Test: Asus G750JH-T4070H notebook

Bærbare d.  31. december. 2013, skrevet af Bonghætte 11 Kommentarer.  Vist: 24128 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Bonghætte
Oversættelse: Bonghætte

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 14469,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Test

Inden vi går videre til benchmarks og rå tal vil jeg gerne sige et par ord om computeren og om den medfølgende software på maskinen.

Som en lille note synes jeg godt at man kan tillade sig at gå i lidt små sko, når vi er oppe i denne prisklasse. Der er mange bud på dyre bærbare lavet til spil, hvor hardwaren i princippet kan det samme. Det er de valg producenten træffer, der får et produkt til potentielt at skille sig ud, hvad enten det være på godt eller ondt. Som vi har set tidligere er byggekvaliteten og designet med kølingen fænomenal, så lad os få kigget på det resterende.

 

Første opstart
Dette lille afsnit er helt konkret rettet mod den McAfee-sikkerhedspakke, som er forudinstalleret. Jeg ved ikke hvad der er med præinstalleret software, og man skulle da tro at et betalingsprodukt, som McAfee jo er, ville gavne maskinen eller i det mindste tage hensyn til brugeren af produktet. Men det sløver simpelthen maskinen så meget ned at den i princippet bliver ubrugelig.


 


 

Computeren starter op. McAfee venter lidt med at starte sin real-time scanner, og af en eller anden grund går det bare galt for hele maskineriet. Alting bliver sløvt - selv simpel navigation i Windows. Hardwaren er bestemt meget habil, så jeg ved ikke hvor det er den går galt. Der var absolut ingen data på den mekaniske disk, så det skulle da lige være fordi programmet brugte hele SSD'ens læsekapacitet på at scanne.

Til testens formål har jeg derfor valgt at afinstallere den inkluderede McAfee-sikkerhedspakke, da jeg er overbevist om den ellers ville påvirke testen negativt.

 

Windows 8
Jeg synes det er værd at påpege, at maskinen leveres med Windows 8, men er uden touchskærm. Det er simpelthen bare en kombination, der absolut ikke giver nogen mening. Jeg synes det er et tåbeligt valg af operativsystem og det giver mig en rigtigt dårlig smag i munden at starte det store fede 15.000-kroners-multimediemonster op for at blive mødt af en tam låseskærm, som jeg skal trække væk før jeg må indtaste min kode. Den ensfarvede grænseflade gør heller ikke meget for at vise skærmens potentiale. Når det er sagt, så er det dog en fryd at arbejde med computeren efter man er kommet til selve 'Desktop'-applikationen i styresystemet. Maskinen er nu hurtig og føles i realiteten meget som en hvilken som helst højtydende stationær.

Det er dog enormt subjektivt hvad man synes om denne version af Windows. Microsoft har gratis stillet Windows 8.1 til rådighed, som er en servicepakke der skulle rette en hel del af de fejl og mangler brugere har rapporteret på Windows 8.

 

Hverdagsbrug
Maskinen vejer 4.8 kilo og det kan godt mærkes. Den føles som rigtigt kram og flyver ingen vegne. Tastaturet er behageligt at bruge og har ingen mislyde eller raslen. Det er let at skrive på - selv i de mørke timer - hvilket gør den til en god allrounder. Overfladen til hænderne er dejligt kølig og bliver aldrig ubehagelig, selv når hardwaren virkeligt arbejder.

Når maskinen ikke laver noget siger den stort set intet. Den har en lille halvdyb lyd af vind, men ingen træls blæser der piver. Når den er belastet kan den godt 'puste' lidt, men igen er det altså ikke uudholdeligt. Jeg synes den er rar at have med at gøre ved almindeligt dagligdagsbrug, og jeg tror ikke umiddelbart den ville kunne være til gene for en eventuelt sidemand.

 

Lyd
Som vi så på billedet af undersiden er der en lille basenhed. Det viser sig, at dette er den eneste enhed, der skal sørge for alt der bare minder om bas og mellembas. En lille rille i undersiden af skærmens ramme udgør diskanten og stereo-oplevelsen. Lyden er meget hul og relativt mærkelig. Der er ingen definition eller bredde i lyden overhovedet. Det er altså en ommer. SonicMaster, MaxxAudio og hvad ved jeg, kald det hvad I vil - det virker ikke. Både med og uden 'MaxxAudio' lød det ikke særligt godt. Det bedste jeg kunne gøre for lyden var at sætte en equalizer på i Realteks eget kontrolpanel. Det gav lyden en smule luft, samtidig med at diskanten blev mere levende.

I hovedtelefonsstikket bliver vi lovet en forstærker. Den synes jeg til gengæld også ASUS har leveret. Laptoppen kan spille øredøvende højt, men det er ingenting i forhold til kraften i den forstærker, der eksempelvis sidder i et dedikeret ASUS Xonar DG-lydkort. Bevares. Den inkluderede forstærker kan spille hovedtelefoner op, der er tungere at trække, men det er altså ikke hér man finder den mere raffinerede bas og diskant man normalt forbinder med sådan en forstærker.




 

Det inkluderede MaxxAudio-software er slået til fra fabrikken - altså fra første gang du tænder maskinen. Ligesom i mit review af Razers Surround software, synes jeg det er direkte tåbeligt at gå ind og ændre på lyden ved standardindstillingerne. Vi har her at gøre med et stykke software, der jævner lydniveauet, komprimerer udsvingene i lydstyrken om man vil, men samtidig forsøger at forøge mængden af bas og diskant. Resultatet er, at alt musik lyder rædselsfuldt. Og for hvert bump man forventede bassen skulle give, giver det lydtrykket et dyk nedad fuldstændigt uforventet. Det gav mig propper i ørerne og var rent ud sagt ubehageligt at lytte til. Selv med funktionen deaktiveret synes jeg stadig at kunne ane en mængde kompression, hvor der skulle have været store udsving. Jeg kan ikke sætte en finger på det, men jeg synes ikke lydsiden af G750JH er helt godkendt.

Det kan gå an, men det er bestemt ikke hi-fi. Hvis man formår at slå alt det andet stads fra, er man efterladt med en ganske almindelig Realtek-oplevelse og den er jo i virkeligheden ikke så ringe for den almene bruger. Igen trækker jeg dog lidt i prisskiltet og synes man burde kunne forvente en anelse mere. Foruden hovedtelefons-forstærkeren finder du altså ikke noget her, som en hvilken som helst no-name-bærbar ikke vil kunne. Hvis vi altså ser bort fra MaxxAudio, som ikke er noget at råbe hurra for.

 

Skærm
En lille historie angående farverne på skærmen: I de første sekunder af maskinens opstart, især da McAfee-sikkerhedssuiten var installeret og dermed gjorde opstarten langsommere, fangede jeg, at skærmen lavede et meget markant ryk i farverne efter et par sekunder. Som ASUS-kender ved jeg, at de går meget op i at promovere meget vibrante farver, som man ser på fjernsynene i butikskæderne. Selv med mit gamle Geforce FX5200 fra stenalderen var der inkluderet et stykke software, der hed ASUS Splendid, som ændrede farverne markant. Noget der var vildt fedt i mine teenage år, for neonfarver betyder jo fede visuelle oplevelser, ligesom bas er definitionen på fed lyd - i hvert fald når man ikke ved bedre.

Efter meget roden rundt kan jeg ikke finde nogen kørende proces med dét navn, og går derfor ind i Nvidias kontrolpanel, så jeg kan styre farverne via grafik kortet. Jeg gennemtvinger Nvidias standardindstillinger, som er 50% lysstyrke og kontrast (med gamma på 1.00), 'digital vibrance' på 50% og ændringer i farvetonen nulstillet. Pludseligt føles skærmen fuldstændigt blå og kold i forhold til hvad den var før, men det strejfer mig øjeblikkeligt at den er langt mere naturlig. ASUS farver simpelthen samtlige farver på skærmen meget varmere end standard, altså langt mere rødlige og gullige, og smider kontrasten godt op. Det er typisk sådan nogle indstillinger man ser når et produkt står i en veloplyst butik og skal vises frem - ikke når det kommer hjem til forbrugeren.

Det viser sig at man fra ASUS' side vælger, ikke blot at ødelægge lyden, men at farve hele skærmen gul. Hvad er det for nogle designvalg? I så fald det skulle være en god ting, hvorfor får forbrugeren så ikke valget, så denne selv kan vælge efter præferencer. At gennemtvinge falsk lyd og gule farver uden overhovedet at informere køberen, kunden, personen, der lige har smidt femten tusinde kroner efter dette stykke hardware, er mig uforståeligt.


 


 

Med dét fis nu også slået fra synes jeg skærmen står noget pænere. Hvad jeg dog fanger, som jeg ikke tror jeg har oplevet før, er at det ser ud som om der er et større mellemrum mellem pixels end normalt. Altså der er 1920 gange 1080 pixels på skærmen, men det er som om der er et lillebitte sort mellemrum mellem dem. Især vertikalt synes jeg at lægge mærke til det når jeg sidder med et meget hvidt skærmbillede, som eksempelvis langt de fleste af Googles hjemmesider. Jeg kan ikke fremprovokere samme resultat på min efterhånden gamle og billige Samsung Syncmaster P2450, i hvert fald ikke i samme omfang. Så det er helt sikkert skærmen i G750JH den er gal med. Her sammenligner jeg altså en 17,3" skærm med en 24" skærm, så man skulle da tro resultatet var omvendt.

Illustrationen er knipset med min telefon, hvis fokus er fuldautomatisk. Jeg har ingen kontrol over fokus, hvorfor det skal tages med et lille gran salt. Jeg knipsede én gang på ASUS-skærmen, mens jeg troede kameraet var ude af fokus utallige gange på min SAMSUNG-skærm. Dette er det værste tilfælde jeg kunne finde af min egen skærm.

Lægger man mærke til det? Hvis du læser meget tror jeg faktisk godt det ville kunne genere en del. Jeg har ikke været påvirket af det ved spil overhovedet, og jeg synes skærmen fremviser nogle rigtigt gode farver. Det hele er flydende og sprødt, men det er også kilder i bevægelse. Synes dog det er kritisk for et produkt i denne prisklasse. Ellers fungerer skærmen som den skal. Den er noget bedre til ikke at forvrænge farverne end de fleste andre laptop-skærme, når man ser fra en meget bred vinkel. Det er selvfølgelig bare en LCD-skærm, så man skal forvente forvrængning - men slemt synes jeg bestemt ikke det er.

 

Benchmarks

Efter en mur af yderst relevant tekst skal vi nu til det, som det reelt set handler om, når man køber en spilbærbar. Rå ydelse!

PC'er sammenlignet med i benchmarks:

ASUS G75VW
CPU: 2.3 GHz Intel Core i7 3610QM
GPU: 3 GB Nvidia GeForce GTX 670M
RAM: 8 GB DDR3 1600 MHz
Harddisk: 750 GB 7200 omdr.
Styresystem: Microsoft Windows 7 Home Premium

MEDION erazer X7827
CPU:
2.4 GHz Intel Core i7 4700MQ
GPU: 4 GB Nvidia GeForce GTX 780M
Ram: 16 GB DDR3 1600 MHz
SSD: 128 GB Samsung SATA3
Harddisk: 1 TB Seagate
Styresystem: Microsoft Windows 8

Define
(Undertegnedes egen maskine - Bemærk: Stationær)
CPU: Intel Core i7 3770K
GPU: Nvidia Geforce GTX 770 2GB
RAM: 8 GB DDR3 1333 MHz
SSD: 120 GB SanDisk SSD Extreme
Styresystem: Microsoft Windows 7

 

Testmaskinen består naturligvis af :

ASUS G750JH (T4070H)
CPU: 2.4 GHz Intel Core i7 4700HQ
GPU: 4 GB Nvidia Geforce GTX 780M
RAM: 16 GB DDR3 1600 MHz
SSD/HDD: 256GB SSD, 750GB 7200 omdr. HDD
Styresystem: Microsoft Windows 8

Valget er faldet på disse maskiner fordi jeg synes de giver et meget godt all-round billede af hvordan bærbare yder i dag, og fordi vi har brug for noget vi kan sammenligne side om side med - på så lige fod som muligt. Medion'en er så tæt på samme hardware som det er muligt. At vælge at sammenligne med min stationære computer er nok lidt tabu, når vi tester laptops. Det er i hvert fald ikke noget man ser synderligt tit. Jeg synes dog det er yderst relevant, da de fleste nok ville købe en bærbar, som den vi tester i dag for at erstatte den stationære. Det vil være at forvente, at den stationære lægger sig i top i de fleste tests. Spørgsmålet er hvor stort mellemrummet efterhånden er, da vi med denne ASUS G750JH rent specifikationsmæssigt har med noget af et monster at gøre.

 

Programmer:

3DMark 11
Unigine Heaven
Cinebench 10
SuperPI Mod 1.5
Battlefield 4

 

3DMark 11
3DMark 11 bruger sit eget 'point-system' til sammenligning. Jo højere score, desto bedre.

 

 

Dagens testcomputer er alligevel noget hurtigere end en tilsvarende Medion i denne test. Hvor den ekstra ydelse er hentet fra, er svær at se på disse grafter da de to computere hardwaremæssigt burde være identiske. Forskellen på Core i7 4700MQ og Core i7 4700HQ er, at sidstnævntes indbyggede grafikkort, som ikke er benyttet ved denne test, kører ved 1200 MHz i stedet for 1150 MHz og at HQ-modellen er noget striksere med hvilken type DDR3-hukommelse den understøtter.

 

Unigine Heaven
Målt i billeder i sekundet (FPS) - Jo højere et tal, jo bedre.

 

 

En bærbar med Ivy Bridge i7-processor og et GTX670M er ikke nok til at konkurrere med dagens testmaskine. Vi ser næsten en fordobling i FPS hvilket må siges at være ganske overbevisende. Maskinen begynder dog at halte ved 1080p, hvor den sakker lidt efter den tilsvarende Medion. Temperaturerne er fine og grafikkortet booster konstant helt op på 850 MHz, så igen er det svært at sige, hvor hullet i ydelsen mellem disse to maskiner er.

 

Cinebench 10
Cinebench bruger sit eget 'point-system'. Jo højere et tal, jo bedre.

 

 

I Cinebench 10 ser vi næsten komplet ens resultater. Den nye Core i7 4700-processor er altså ikke noget at kimse ad hvis vi snakker rendering.

 

SuperPI Mod 1.5
Måles i sekunder for den givne processor at udregne tallet Pi med en million cifre. Jo lavere, desto bedre.

 

 

Det er svært at forestille sig hvor det er gået galt for Medion her, men ASUS'en er i hvert fald hurtigere. Det kan tænkes G750JH har haft den lille smule ekstra processorkraft til rådighed fordi jeg med denne computer helt har afinstalleret en masse af den medfølgende software, inklusiv en konstant kørende antivirus-pakke.

 

Battlefield 4
Denne test er med alt på Ultra ved 1080p-opløsning. Antialiasing er sat på 4xMSAA og Ambient Occlusion er sat til SSAO. Testen foregår ved at starte banen Shanghai og se introfilmen fra ende til anden. Lige så snart man stiger ud af døren, går man hen mod hegnet til venstre. Så snart man rører hegnet, stoppes testen. FPS er målt med programmet Fraps. Målt i antal billeder i sekundet (FPS) - Jo højere et tal, desto bedre.

 

 

Jeg synes ærligt talt maskinen klarer sig rigtigt flot. Det er helt sikkert spilbart og bestemt en fryd for øjet. Vil man være konkurrencedygtig i multiplayer anbefales det dog nok at gå på kompromis og sætte grafikken ned på 'High' i stedet for 'Ultra'. Så skulle man nok kunne ramme de 60 billeder i sekundet.

 

Batteri
Målt i minutter. Jo højere, desto bedre.

 

 

Ja, der sker noget mærkeligt her. Batterilevetiden bliver ikke markant forringet ved hård belastning. Årsagen er, at hardwaren simpelthen låser sig til faste clockfrekvenser, når den kører på batteri. Jeg har prøvet alt muligt, men processoren vil bare ikke over 0,77 GHz og grafikkortets kerne vil på ingen måder over 135 MHz. Endda ved hård belastning snakker vi diverse benchmarks til både den grafiske og den logiske processor. Alle programmerne blev også kørt hver for sig, for at udelukke at computeren skruer ned for hastigheden ved et bestemt program, som er et meget kendt fenomen ved Furmark, der er kendt for at brænde grafikkort af.

Svaret skal åbenbart findes i en BIOS-opdatering på enkelte modeller, mens nogle fikser det ved at geninstallere Windows eller ved at hente et "anti-throttling"-program, som forhindrer processoren i at gå ned i clockfrekvens inden computeren tages ud af stikkontakten. Men ude af kassen får man altså en computer man kan se en god 2½ timers lang film på uden at skulle bekymre sig helt endnu. Og så må man spørge sig selv hvor tit man i virkeligheden tager sin 5 kg tunge bærbare med på en rejse, hvor man ikke kommer i nærheden af en stikkontakt i tilfælde af man fik lyst til at spille computerspil, og hvor vigtigt det er at kunne spille på batteriet.

 

Temperaturer og støj
Absolut værste tilfælde af temperaturer ved fuld belastning. Der køres Unigine Heaven uden stop på GPU'en, mens processoren får en god omgang WPrime i en ti minutters tid. Målt i Celsius.

 

 

Jeg synes dog ikke det er helt hen i vejret for en bærbar. Især ikke på grafikkortssiden, hvor både temperatur og støj er helt formidabelt. Støjen fra processorblæseren bliver en anelse meget så snart man rammer 80 grader. Det sker dog sjældent ved almindelig gaming, hvor temperaturen generelt ligger på 65-67 grader. Ved sådanne temperaturer støjer computeren virkeligt ikke synderligt meget. Det er hørbart, men det er ikke den klassiske hylen man normalt forbinder med en belastet bærbar. Denne model har et noget rarere lydbillede hjulpet på vej af de enorme huller i kabinettet. Bestemt ikke dumt.

 

Opsummering
Softwaremæssigt er der pillet ved både ydelse, lyd og billede og jeg synes virkeligt ikke det er for det bedre. Jeg har ikke tiltro til ASUS softwareløsninger og dertilhørende beslutninger - især efter dette. Det skal forestille at være en bærbar i spitzenklasse, men de fleste af ASUS' softwaretilføjelser snubler og ødelægger - og det efterlader mig altså med en lidt mærkelig smag i munden.

Når dét er sagt synes jeg dog helt sikkert vi er ved at være 'deroppe af' hvor man godt kan tale om at erstatte en stationær med en bærbar, med den ydelse vi har set i dag. ASUS viser med deres G750JH hvordan det skal gøres, både med henhold til ydelse, temperaturer og støj. Ydelsen er bundsolid og er noget der let trækker på smilebåndet, når man kommer slæbende med sådan en bærbar til et LAN-event. Hardwaren får altså to tommelfingre op!

 

Konklusionen drager vi på næste side.
 

DTU_XaVier
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-12-2013 10:27:31
Svar/Indlæg:
2786/120
Jeg synes det er synd at en bærbar med så fornuftig interne dele skal skamferes med dårlig lyd og en billig skærm. Men nu er salget af de disse bærbare vist heller ikke rettet efter folk der går op i korrekte farver og god lyd.

God test, skidt bærbar :/


malkin
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-12-2013 13:18:31
Svar/Indlæg:
1118/24
Lidt modsigende test. Der bliver brokket over dårlige designmæssige valg, men alligevel får den topkarakter? Og er det virkelig godt design når en "bærbar" vejer 5 kilo?? Hvis den kunne alt det som den lover, og vejede 2 kilo, så er det godt design.

Der er lidt barnligt sprog og proklamationer som ikke bliver bakket op af viden eller fakta.
Jeg ved godt at i er frivillige, og jeg syntes at det er en god test, men der mangler noget for at det føltes som en professionel der har testet.


KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
31-12-2013 14:50:22
Svar/Indlæg:
4295/306
Dårlig software. Har det ikke altid været sådan at når man køber en fuld computer (bærbar eller stationær) så er den fuldstændig møget til at bloatware og dårlige settings og ubrugelige utilities? Jeg synes altid jeg har måtte lave en komplet format og reinstall clean OS og så er maskinerne pludselig mange gange bedre og hurtigere...

Men det er selvfølgelig ærgerligt at det stadig skal være sådan. De burde snart lære det og lave ordentlige maskiner out-of-the-box.


xkalibur
 
Superbruger
Tilføjet:
01-01-2014 12:59:02
Svar/Indlæg:
739/62
jeg købte en G75 for et lille år siden, og det første jeg gjorde var at formatere og installere windows rent ...

nå ja og 2 dage senere installerede jeg en SSD ( tilbud hehe) og installerede igen..

ASUS har virkelig fyldt meget skrammel i deres maskiner!


Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-01-2014 14:49:01
Svar/Indlæg:
1271/38
#2 - Hej Malkin

Den konklusion jeg drager er jo min egen personlige, ikke en universal holdning som alle skal indfinde sig med. Det er jo også derfor jeg bruger så meget plads på at forklare og diskutere mine observationer - så du som læser kan drage dine egne konklusioner.

Min konklusion vil aldrig kunne tilfredsstille alle, da alle har forskellige forventninger og idealer mht. sådan et produkt. Det er blot ét eksempel af mange, forsøgt forklaret så vidt muligt.

Det er beklageligt du ikke synes artiklen virker 'professionel' nok. Hvis du har konkrete problemer, forslag eller kommentarer til selve artiklens opbyggelse, udformning eller sprog er du mere end hjertens velkommen til at uddybe i en privat besked. Jeg stræber efter at blive en bedre skribent, så jeg ønsker gerne mere indsigt end uargumenteret, relativt tom kritik(?). 🙂

Mvh
Bonghætte


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Bonghætte d. 01-01-2014 18:07:53.


sammo
 
Superbruger
Tilføjet:
04-01-2014 16:34:57
Svar/Indlæg:
54/5
#2 Solid kvalitet vejere bare meget, når producenterne putter kraftige komponenter i en barbær....

Denne serie af barbær computere som ASUS laver, har som en af de eneste på markedet fået et ordentligt kølesystem som gør, at systemet forbliver stabilt og støjsvagt efter flere timers hård pres af hardwaret.
... Hvad skal man med en kraftig barbær, hvis den er ved at kvæle sig selv efter et par timers gaming?


For mig som Gamer, er dette derfor en ideelle computer til lan aftener men vennerne og som substitut til den stationer der hjemme...
Til andet brug vil jeg dog fortrække en mere mobil device...

Prisen er dog for høj til min pung, så jeg må nøjes med at game på low settings på min barbær og high settings på min stationer :S.... (har haft en G74)


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af sammo d. 04-01-2014 16:36:00.


DTU_XaVier
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-01-2014 00:29:49
Svar/Indlæg:
2786/120
#6 Det er trist at Samsung har stoppet deres gamer-serie af bærbare igen (Series 7 Gamer). De var habile maskiner med gode skærme (120Hz og 3D briller samt rigtig gode farver uden skidt software), gode komponenter og hele pivtøjet. Samtidig var der ikke skimpet på kølesystemet, så de faktisk kunne holde sig stabile uden at blive vanvittigt varme undervejs.

De ville være et godt alternativ til MSI og Asus, og det er trist der findes så få mærker der laver dedikerede gamer-bærbare uden kompromiser.

(Disclaimer: Jeg ejer selv en af disse Samsung gamer-bærbare, og min mening kan derfor være farvet.)

MVH.
Toke 🙂


Freedom
 
Superbruger
Tilføjet:
05-01-2014 15:51:57
Svar/Indlæg:
978/63
#6 Det hedder BÆRBAR.. Ikke barbær hold nu mand 🤣

Personligt synes jeg denne model fra Asus er helt fin. Jeg kan derimod ikke lide dem fra MSI, de bliver vildt varme efter noget tid, og har ikke køling som kan hamle op med Asus's bærbare..


sammo
 
Superbruger
Tilføjet:
06-01-2014 17:26:56
Svar/Indlæg:
54/5
#8 tja... jeg er ordblind :S... Til gengæld har jeg lige bestået min ingeniør eksamen i dag :D

Men ja, jeg deler din holdning til MSI og ASUS :)


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af sammo d. 06-01-2014 17:44:55.


sammo
 
Superbruger
Tilføjet:
09-01-2014 19:25:13
Svar/Indlæg:
54/5
Det ser ud til at der er en konkurrent på vej :D
http://www.aorus.com/x7.html


Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-01-2014 14:30:49
Svar/Indlæg:
1271/38
#10 - Den ser ikke synderligt seriøs ud mht. køling. Hvis deres illustrationer taler sandt, så er kølesystemet ujævnt fordelt, hvor CPU'en er hægtet på kølingen af højre GPU.. Det var umiddelbart den der blev varmest i G750'eren, så jeg ville bestemt foretrække dedikeret, separeret køling til CPU. 🙂

Vil dog gerne se, og høre, den i aktion - Det kunne være yderst interessant at se hvor stor en forskel der er på de to måder at lave denne type køling.