Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: tatoo1956
Oversættelse: tatoo1956

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3296,00
Produkt udlånt af: Synology
DK distributør: Synology

Software:

Synology benytter deres software - "Disk Station Manager" på alle deres NAS-enheder. Det er en genial software med alle de hjælpefunktioner, som du kan drømme om. Softwaren imponerer mig, selv efter mange andre test af forskellige mærker netværksharddiske. Den er intuitivt opbygget og lige til at gå til - uden finurligheder eller krøllet sprogbrug. Jeg vil påstå at langt de fleste kan sætte sådan en NAS op, selv uden indgående kendskab til sådanne operationer. En af de mest fornemme funktioner er, at denne NAS uden besvær kan benyttes på Mac- og Linux-platformene. Jeg vil gerne understrege at hjælpefunktionen er formidabel med Synologys NAS'er.

En af de nye muligheder med Synology DS-414 er, at softwaren kan håndtere skift af en harddisk, mens NAS'en er i brug. En dejlig detalje, som man ikke benytter hver dag, men trods alt en dejlig mulighed at have.

En nævneværdig ting er at manualen er utrolig udførlig og meget let at læse og forstå. Alt er enkelt forklaret og hjælper med mange af de spørgsmål, som en nybegynder i NAS-verdenen vil stå foran. Har du lyst til at undersøge brugerfladen før du køber en Synology, er her et link til selvstudium og afprøvning af DSM: http://www.synology.com/support/tutorials.php


Her er et skærmbillede af hvad der møder dig på NAS'en:


Det første, som man bør gennemgå som nybegynder, er DSM-kvikstarten som ses midt på skærmbilledet. Den viser dig brugerfladen og mulighederne i softwaren og meget mere.

Ud fra denne nedenstående menu kan du gøre hvad du ønsker. Når du har oprettet det du vil, er det i kontrolpanelet at alt foregår. Kontrolpanelet er dejlig overskueligt og viser de muligheder, som denne NAS tilbyder.


Den seneste DSM-opgradering indeholder både en resource-overvågning samt en helt ny brugerflade, der er væsentlig pænere at se på. Alle menupunkterne er tydelige og illustrerer klart, hvad de er til for. På nedenstående billede er en oversigt over mulighederne. Disse programmer er installeret på min NAS:


Herunder er illustreret blot en lille del af de programmer, som du kan vælge at installere. De installeres ganske simpelt ved at downloade dem direkte til din Disk Station gennem menuerne her:


Endelig er der mulighed for en masse tredjepartsprogrammer oven i, og NAS'en er åben for eventuelle programmeringssprog. Der er fx phpMyAdmin, ekstra streaming-programmer som Logitech media-server, backup programmer, mail-station med videre. Mulighederne er uendelige i Synologys NAS-servere. Det vil kræve meget lang tid at remse alle muligheder op, men går du med et lille ønske i maven om en NAS, er her en formidabel mulighed for en god investering.


Lad os så komme til testen på næste side:

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
07-11-2013 19:38:09
Svar/Indlæg:
4295/306
Fed maskine. Har stadig min 411'er som har kørt 24/7 i flere år og det er det bedste og vigtigste computerkøb jeg har gjort... måske nogensinde. Fantastisk funktionalitet og OS'et er virkelig lækkert! 🙂


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
07-11-2013 20:01:04
Svar/Indlæg:
1630/101
Ja, det var også en fornøjelse at teste denne NAS 😀


MisterNiceHands!
 
Overclocker
Tilføjet:
07-11-2013 20:13:35
Svar/Indlæg:
103/1
Jeg hentede den igår inkl 4x4TB RED - mums det er lækker HW.
Nu skal den gamle DS408 bare sælges :)


M.Thomsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-11-2013 20:14:05
Svar/Indlæg:
4112/52
Kan godt være mig der er lidt pernippen, men måden teksten under RAID 0 står, forstår jeg det som om at hvilken som helst 2 diske i RAID 0 = de to diskes kapacitet.
Dette er jo ikke korrekt. Det skal være to diske med lige stor kapacitet, for det er total lagerkapacitet, og ellers bliver resultatet 2*den mindste disk's kapacitet (eller hvor mange diske det nu er man sætter sammen i RAID 0).


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
07-11-2013 21:17:09
Svar/Indlæg:
1630/101
#4 - det er korrekt hvad du skriver 🙂