Test: Dell 27" Touch Monitor (P2714T)

Skærme d.  23. januar. 2014, skrevet af neemos 5 Kommentarer.  Vist: 14239 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3927,00
Produkt udlånt af: Dell
DK distributør: Dell

Test

 



Så er vi kommet til testen af P2714T som er foregået på min egen PC hvor skærmen er sat til med et HDMI kabel.

Der er ingen tvivl om at Dell har gjort rigtigt meget for at denne skærm skal skille sig ud rent designmæssigt, men samtidigt være funktionel. Vippe funktionen som bruges ved at trykke på toppen af skærmen er også smart fundet på og virker rigtigt godt. Jeg synes de har klaret sig godt ved første øjekast, men da jeg kom lidt nærmere igennem test forløbet, fandt jeg et par små problemer:

 

  1. Foden på skærmen, flot er den. Den kan desværre være lige så ustabil som den er flot, hvis man skal indstille skærmen til normalt brug. Her menes selvfølgelig til mus og tastatur, hvor man gerne vil have skærmen til at stå så lodret som muligt. Foden justeres via små modstande, men hvis man indstiller den til at stå så lodret som muligt, risikerer man at den simpelthen tilter forover, hvis man f.eks. rammer sit skrivebord med benet.
  2. Den måde de har omringet stikkene på bagsiden, hvor foden går op og ind i skærmen, det fungerer simpelthen virkelig dårligt. Det gør at når man sætter stik i, så rammer de halvt på rammen og der er derfor et konstant tryk i en skæv retning.
  3. Højde justering på skærmen, ja der er ingen. Så en ergonomisk sidde stilling kan du glemme alt om. Den kan selvfølgelig lægges ned til 60 grader og derved fungerer den kanon som touch skærm, men i min optik burde den kunne bruges til begge dele.

 

Gaming
Denne skærm er bygget til windows 8, og Dell sælger den også som en kontor skærm. Jeg har dog alligevel testet forskellige spil på den, både spil med mus og tastatur men også touch spil. Så jeg løber lige de forskellige oplevelser igennem så i kan få en ide om hvordan skærmen reagerer og opfører sig.

Fps gaming
Allerede inden jeg var inde i spillet oplevede jeg at skærmen som langsom. Den står til at have en 8 ms respons tid, men selve måde skærmen opfører sig på føles virkelig langsom. Da jeg så endelig er inde og spille, denne gang Battlefield 3, så oplever jeg en del trailing/ghosting på skærmen. Jeg vil ikke sige at man ikke kan spille fps på skærmen, men hvis man er bare lidt kræsen, så vil det ikke være acceptabelt.
Når jeg drejer hurtigt eller der kommer noget flyvende forbi hurtigt, så er det tydeligt at skærmen ikke kan følge med. Selve oplevelsen af de 8 ms respons tid er heller ikke på den gode side, jeg oplever at blive dræbt en del flere gange end jeg normalt bliver. Da jeg har testet denne skærm over længere tid kan jeg også med sikkerhed sige at det ikke er fordi jeg har en dårlig dag.

Almindelig / Touch gaming
Med almindelig gaming tænker jeg på spil som ikke går hurtigt, da det er klart skærmen ikke kan følge med. Og i denne kategori klarer den sig noget bedre, ikke lige så meget trailing/ghosting men stadig nok til at det generer mig. Jeg vil dig sige at touch gamingen giver et meget sjovt element til gaming afdelingen, og tror specielt for den yngre gruppe ville det være et kæmpe hit. Så er spørgsmålet bare om man mener de skal sidde på en skærm af denne kaliber. Jeg oplevede selv at gå op i et fiske spil med liv og sjæl da jeg styrede det med touch, der blev fanget store aborrer og kæmpet for hver en fisk, rigtig sjovt.

Dagligt brug / Komfort
I det daglige har jeg oplevet skærmen som rigtigt god, med klare farver og god kontrast. Der kan være en smule ghosting når man flytter rundt på vinduer, men det er ikke noget man ikke kan leve med. Når det gælder touch til det daglige arbejde i Windows 8, så åbner denne skærm op for sine skjulte goder. Nuvel jeg ved at Windows 8 er udskældt og jeg bruger det heller ikke selv, men sammen med denne skærm var det både sjovt, hurtigt og nemt at lære og bruge windows 8.

Når det gælder om at vise ting frem på skærmen, så klarer den sig rigtigt godt, og betragtningsvinklen er super bred, det er lige før man kan stå ved siden hinanden og stadig se hvad der foregår på skærmen. Jeg kan virkelig godt se hvor man kan få brug for en 27", når man lige tænker sig til at være i et kontor miljø og skulle vise noget frem for et par kollegaer. Der kommer den lave opløsning faktisk skærmen til gode, da det er muligt for alle at se hvad der foregår på skærmen, samtidigt med at man hurtigt kan svipe til næste skærmbillede.

Når vi kigger på komforten, så er der to muligheder med denne skærm når man skal bruge touch. Du kan have den stående op som en normal skærm. Gør man dette ender man med at blive meget meget træt i armene og i løbet af kort tid er man nød til at gå tilbage til mus og tastatur. Men ligger man derimod skærmen ned i 60 grader som man kan med P2714T, så går det hele meget nemmere. De har blandt andet lavet så man kan bruge 10 punkter på skærmen samtidigt. Det er gjort fordi du kan få et tastatur frem på skærmen, så du lige pludselig kan skrive på skærmen uden de problemer med at blive træt i armene, fiks lille detalje. At ligge skærmen ned gør også at du kan få folk til at stå rundt om skærmen og du kan tegne eller vise hvad du mener mens de er tilstede. De fleste ting jeg har testet fungerer overraskende godt når skærmen ligger ned og man får nogen muligheder som man ikke ville have med en normal skærm.

Det tekniske hjørne
Jeg har også kigget på lidt af det tekniske, her er der brugt flatpanels.dk monitor test.


Vi starter med testen der viser skærmens evner til vise tætliggende gråtoner, som starter helt i sort og ender helt i hvidt. Det man skal holde øje med, er hvordan den klarer nuanceringen. Altså om der er nogen store hop. Som man kan se på ovenstående billede så følger skærmen ganske fint med.



Her ser vi den samme test som ovenstående, denne gang bare med rød farve. Og som det ses på billedet så klarer skærmen sig ganske fint.


 

På denne test måles trailing/ghosting hvilket gøres ved at den sorte kasse løber på tværs af skærmen ned igennem de forskellige farver. Den har desværre en del ghosting, men det er jo så også en skærm til kontoret, så det er ikke noget man mærker i det daglige arbejde.


 

Sidste test viser hvordan skærmen håndterer skrift i forskellige størrelser og farver og på forskellige farvet baggrunde. Skærmen klarer sig nogenlunde, men har lidt problemer når det er helt småt og skrevet med fed skrift. Men igen, dette er en skærm til kontoreret så tvivler på at det bliver et problem.

 

På næste side kommer konklusionen.

Kasseren
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-01-2014 07:00:05
Svar/Indlæg:
1814/48
Spørgsmålet er om touch teknologien, hvor det kræves at skærmen rent faktisk berøres, hører hjemme sammen med en PC.

Der er trods alt løsninger der giver samme funktionalitet, men ikke kræver at skærmen røres. Eksempelvis Leap Motion, der fungerer med den skærm du ønsker og kan bestilles direkte til postkassen for under 730 kroner. Derfor er der ikke behov for at gå på kompromis med skærmen eller leve med at fingeren skal røre for at der sker noget.

De eneste problemer jeg havde med min Leap Motion controller, trods mit sløve system, var at der en måned efter lancering kun var en begrænset mængde apps og ikke så meget at bruge funktionaliteten til i Windows 7. Den var heller ikke glad for lys, men den burde være brugbar i et normalt kontormiljø.

Det kunne være at man skulle pakke den op igen og se om Leap Motion og de mange App udviklere har fået skabt noget nyt der gør min controller mere brugbar end den var.. 🙂


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Kasseren d. 23-01-2014 07:00:52.


teknikeren09
 
Overclocker
Tilføjet:
23-01-2014 08:47:04
Svar/Indlæg:
184/39
spændende.. mon den kan sælges? :D


Ferns
 
Korrekturlæser
Tilføjet:
23-01-2014 09:42:12
Svar/Indlæg:
1442/81
#0 Den har garanteret ved sjov at lege med den skærm. Tak for anmeldelsen.

#1 Jeg sad netop i går og overvejede at bestille en Leap til MIDI-brug, så hvis du vil pakke den ud og give en mindre anmeldelse ville det være superfedt!

Hvis du bestemmer dig for den ikke er noget for dig, så aftager jeg den dog gerne for en fair pris.


Kasseren
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-01-2014 20:58:07
Svar/Indlæg:
1814/48
@Ferns Hvis jeg skal være helt ærlig så er Leap Motion en meget blandet fornøjelse.

Når man starter op og kører Leap Motions app Orientation bliver man hurtigt imponeret over det forholdsvist store arbejdsområde og hvor godt den fanger ens bevægelser og alle de individuelle fingre. Man vænner sig også relativt hurtigt til den nye interaktionsform, når man har fundet en god plads til controlleren.


Med hensyn til Apps kan jeg personligt godt lide den app der hedder Touchless for Windows, som giver muligheden for at lave alle de ting man vil kunne med en touch skærm, bare uden at skulle afsætte fedtede fingre. Både valg, Zoom, Scroll og tegne.

En app som Freeform, der tillader en at lege med materialer næsten som de var modelervoks er i mine øjne også interessant. Ikke mindst fordi programmet kan sende ens kreationer til 3D printerfirmaet Sculpteo, hvor man kan bestille sine kreationer og dele designet med andre.

Desværre er der også en del apps hvor man bliver frustreret over at der ikke er en standard for hvordan interaktionen med en app skal foregå. Eksempelvis har jeg oplevet tre forskellige måder at aktivere en knap. Der er marker og træk ned, der er marker og tryk fremad og endelig er der marker og hold fingeren stille i en periode. Et par af de apps jeg har prøvet har også manglet en del på kvalitetsfronten.

Jeg har ikke leget med MIDI programmerne, så jeg kan ikke vurdere hvor godt de udnytter mulighederne. Men du kan måske få en ide på app siden https://airspace.leapmotion.co... hvor mange apps har videoer af brugen.


skaterpete
 
Superbruger
Tilføjet:
12-02-2014 00:21:00
Svar/Indlæg:
124/8
satme fedeste skærm længe