Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3547,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

BIOS

Med introduktionen af Z87 serien har Gigabyte også introduceret en ny BIOS med et andet grafisk interface. Ønsker man den gamle UEFI BIOS, som blev introduceret som 3D BIOS tidligere, kan man via en højreklik menu vælge "Klassisk BIOS", hvorefter man får den gamle 3D BIOS.

 

Det første vi bliver mødt med er en overclock menu, hvor det er muligt at stille på frekvensen for RAM og CPU.

 

Ved siden af "Performance" tabben ser vi en "Standard" tab, hvor det er muligt at slå de gængse funktioner til eller fra. Det er også muligt selv at vælge hvilke funktioner, man skal kunne stille på i denne tab via knappen "Select Your Own Options".

 

Ved siden af "Home" trykker vi på "Performance", hvorefter vi får en lidt mere detaljeret mulighed for at stille på CPU'en funktioner.

 

Næste tab hedder "Memory" og giver mulighed for at sætte XMP eller selv stille på RAM hastighed og timings.

 

Her er vi inde i den næste tab, der hedder "Voltage" og alle dens undermenuer. Her er det muligt at stille på faktisk alle typer spænding i systemet.

 

Næste tab, "PC Health Status" giver os mulighed for at bestemme om, der skal komme advarsler, hvis en blæser skulle fejle samt indstille blæserhastighed.

 

I næste tab "Miscellaneous" kan der indstilles om PCIe portene skal være version 1.0, 2.0 eller 3.0, samt Gigabyte's egen funktion, der kan hæve ydelsen i nogle benchmarks.

 

Andensidste tab "CPU Status" giver informationer om CPU'en.

 

Sidste tab "Memory Status" giver informationer om RAM.

 

Vi smutter videre til "System", som har to tabs. I den første vi ser her, der hedder "System", kan der sættes password til BIOS samt ændres på opløsning af BIOS'en.

 

Anden tab hedder "System Status" og giver informationer om blæserhastigheder samt spænding.

 

"BIOS Features" giver mulighed for at slå startop logo til eller fra, og sætte Fast Boot til.

 

Næste menupunkt, "Peripherals" giver mulighed for at slå onboard funktioner fra eller til.

 

Andensidste menupunkt hedder "Power Management", hvor man kan sætte systemet til at tænde sig selv på et bestemt tidspunkt eller få systemet til at starte blot ved et tryk på tastaturet eller musen.

 

Sidste menupunkt, "Save and Exit" giver selvfølgelig mulighed for at gemme sine indstillinger, men den giver også adgang til funktionen "Q-Flash", der gør det nemt at opdatere BIOS via en USB stik.