Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 618,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: DCS

BIOS

BIOS'en i B85 Killer er faktisk magen til den på Z87 Killer som vi tidligere har testet, med undtagelse for en enkelt funktion.

 

Funktionen ligger under OC Tweaker og hedder "Non-Z OC". ASRock har altså fundet en måde at tillade en K CPU at blive overclocket via multiplier på B85 chipsettet, selvom Intel ikke understøtter dette. Det forklarer den større strømforsyning til CPU'en. Funktionen kan sætte hastigheden 4GHz, 4,2GHz, 4,4GHz, 4,6GHz og 4,8GHz. Det giver en lidt større frihed, og er rigtig fedt at have på så billigt et bundkort som dette.

 

ASRock har lavet et specielt design til deres UEFI-BIOS for at tilpasse den til netop Z87 Killer-bundkortet. Det første billede der møder os er "Main", hvor det er muligt at indstille hvilket menupunkt man gerne først ser i BIOS. Nedenunder er en UEFI-guide, der automatisk bladrer gennem BIOS og fortæller om de forskellige funktioner.

 

OC Tweaker er alt vedrørende overclocking. Det er også her, der aktiveres XMP-profiler.

 

Næste menupunkt hedder Advanced. Her er det muligt at sætte strømindstillinger, deaktivere onboard-funktioner samt indstille SATA-portene.

 

Tool-menuen gør det muligt at starte de forskellige værktøjer. Her kan man få et billede af bundkortet, hvor der kan trykkes på de forskellige steder for at få information om hardwaren i systemet. Det er også muligt at kontakte teknisk support, hvis man har problemer med sin BIOS. Skal den opdateres kan det gøres på to måder: Enten med en USB-nøgle, der indeholder BIOS eller ved direkte i BIOS at opgradere fra ASRocks servere.

 

I menuen HW Monitor er det muligt at holde øje med temperaturer, blæserhastighed og spændinger. Der kan også indstilles blæserhastighed i kabinettet.

 

Andensidste menu hedder Boot. Her kan bootprioriteter sættes. Det kan også indstilles om man vil have logo vist under opstart eller om man gider have det lille bip fra højttaleren i kabinettet, når systemet starter.

 

Til sidst har vi Security. I dette menupunkt kan der sættes et kodeord samt sikker opstart.

collectordk
 
Nørd
Tilføjet:
05-04-2014 08:52:57
Svar/Indlæg:
34/2
"Bundkortet har fået 2 PCIe x16 3.0 porte, hvor den øverste kører x16 hastighed, men den nederste kører kun x4 hastighed"

det har 2 X16 porte , og så kører den øverste x16 og nederste x4? Det var vist lidt vrøvlet eller?