Produktet er venligst udlånt af: http://www.shuttle.com
Produktet distribueres i DK af: http://www.inter-data.dk
Link til producentens website: http://www.shuttle.com
Layout
Chipset Som sagt er SD31P baseret på Intel's i945G Express chipset. Herunder et Principdiagram.
I Shuttles udgave er Intel's High Definition Audio erstattet af et Sound Blaster Live 24bit, hvilket man vel dårligt kan være utilfreds med, uden at have hørt Intel's lydchip i øvrigt. Vi ser også at systemet er forberedt til DualCore Pentium4 processorer. Der er understøttelse for SATA II i diverse Raid opsæt og der er også blevet plads til to PCIe porte, en x16 og en x1 hvis man har behov for yderligere udvidelser.
Som vi kan se af skemaet er 945G chipsettet med helt fremme når vi snakker udvikling og nye features. Og som nævnt er der en PCIe port til et grafikkort, men hvis ens krav til samme ikke er så voldsomme så er der onboard Intel Extreme Graphics med op til 128MB delt hukommelse. Rigeligt til kontoropgaver og mindre spil.
Du kan læse mere om Intel i945G Express
HER
Design SD31P er som P'et fortæller installeret i et af Shuttles lækre 5. generations kabinetter. Det er lavet af aluminium og har en halvmat sort finish. Fronten er inddelt i 5 zoner, der er malet grå-metallic. Den øverste Zone skjuler en 8i1 kortlæser, efter den kommer klappen der skjuler det optiske drev, så kommer floppydrevet og det store felt, der huser tænd/sluk og reset knappen.
Fronten er helt glat. Det er bare mig der ikke har fjernet beskyttelsesfilmen før jeg skød billedet.
Nederst sidder to styk USB udgange, Line Out og microfon og en Firewire port.
Så piller vi coveret af så vi kan se hvad der ligger under kølerhjelmen.
Her er et sideskud af kabinettet uden cover. Den store blæser trækker luft ud af kassen, delvist gennem køletunnellen til CPU.
Her ser vi den anden side og et close-up af køletunnellen. Der er natuligvis lufthuller i coveret, der lader luften passere. Som vi kan se er nordbroen passivt kølet med en stor aluprofil. Det er fint nok til almindligt brug, men hvis man påtænker at overclocke systemet vil jeg nok overveje at montere en lille blæser på den da den bliver temmelig varm.
Vi skal da lige have et nærmere kig på den CPU køler.
Fire styks heatpipes monteret i en kobberplade og ført op i en række alufinner, bliver kølet ned af to styks blæsere. Den store 80mm vi så på før og en 60mm indvendigt. Hele herligheden bliver solidt spændt fast til rammen med fire store skruer. Selve monteringen er nem at håndtere og jeg havde ingen problemer med at skille eller samle noget.
Set oppefra ser vi til venstre tydeligt den køletunnel der omslutter CPU og MosFets. Til højre sidder den kraftige 350watt PSU med to styk 12 rails med hver 17A til rådighed. Til trods for disse specs. kører PSU'en dejligt støjsvagt.
Selvom dette 5. generations kabinet er godt gennemprøvet er der alligevel blevet produktudviklet lidt. Det gælder monteringen af drevene i drevbåsen. På tidligere testede P modeller foregik monteringen af en harddisk ved at den blev klemt ned i et par spikes og holdt på plads af to afstandsstykker. I denne model har man lavet det så alle drev kan monteres med to plastikskinner uanset type.
På billedet kan man se mit DVD drev og IDE harddisk med skinner monteret. Her vist trukket lidt ud af båsen. Læg også mærke til at monteringen foregår forfra. Det fungerer rigtig godt og det tager således kun to minutter at få drevene installeret. Der er plads til to styk SATA drev i toppen af kabinettet - ligeledes monteret på skinner - og alle kabler er trukket. Lækkert lækkert.
Vi skal lige have bagsiden med også.
Der er blevet plads til 8 kanals lyd med både Coax udgang og optisk ind/ud. Og en SATA port ?
Jeps - et styk SATA port til hot-plug harddiske. Øverst til venstre kan vi lige skimte en Clear CMOS knap. Rart nok hvis man "kommer til" at overclocke lidt rigeligt så ikke man skal til at adskille hele systemet.