Test: Gigabyte G1.Sniper Z87 bundkort

Bundkort, Intel d.  27. januar. 2014, skrevet af freak_master 1 Kommentarer.  Vist: 13067 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1096,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

Bundkortet har fået de grønne farver som vi kender fra G1. Sniper serien fra Gigabyte. Det er blevet en smule smallere end normale ATX bundkort, hvilket giver lidt mere plads til kabler i kabinettet.

 

Bundkortet er ikke lavet til noget vildt overclock, hvorfor Gigabyte ikke har gjort noget ud af at gøre det nemt at isolere omkring soklen. Køleren til strømforsyningen er heller ikke ret store, hvilket gør det meget nemt at installere en stor CPU køler.

 

Oppe i højre hjørne ser vi en tænd/sluk knap, genstart knap, CMOS reset knap og et LED display der fortæller hvad der sker under opstart, hvis der skulle ske en fejl.

 

Bundkortet har ikke nogen ekstra SATA controller, hvilket betyder at der kun er gjort brug af de indbygge SATA 6Gb/s i chipsettet. Det betyder 6 porte med understøttelse for RAID 0, 1, 5 og 10.

 

Gigabyte har valgt kun at lave mulighed for 2-vejs SLi/CrossFire. Jeg synes heller ikke at PCIe x4 hastighed er nok, hvilket er det eneste man kan få igennem Z87 chipsettet. Gigabyte har også valgt at sætte en PCIe x1 port over PCIe x16 porten, så selvom at bundkortet har 2 grafikkort monteret er der stadig plads til et udvidelseskort.

 

Lydkortet er isoleret fra resten af bundkortet via den grønne streg der også lyser op i grøn farve. Det er muligt at udskifte OP forstærkeren hvis ikke at man kan lide lyden fra den der originalt er monteret i bundkortet. De to kontakter der ses på billedet er til at indstille Gain Boost. Under Sound Core3D skjoldet sidder en Quad-Core audio processor fra Creative der leverer hardware accelerationen.

 

Det var ikke svært at tage køleren af bundkortet her, de er nemlig klipset på med undtagelse af køleren til chipsettet, der er sat på med to skruer.

 

Køleren til strømforsyningen sidder på med klips der er nemme at få af, hvis det skulle blive nødvendigt. Blokkene fylder ikke ret meget, men de gør det de skal, nemlig at holde bundkortets essestielle dele kolde.

 

Bundkortet har i alt 11 faser, 8 af disse går direkte til CPU'en, 2 går til RAM og den sidste til en GPU delen i CPU'en, hvis den bliver brugt. En ganske fornuftig strømforsyning til et bundkort som dette.

 

Her ser vi Killer E2200 NPU'en (Network Proccesing Unit). NPU'en er selvfølgelig en dedikeret processor der kører med en clock hastighed på 400MHz. Denne NPU er klart den hurtigste til at få trafik fra netværket, ind til spillet og ud igen. Der bliver reklameret med lavere ping tider, men det er som oftest ikke her ping tider bliver et problem, det er oftest fra ens router til routeren i den anden ende, hvilket et netkort ikke kan gøre ret meget ved. Der hvor jeg ser denne NPU have en fordel er dens software der kan overvåge og håndtere netværkstrafikken således at man stadig kan download i baggrunden men have de lave ping tider som man er vant til uden at downloade noget.

 

USB porten her levere en meget renere strøm ved hjælp af komponenterne omkring porten. Har man en USB DAC er meningen at den skal sluttes til her, da den renere strøm kan leverer en bedre lyd.

 

Liste over ind- og udgange:

  1. 1 x PS/2 keyboard/mouse port
  2. 1 x coaxial S/PDIF Out connector
  3. 1 x optical S/PDIF Out connector
  4. 1 x DisplayPort
  5. 1 x HDMI port
  6. 4 x USB 3.0/2.0 ports
  7. 3 x USB 2.0/1.1 ports
  8. 1 x RJ-45 port
  9. 5 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out, Rear Speaker Out, Line In/Mic In, Line Out, Headphone/Speaker Out)
Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
27-01-2014 17:19:22
Svar/Indlæg:
1194/156
Ellers fin artikel :)

Jeg kunne dog godt have tænkt mig et billede af den grønne streg på bundkortet, når bundkortet er tændt :)