtigt finde sin helt egen fri kanal at benytte fremover.
    En af de andre ting som er værd at bemærke er at dvale-tilstanden er deaktiveret, eller næsten da. Tidligere mus gik i dvale efter ca. 10-12 sekunder, og det generede mange gamere, da musen så skal "vågne" igen når man bevæger den. Denne mus går først i dvale efter et helt minut når man bruger gaming-mode!
    Så har vi vist fået på plads at musen efter sigende skulle kunne være den nye trådløse gaming-mus.






    Batteri


    Gaming og batterier er ofte noget som ikke hænger sammen, for hvem gider rende tør for strøm midt i et spil? Logitech har også været kreative på dette punkt.
    Der følger en ladestation med i pakken, og den er forbundet til USB porten i computeren. Det vil sige at man bruger strømmen fra USB til at oplade batteriet.
    Man kan så hele tiden have et batteri i opladeren og et i musen, og dermed har man altid et opladet batteri når det ene går dødt. Skulle man være så uheldig at have glemt at smide et i opladeren når man nu sidder til LAN, så er der faktisk også råd for det. Logitech har lavet en funktion der gør at man kan sætte sit batteri i laderen, trykke på en Boost knap, og så lukker systemet for samtlige USB porte i computeren og giver al strøm til den USB port hvor laderen er sat til. Så vil opladningen gå op til 9 gange hurtigere. Virkelig en smart detalje som nok skal blive brugt af mange når det brænder på.
    Det skal nævnes at når man skifter batteri, virker musen med det samme igen. Der er ikke noget med connect knapper eller lign, den kører med det samme. Der er en "eject" knap på mus og på opladeren, så man kan skifte batteriet på noget der ligner 4-5 sekunder! Et batteri holder i ca. 2-3 dage ved normal gaming.



    Man kan se batteri status på den indikator som sidder på musen. Der er fire leds der lyser alt afhængig af hvor meget strøm der er på den.



    Via den medfølgende software kan man selv styre om man vil advares ved lavt batteri niveau, og ikke mindst hvornår man vil advares.
    Man kan altså selv bestemme om advarslen skal komme ved 5% eller 30% resterende strøm.

  • rubel
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    10-10-2005 10:22:57
    Svar/Indlæg:
    3/1
    Bare en lille smule bittert til lige at tage den gode smag af en ellers god anmeldelse :P, PTFE er det kemiske navn for hvad vi til dagligt kalder Teflon. Så (u)Logitech må vel mene at de har sat Teflon sutter på deres nye lille...
    R



    B@NG
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    10-10-2005 11:44:11
    Svar/Indlæg:
    3640/1231
    Ja, det er fuldstændigt magen til de fødder man kan købe som f.eks Hiperglidez osv :)

    Forskellen er egentlig bare at de her nu sidder fast på musen, hvilket ofte kan være problemet med dem man selv klistrer på. Det er i hvert fald mine erfaringer med dem...

    Anyway - det virker i hvert fald :e



    FunteX
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    12-10-2005 12:09:28
    Svar/Indlæg:
    3/0
    Tjaaaaa det er ivertfald en feed dims !



    mikael999
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    12-10-2005 17:17:40
    Svar/Indlæg:
    1445/231
    hvad er forsklellen på G5 og G7 ??



    DiRtBaG
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    12-10-2005 23:39:02
    Svar/Indlæg:
    99/16
    Quote....det eneste jeg kunne ønske mig var en G7 mus med MX1000 design. Men mange er nok uenige.

    100% enig, hvis G7 havde været nærmere mx1000 med udseenet og havde haft en knap til tommelfingeren, havde jeg købt den med det samme...




    B@NG
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    13-10-2005 15:28:30
    Svar/Indlæg:
    3640/1231
    #4 > Forskellen er at G5 er med ledning og har en mere ru' overflade. G7 er trådløs med to batterier og har en blank overflade :)
    Og så prisen ;)

    #5 > Jeg kunne ikke være mere enig ;)
    Havde det været tilfældet, og den havde kostet 100,- mindre, så havde den scoret absolut top-points her!



    Ykezha
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    13-11-2005 23:31:27
    Svar/Indlæg:
    1/0
    ved ikke hvor mange der har købt den mus som har samme problem som mig

    jeg købte min den 6 oktober fordi jeg læste den skulle være rigtig rigtig god til spil og jeg manglede noget til at erstatte min gamle halv slidte intelli mouse men allerede da jeg satte batteriet i musen første gang havde den en ide med at tænde og slukke tænkte hmm hvad har den nu gang i, ville så prøve at spille med den og vil sige den er ulta præcis og rigtig rigtig god at holde på men hvis du løfter den og sætter den ned igen hurtigt og så booter den og man får standard instillingerne frem på dem igen og det er jo ikke lige det man kan bruge i sine spil



    VZB
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    07-09-2009 21:17:20
    Svar/Indlæg:
    1/0
    Jeg er nu på min anden G7 mus. Den første begyndte at lave dobblet-klik når jeg trykkede på venstre museknap, jeg tænkte at den nok var slidt ned (det begyndte efter et års tid med mange timers daglig brug) og købte en ny. Den anden er nu begyndt at holde pauser på 5-20 sekunders varighed. Det sker i perioder nogle gange om dagen og med 5-10 minutters mellemrum og bliver desværre oftere og oftere.

    Jeg har søgt på nettet og fået bekræftet at det ikke kun er mine G7 mus som har fejlene men at fejlene tilsyneladende er udbredte.

    Konklusion: Suveræn mus når den virker, men åbenbart dårlig kvalitet.