Test: Shuttle SD31P

Barebones d.  12. november. 2005, skrevet af Polarfar 1 Kommentarer.  Vist: 15961 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: ..
Produktet distribueres i DK af: ..
Link til producentens website: ..

BIOS og XPC tools



BIOS

Så skal vi have lidt strøm på systemet og en tur ind i BIOS for at se hvilke muligheder vi har fået for opsætning og tweaks. Standard Phoenix BIOS setup hvad angår drev og porte. Vi har mulighed for at tildele on-board grafikken op til 128MB af hukommelsen. Så skulle der være til de fleste kontoropgaver som jeg lige kan komme i tanke om.



Resten af de, for os, interessante indstillinger, ligger under Frequency/Voltage Control menuen.



Der er mulighed for at ændre på spændingen til både CPU, ram og Chipsettet.



I vanlig stil er det ikke ekstreme spændinger vi kan hente i BIOS, men det ser nu ganske fornuftigt ud. De 2,1 volt på DDR2 modulerne er ikke det laveste vi har set. Vi skal også huske at i et microskopisk kabinet som Shuttles er varme noget vi helst ikke skal have for meget af, så det er nok mest derfor at Shuttles ingeniører holder lidt igen.

Ram kan vi også stille på.



En af de nye features på 945 chipsettene er understøttelse af DDR667. Det skulle give lidt ekstra båndbredde på hukommelsen, et punkt hvor Intel halter lidt efter AMD der har indbygget memorycontroller i CPU'erne.





XPC tools

På Shuttles hjemmeside kan man hente en lille windows utility til systemovervågning og overclocking, XPC tools. Programmet virker dog kun på de nyeste modeller af barebones, men det opdateres jævnligt med både nye og ældre modeller, så har du en barebone kan det være en god ide at holde lidt øje med udviklingen. SD31P er på listen over understøttede modeller, så jeg måtte da lige se hvordan programmet fungerer. Her er et par screenshots.



Hvis man er til overclocking fra windows, så er der rig mulighed for at få styret sine lyster.
Programmet fungerer rigtig godt, og der er fuld kontrol over alle spændinger og FSB. Desværre så er multiplieren låst på vores CPU.



Programmet har også en funktion hvor der kun vises et selvvalgt udvalg af målinger, lidt a la Motherboard Monitor.
Fremragende lille utility som jeg har savnet på et par af de tidligere Shuttle modeller, og som kan anbefales hvis man har et eksemplar der er understøttet.

Prinsvalium
 
Superbruger
Tilføjet:
15-01-2006 11:57:54
Svar/Indlæg:
461/64
Hvorfor tester man en barebone der er klar til dual core, med en 650 cpu????